Ön is gondol gyermekére?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 15,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 24,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,9 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Vajon sikerül ösztönözni a gyermekvállalást? A GYED Extra 3+1 program

Utolsó módosítás: 2013.09.24.

Növelni kell a gyermekvállalási kedvet

A kormány továbbra is komoly lépéseket próbál megtenni annak érdekében, hogy növeljék a gyermekvállalási kedvet. A család- és népesedéspolitikai akcióterv keretén belül olyan intézkedéseket terveznek, amely kedvezően hathat a gyermekvállalásra. A különböző kedvezmények igénybe vételével szerintük a fiatalok így jobban ösztönözhetőek arra, hogy a családalapításba belevágjanak.

Azt már most is tudjuk, hogy a magyar népesség folyamatosan csökken, sőt igen csak visszaesett a házasulási kedv is. Ez viszont olyan negatív gazdaságpolitikai hatásokat is előidézhet, amely a jövő generáció megélhetését is veszélybe sodorhatja. Éppen elég, ha a hazai nyugdíjrendszer kilátástalanságára gondolunk, és arra, hogy a csökkenő számú aktív korú, nem lesz képes a nyugdíjasok óriási tömegét ellátni.

A kormány elképzelése a gyermekvállalás ösztönzéséről

 • A családi adókedvezmény kiterjesztése

A kiskeresetű családok helyzetén enyhítene a kormány 2014-től a családi adókedvezmény kiterjesztésével. Ennek értelmében a személyi jövedelemadóhoz kapcsolt családi adókedvezményt már az egészségügyi járulékból és a nyugdíjjárulékból is le lehet vonni.

 • A GYED extra

Az előzetes tervek alapján elmondható, hogy minden GYED-re jogosult kismama GYED Extra támogatást is kaphatna. Az elképzelések szerint viszont a TGYÁS, GYES, GYED teljes összegét már nagyjából 1,5 év alatt fel lehetne venni, így a kismama is hamarabb visszatérhet a munkavállalók közé, anélkül, hogy a további támogatási összegtől elesne.

 • Gyermekvállalás a felsőoktatási tanulmányok alatt

Érdekes javaslatot vetett fel a kormány, a diákok jövőjét is érintő kérdésben. Ennek értelmében az alapképzésben tanuló hallgatókat, akik gyermeket vállalnak, GYED-el támogatnák úgy, hogy ennek mértékét a minimálbér alapján számítanák ki. A mesterképzésen tanulók esetében a garantált bérminimum adná a juttatás alapját.
Emellett pedig elképzelhető az is, hogy néhány év múlva azon felsőoktatásban tanuló diákok, Diákhitelének egy részét elengednék, akik még aktív tanulmányaik idején gyermeket vállalnak.

 • Egyszeri anyasági támogatás

A jelenlegi egyszeri 64 ezer forintos anyasági támogatás összegét emelné a kormány, 280 ezer forintra. A tervek szerint ez azon anyukáknak járna, akik első gyermeküket hozzák világra.
 

 • Szocpol kiterjesztése

A hírek szerint még időn ősszel tárgyal az Országgyűlés a szocpol program kiterjesztéséről. Ennek érelmében a szociálpolitikai támogatás nem csak az új, hanem a használt lakások után is járna, akár a jelenleginél másfélszer nagyobb összegben.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Életbiztosítás unoka részére
 • Legjobb Babakötvény
 • Lakás előtakarékosság gyerekeknek
 • Babakötvény összehasonlítás
 • Gyermek megtakarítási tippek


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu