Ön is gondol gyermekére?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 15,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 24,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,9 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Legjobb Start számla

Utolsó módosítás: 2013.01.30.

Sokan vannak azok, akik elhanyagolják a Babakötvény és a Start számla nyújtotta lehetőségeket. Szinte biztos, hogy létezik ennél jobb előtakarékossági forma is, de néhány, az állam által nyújtott kedvezményt azért mindenképp érdemes kihasználni.

Babakötvény program

Babakötvényre jogosult minden 2005. december 31. után született, magyarországi lakhellyel rendelkező, magyar állampolgárságú csecsemő. A Babakötvény támogatás jelenlegi összege 42. 500 forint. Ez egy olyan vissza nem térítendő, egyszeri támogatási összeg, amelyet az állam, egy, a Magyar Államkincstárnál nyitott letéti számlára helyez el a gyermek nevén.
A letéti számla nyitását, az állam magára vállalja, ezzel kapcsolatban a szülőnek semmilyen teendője nincsen. A számlanyitásról az Államkincstár írásbeli értesítést küld.
Maga a támogatás alanyi jogon jár, tehát amennyiben a gyermeke a korábban felvázolt kritériumnak megfelel, minden bizonnyal jogosult rá. Előrdulhat, hogy nem érkezik értesítés a Babakötvény nyitásról, ebben az esetben érdemes az Államkincstár ügyfélszolgálatához fordulni.
A Babakötvény alap összegét a gyermek, leghamarabb 18 évesen veheti fel, és kizárólag az életkezdési törvényben meghatározott célok valamelyikére fordíthatja.
Ha úgy dönt, hogy a gyermek megtakarításához nem nyúl hozzá, a Babakötvény összege a letéti számlán, az ötéves állampapír hozama alapján kamatozik a futamidő végéig.

Start számla vezetés

Start számla nyitás nem kötelező, de a gyermek 18 éves koráig bármikor sor kerülhet rá.
Start  értékpapír számlát nyitni azonban, 2012 október 1-től már csak a Magyar Államkincstárban lehet, mint egyedüli babaszámla szolgáltató, elvéve a lehetőséget a bankoktól, és takarékszövetkezetektől.

Néhány fontos változás is életbe lépett a törvénymódosítás következtében:

 • A Start számlára történő befizetések maximuma eltörlésre került, így korlátlan mennyiségben vásárolhatunk a gyermek nevére a magyar állampapírokból.
 • Start számlát nem csak a gyermek szülője, hanem bármely más közeli hozzátartozója nyithat.
 • Start számlát nyithatnak akár a 2006 előtt világrajött gyermekek szülei is, abban az esetben, ha a számlára legalább 25 ezer forintot befizetnek, és a számlához legalább 3 évig nem nyúlnak hozzá, abban az esetben sem, ha a gyermek időközben nagykorúvá válik.


A Start számla után járó állami támogatás összege nem változott, ami azt jelenti, hogy a befizetések 10%-a után, legfeljebb évi 6 ezer forint értékben jár.

Ismerje meg Ön is, hogy milyen gyermek célú előtakarékossági lehetőségei adódnak, kérjen ingyenes ajánlatot, és munkatársaink személyesen is felkeresik a legjobb megtakarítási megoldással.

Számolja ki, hogy a néhány éves megtakarítással, milyen mértékben növelheti meg gyermeke anyagi tartalékát.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Befektetés gyermekeknek 2. rész
 • Mi a GYET?
 • Szép remények: újra itt a Szocpol!
 • Legjobb Babakötvény
 • Életbiztosítás gyermekeknek


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu