Ön is gondol gyermekére?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 15,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 24,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,9 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Vajon sikerül ösztönözni a gyermekvállalást? A GYED Extra 3+1 program

Utolsó módosítás: 2013.09.24.

Növelni kell a gyermekvállalási kedvet

A kormány továbbra is komoly lépéseket próbál megtenni annak érdekében, hogy növeljék a gyermekvállalási kedvet. A család- és népesedéspolitikai akcióterv keretén belül olyan intézkedéseket terveznek, amely kedvezően hathat a gyermekvállalásra. A különböző kedvezmények igénybe vételével szerintük a fiatalok így jobban ösztönözhetőek arra, hogy a családalapításba belevágjanak.

Azt már most is tudjuk, hogy a magyar népesség folyamatosan csökken, sőt igen csak visszaesett a házasulási kedv is. Ez viszont olyan negatív gazdaságpolitikai hatásokat is előidézhet, amely a jövő generáció megélhetését is veszélybe sodorhatja. Éppen elég, ha a hazai nyugdíjrendszer kilátástalanságára gondolunk, és arra, hogy a csökkenő számú aktív korú, nem lesz képes a nyugdíjasok óriási tömegét ellátni.

A kormány elképzelése a gyermekvállalás ösztönzéséről

 • A családi adókedvezmény kiterjesztése

A kiskeresetű családok helyzetén enyhítene a kormány 2014-től a családi adókedvezmény kiterjesztésével. Ennek értelmében a személyi jövedelemadóhoz kapcsolt családi adókedvezményt már az egészségügyi járulékból és a nyugdíjjárulékból is le lehet vonni.

 • A GYED extra

Az előzetes tervek alapján elmondható, hogy minden GYED-re jogosult kismama GYED Extra támogatást is kaphatna. Az elképzelések szerint viszont a TGYÁS, GYES, GYED teljes összegét már nagyjából 1,5 év alatt fel lehetne venni, így a kismama is hamarabb visszatérhet a munkavállalók közé, anélkül, hogy a további támogatási összegtől elesne.

 • Gyermekvállalás a felsőoktatási tanulmányok alatt

Érdekes javaslatot vetett fel a kormány, a diákok jövőjét is érintő kérdésben. Ennek értelmében az alapképzésben tanuló hallgatókat, akik gyermeket vállalnak, GYED-el támogatnák úgy, hogy ennek mértékét a minimálbér alapján számítanák ki. A mesterképzésen tanulók esetében a garantált bérminimum adná a juttatás alapját.
Emellett pedig elképzelhető az is, hogy néhány év múlva azon felsőoktatásban tanuló diákok, Diákhitelének egy részét elengednék, akik még aktív tanulmányaik idején gyermeket vállalnak.

 • Egyszeri anyasági támogatás

A jelenlegi egyszeri 64 ezer forintos anyasági támogatás összegét emelné a kormány, 280 ezer forintra. A tervek szerint ez azon anyukáknak járna, akik első gyermeküket hozzák világra.
 

 • Szocpol kiterjesztése

A hírek szerint még időn ősszel tárgyal az Országgyűlés a szocpol program kiterjesztéséről. Ennek érelmében a szociálpolitikai támogatás nem csak az új, hanem a használt lakások után is járna, akár a jelenleginél másfélszer nagyobb összegben.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • A takarékbélyeg, mint gyermek megtakarítás
 • Mi a GYET?
 • Legjobb Start számla
 • Start számla maximális összege
 • Kinek jár a TGYÁS?


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu