Ön is gondol gyermekére?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 15,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 24,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,9 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Megtakarítás többgyermekes családban

Utolsó módosítás: 2013.07.17.

Egy vagy több gyermeket felnevelni a mai világban tényleg nem könnyű feladat. Persze elméletben elég az, ha szülői szeretet biztosítunk számukra, de mégis gondolnunk kell arra is, hogy milyen anyagi háttérrel vágnak majd bele a nagybetűs Életbe.
Ha nem szeretnénk, hogy gyermekeink hitelteherrel kezdjenek neki a tanulmányaiknak és ne a lakáshitel terhét nyögjék, ha önálló otthonra vágynak még időben el kell kezdenünk a jövőjüket pénzügyi szempontból is megalapozni.

Mennyibe kerül egy gyermek felnevelése?

A Generali egy közelmúltban készült felmérése alapján egy gyermek felnevelése legalább 13-15 millió forintot tesz ki. Ez bizony nagy megterhelést jelenthet a családi kasszában és szinte biztos, hogy megtakarítás nélkül ezt az  összeget nem tudjuk csak havi jövedelmünkre támaszkodva kigazdálkodni.
Érdemes azt is figyelembe venni, hogy a gyermek utáni kiadások a gyermek cseperedésével egyenes arányban nőnek. Míg egy csecsemő legnagyobb igénye a gondoskodás, addig egy kamasz már valószínűleg nem elégszik meg ennyivel. Különösen nagy költség tehernek számít a taníttatás, különösen, ha a gyermek az érettségi után még továbbtanulni is szeretne.

Hogyan lehet több gyermek számára megtakarítani?

Sokan azt gondolják több gyermek mellett a megtakarítás nem más, mint egy lehetetlen vállalkozás. Pedig, ha belegondolunk a kisbaba a rugdalózót hamar kinövi, a kiságy akár testvéreinek is jó lehet. Több gyermek mellett nem csak a költségeket redukálhatjuk le, hanem a nagytestvér akár az amúgy drága babysitter helyét is átveheti.A több gyermeket is érintő megtakarítás kapcsán első körben érdemes azt felmérni, hogy az adott csemete az életpályája mely részén jár. Így nem csak azt vázolhatjuk fel, hogy milyen költségek mikor bukkannak fel, hanem ezekre a kiadásokra kellő erőlátással időben fel is készülhetünk.

Egy konkrét példánál maradva, egy csecsemő megtakarított pénzét akár több évtizedig is megőrizhetjük, míg egy gimnazista gyermek már néhány év múlva anyagi támogatásra is szorulhat.  Ez a megtakarítás hozzáférhetőség kapcsán pedig kiemelkedően fontos.

Amennyiben tehát hosszú időnk van arra, hogy megtakarítsunk, akár kockázatosabb megtakarítások felé is fordulhatunk, hiszen az árfolyam ingadozás rizikója a több évtized alatt akár minimálisra is csökkenthető. Emellett viszont fontos az is, hogy túl nagy kockázatot sem vállaljunk, hanem olyan megtakarítási forma mellett tegyük le a voksunkat, amely igény szerint tőke- és hozamgaranciával is rendelkezik.

Ha szeretne Ön is megismerkedni személyre szabott gyermek előtakarékossági programunkkal, töltse ki ajánlatkérőnket és munkatársaink rövid időn belül feldolgozzák igényét.

Szakértő tanácsadóink pedig készséggel rendelkezésére állnak egy személyes találkozás keretén belül, legyen szó az ország bármely régiójáról.

Kalkulátorunk használatával előzetesen is kiszámíthatja, hogy milyen pénzmennyiséget halmozhat fel gyermekei számára. 

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Befektetés gyermekeknek 1. rész
 • Lakás előtakarékosság gyerekeknek
 • Újszülött megtakarítás
 • A lakáskassza, mint gyermek előtakarékosság
 • Babakötvény összehasonlítás


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Megtakarítás többgyermekes családban

  Petra
  Tisztelt Deák Ferenc!

  2 gyermekem van, egy vagy két helyen gyűjtsek nekik pénzt?
  Petra, Salgótarján
  Tisztelt Petra!

  Remek a kérdése, mi jobban szeretjük,ha külön-külön van a gyermeknek megtakarítása, de vannak érvek a közös szerződés mellett is. Konkrétumokért kollegánk felkereste Önt.

  Üdvözlettel:

  Deák Ferenc István
  2013.11.08.

  Deák Ferenc István

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu