Ön is gondol gyermekére?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 15,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 24,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,9 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Start számla összehasonlítás

Utolsó módosítás: 2013.01.30.

Megtakarítási szándékunk realizálása után, jobban tesszük ha felmérjük lehetőségeinket. Amennyiben szeretné, hogy gyermeke is stabil anyagi bázissal rendelkezzen felnőtt korára, érdemes elkezdenie számára akár már 1 éves kora előtt tartalékot képezni.

Választhatjuk az államtól független megtakarítási formákat is, igaz az állam, életkezdési támogatás folyósításával megpróbálja a gyermek életkezdését elősegíteni.

Mire elég a Babakötvény?

A hatályos törvény értelmében, minden 2006-tól született, magyarországi lakhellyel rendelkező, magyar állampolgárságú babának, alanyi jogon, Babakötvény támogatás jár. A támogatás jelenlegi összege, 42.500 forint, amelynek mértékét a központi költségvetés határozza meg.
Sajnos, a bevezetés óta, a támogatás mértéke érdemben nem nőtt, figyelembe véve a pénzromlást is.
A Babakötvény összegének folyósítása az alábbiak szerint történik: Az állam, hivatalból, a gyermek anyakönyveztetése után, a gyermek nevére, a Magyar Államkincstárban letéti számlát nyit.
A letéti számlához a gyermek legkorábban 18 éves korában férhet hozzá, és az addig összegyűlt pénzt, az életkezdési törvényben meghatározott célok egyikére fordíthatja. Ebbe beletartozik a lakhatás, a tanulmányok, a családalapítás és a pályakezdés költségeinek fedezése.
Ha jobban belegondolunk persze, ez az összeg kamatokkal növelt értéken is csak csekély segítséget nyújthat a gyermeknek az életkezéshez. A Babakötvény összege az ötéves állampapír hozama alapján kamatozik a futamidő végéig, így jó eset, ha egyáltalán megőrzi reálértékét.

Start számla  megtakarítás

Start számla nyitás nem kötelező, de a gyermek 18 éves koráig bármikor lehetőség adódik rá.
Az új szabályok szerint, 2012 október 1-től, Start számlát nyitni, már csak a Magyar Államkincstárban lehet. Ez úgy néz ki, hogy a szülő, a gyermek Babakötvény összegét, egy értékpapírszámlára áthelyezi, ahol befektetéseket eszközölhet. Ez természetesen állampapír vásárlását foglalja magában, attól függően, hogy a szülő milyen összeget szán a gyermek jövőjének bebiztosítására.
A régi Start számlások, akik egy adott bankhoz, vagy biztosítóhoz vitték át a gyerek pénzét, nem kötelezhetőek arra, hogy a megtakarítást az Államkicstárhoz visszavezessék. Azonban, ha szolgáltatót szeretnének váltani, egyedüli alternatívát, immáron csak az Államkincstár jelent.
A Start számlára történő befizetések 10%-a után, legfeljebb évi 6 ezer forintot az állam támogatás formájában a számlára ráutal.
Az is igaz, hogy ezentúl már a 2006 előtt született gyermekek szülei is nyithatnak Start számlát, abban az esetben, ha a számlára legalább 25 ezer forintot befizetnek, és a számlához akkor sem nyúlnak, ha a gyermek időközben nagykorúvá válik. Az állami támogatás ebben az esetben is ugyanannyi, leszámítva, hogy a 2006 előtt világrajött gyermekek Babakötvény támogatást nem kapnak.
A Start számla össszege, a gyermeke részére, 18 éves korában kamatatadómentesen rendelkezésére áll, és a Babakötvényhez hasonlóan, az életkezdési törvényben leírt célok valamelyikére fordítható.

Ismerjen meg Ön is, más, az államtól független előtakarékossági lehetőségeket is. Kérjen ajánlatot még ma, és tanácsadóink házhoz viszik az Ön számára optimális megtakarítási megoldást.

Számolja ki néhány perc alatt, hogy rendszeres megtakarítással milyen mértékben növelheti meg gyermeke vagyonát.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Legjobb Babakötvény
 • Hogyan történt a Babakötvény államosítása?
 • Így gyűjthet takarékbélyeget a gyerek
 • A TBSZ számla, mint gyerek megtakarítás
 • Életbiztosítás unoka részére


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu