Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!Nyugdíj Előtakarékosságok összehasonlítása

Utolsó frissítés: 2017-11-23

Nyugdíj előtakarékosságok összehasonlítása A magyar nyugdíjrendszer folyamatosan romlikÖnnek mekkora nyugdíja lesz? - Nyugdíj kalkulátor 2018Az állam egy étvtizedek óta veszteséges vállalatMiért csökkennek folyamatosan a nyugdíjak?Mekkora lesz az öregségi nyugdíj 2018 után?A nyugdíj előtakarékosság jelentőségeNyugdíj előtakarékosságok összehasonlításaMelyik nyugdíj előtakarékossági formát válasszam?Mennyit kell havonta félretennem?Meglévő nyugdíj előtakarékosság felülvizsgálataMikor érdemes elkezdeni a nyugdíj előtakarékosságot?

a magyar nyugdíjrendszer folyamatosan romlik

20% ADÓKEDVEZMÉNY!

A 2014-ben bevezetett új Nyugdíjbiztosítással évi 20% de max. 130.000 Ft adójóváírást vehetünk igénybe a nyugdíj célú életbiztosításokra. 11 Biztosító 23 nyugdíjbiztosítását hasonlítjuk össze Önnek!

Magyarországon a nyugdíjrendszer már jó ideje nem képes ellátni eredendő feladatát, azaz nem tud az aktívan dolgozó állampolgárok számára egy legalább a megélhetésükhöz szükséges öregségi nyugdíjszolgáltatást biztosítani.

Ehhez nem kell messzire mennünk elég ha mindenki a saját ismerettségi körében tájékozódik arról, hogy hány idős ember él 50.000 Ft körüli vagy ennél alacsonyabb nyugdíjból, vagy hányan vannak akik egyáltalán nem kapnak öregségi nyugdíjat.

A feltételek ráadásul rohamosan és erőteljesen romlanak, így az egyetlen megoldás a világon mindenütt sikeresen alkalmazott öngondoskodás maradt, azaz a privát nyugdíj előtakarékosság.

önnek mekkora nyugdíja lesz? - nyugdíj KALKULÁTOR 2018

Nyugdíj előtakarékosság kalkulátorunk segítségével Ön is kiszámolhatja, hogy ha a jelenleg hatályos számítások szerint menne nyugdíjba mekkora öregségi nyugdíjösszegre számíthat és nyugdíj számolónk azt a havi összeget is megmutatja amelyet ahhoz kell félretennie, hogy legalább a fizetésével megegyező privát járadékot kapja időskorában. A nyugdíj kalkulátor különbséget tesz magánnyugdíjpénztári és tisztán állami tagság között, valamint lehetőséget arra is, hogy nyugdíj előtakarékosságra / nyugdíjbiztosításra díjmentesen ajánlatot kérjen tőlünk!

az állam egy étvtizedek óta veszteséges vállalat

Nyugdíj előtakarékosságok összehasonlításaSajnos a legsúlyosabb általános téveszme az, hogy az államra úgy tekintünk mint egy biztos és megdönthetetlen támaszra, akire mindenben számítani lehet és akinek kötelessége gondoskodni rólunk idős korunkban ha már egész életünk során dolgoztunk neki. Volt idő amikor ez valóban így is volt, ám néhány évtizede az állam inkább hasonlít egy vállalathoz, amely tisztán bevétel-és kiadás elven működik, és amelynek az emberek, azaz mi magunk vagyunk a munkavállalói. Sőt annyival még rosszabb is egy gazdasági társaságnál, hogy a működésére és ezáltal pedig a dolgozóinak életére is, sokkal nagyobb hatással vannak a politikai döntések és esetleges kormányváltások, mint egy cég esetében.

Mindannyian dolgozunk és fizetésből élünk, így azt bizony már sokan tapasztaltuk, hogy mi van abban az esetben ha munkahelyünkön a teljes vezetőséget lecserélik (tőrténik egy kormányváltás). Egy ilyen esemény az esetek legkisebb hányadában jár számunkra kézzel fogható előnyökkel, leginkább ugyanis a hátrányokról tudnánk beszámolni.

 

miért csökkenek folyamatosan a nyugdíjak?

Az állami nyugdíjszolgáltatás ún. felosztó-kiróvó rendszeren alapszik, melynek lényege, hogy az egyik hónapban tőlünk levont nyugdíjjárukékot a következő hónapban szétosztják a nyugdíjra jogosultak között, az általunk fizetett nyugdíjra szánt összeget így a jelenlegi nyugdíjasok és nem pedig mi kapjuk meg. A mi öregségi nyugdíjunkat majd a jövő generációjának, azaz azoknak a majdani munkavállalóknak kell megtermelniük akik a mi nyugdíjas éveink alatt válnak aktív dolgozókká. Ez az amire viszont egyre kevesebb esély van, ugyanis ennek a logikus előfeltétele az elégséges számú születendő gyermek akikből később majd munkavállalók lesznek. Magyarországon azonban hosszú évek óta nem születik elég gyermek, sőt azt lehet mondani, hogy öregedő társadalomban élünk. Addig amíg a rendszerváltás előtt az átlag születés 2-3 fő volt egy családban mára eljutottunk odáig, hogy jó ha egy gyermek születik.. Ez azt eredményezi, hogy 2018-ban 2 munkavállaló levont járukéka áll rendelkezésre ahhoz, hogy 1 nyugdíjast eltartson ami jelentősen hozzájárul a nyugdíjösszegek folyamatos és biztos csökkenéséhez.

Nem elég, hogy nemzeti szinten kevés a munkavállaló, azaz kevés a nyugdíjakat megtermelő állampolgárok száma, ráadásul a tőlük levonható járulék is egyre kevesebb lesz. Hiába növelik ugyanis az egekig a nyugdíjjárulékokat vagy tolják ki a nyugdíjkorhatárt 70-75 évre, sajnos egyre több ember van bejelentve nem valós fizetéssel, egyre több a munkanélküli, a rokkantnyugdíjas illetve ugrásszerűen szaporodik a minimálbérre bejelenettett, de ennél nagysárgrendekkel többet kereső vállalkozó is.

A jövőben ráadásul várható még egy olyan esemény amely ennél is rosszabb helyzetbe sodorja a magyar nyugdíjrendszert, ez pedig nem más mint a Ratkó-gyerekek nyugdíjba vonulása. A Ratkó-korszakban (1950-1956) ugyanis abortusz tilalom volt ezért az átlaghoz képest sokkal több gyermek született, akik viszont a közel jövőben érik el a nyugdíjkorhatárt. Ez újabb hatalmas terhet ró majd a nyugdíjrendszerre, ugyanis hirtelen válik nagy mennyiségű dolgozóból,nyugdíjszolgáltatásra jogosult, így egyszerre vesznek le a mérleg egyik feléről és raknak át a másikra! 

mekkora lesz az öregségi nyugdíj 2018 után?

Nyugdíj előtakarékosságok összehasonlítása

Mindezek a tények fokozatosan teszik tönkre a magyar állam nyugdíjszolgáltatási rendszerét és járulnak hozzá a nyugdíjösszegek drasztikus és egy jobban csökkenő tendenciájához. Azok akik 2018 után mennek nyugdíjba az átlagbérük legfeljebb 60%-ából lesznek kénytelenek megélni, ami a pedig jövőt illeti a nyugdíjrendszer át fog átalakulni egy csak a legszegényebbeket támogató szociális segélyközponttá. A leginkább veszélyeztetettek a minimálbér közeli összeget kereső 25 és 45 év közötti munkavállalók, ők ugyanis nagy valószínűséggel csak minimálnyugdíjból azaz 28.500 Ft-ból lesznek kénytelenek megélni.

A nyugdíj előtakarékosság jelentősége

Nyugat-Európában és a fejlett országokban már évtizedek óta elterjedt dolog az előtakarékosság, ezért a filmekben gyakran látott gondtalan és utazásokkal telezsúfolt időskor nem egy túlzott álomkép hanem maga a valóság! Magyarországon ezzel szemben sajnos nem az anyagi jólét, hanem a puszta megélhetés követeli meg a nyugdíj célú előgondoskodást mert a biztosnak hitt államtól egyre kevesebb segítségre számíthatunk.

Az aki időben elkezd félretenni a saját nyugdíjára, viszont nem csak az állami nyugdíjrendszer kiszolgáltatottsága alól vonhatja ki magát, de saját maga döntheti el, hogy mekkora nyugdíjat szeretne időskorára, és arról is maga dönthet, hogy mikor kezdi el élvezni nyugodt éveit. A nyugdíj előgondoskodás nem egy, hanem az egyetlen módszer egy biztos és elégséges öregségi nyugdíj megteremtésére, és sok esetben nem csak plusz havi ráfordításokkal érhető el!

Az igényelhető adókedvezmények nyugdíj célú felhasználása ugyanis nem jár plusz költségekkel, illetve számos esetben a meglévő életbiztosítások és pénzügyi termékek felülvizsgálata során is jelentős havi megtakarításokat tudunk elérni, amelyeket szintén nyugdíj befektetési célra lehet felhasználni!A nyugdíj megtakarításokról itt olvashat bővebben.

a nyugdíj előtakarékosságok összehasonlítása

Nyugdíj előtakarékosságok összehasonlítása

A magyar nyugdíj célú előtakarékosság alapvetően négy elemre épülhet:

  • ÖNYP - Önkéntes nyugdíjpénztár
  • TBSZ - Tartós Befektetési Szerződés
  • NYESZ - Nyugdíj Előtakarékossági Számla
  • A 2014-től bevezett új nyugdíjbiztosítások

Előljáróban annyit érdemes tudni, hogy nincsen mindenki számára egyetemlegesen "legjobb nyugdíj célú megtakarítás".

Alapvetőem mind a négy szerződés alapvetően jó és használható termék, de minden esetben az adott ügyfél élethelyzete határozza meg melyik vagy melyek kombinációja lehet számára a legkedvezőbb megoldás.

tulajdonság önyp tbsz nyesz NYUGDÍJBIZTOSÍTÁS
FELHASZNÁLÁSI CÉL szabadon szabadon szabadon szabadon
örökölhetőség illetékmentesen illetékkel illetékkel illetékmentesen
szja adókedvezmény 20% de max. 150e  Ft nincsen 20% de max. 100e / 130e Ft 20 % de max. 130e Ft
kamatadó kamatadómentes 3 év után 8%, 5 év után 0% 15%, 5 év után 8%, 10 év után 0% 15%, 5 év után 8%, 10 év után 0%
költség csökkentés munkaadó átvállalhatja nincs nincs nincs
hozzáférés nyugdíjkorhatárkor, de min 10 év után 3 év után nyugdíj korhatárkor, de min. 10 év után 2-3 év után, de veszteséggel
portfólió 3-5 szabadon összeállítható szabadon összeállítható szabadon összeállítható
díjfizetés havonta, negyedévente, félévente, évente csak az első évben bármikor havonta, negyedévente, félévente, évente
hozamkilátás közepes magas magas magas

Oldalunk megpróbál hasznos segítséget nyújtani a választáshoz, ennek ellenére minden esetben a díjmentes és személyes találkozót ajánljuk az igények és lehetőségek lehető legpontosabb feltérképezése érdekében. Elsőként talán azt érdemes megnézni, hogy be tudjuk e vonni a munkáltatót a nyugdíj előtakarékosság díjfizetésébe vagy nincsenek ilyen lehetőségeink. Ha igen akkor érdemes egy önkéntes nyugdíjpénztárat eszközölni, hiszen ma Magyarországon ez a legnépszerűbb béren kívüli juttatási forma. Fontos azonban tudni, hogy ha az önkéntes nyugdíjpénztárt a munkáltat fizeti, akkor nem jár rá az adókedvezmény!

A TBSZ egy kicsit kakukktojás a nyugdíj megtakarítások körében, hiszen ide csak az első évben lehet befizetést eszközlni, ezért ha valaki nyugdíjig TBSZ számlán szeretne takarékoskodni, akkor évente nyitnia kell egy újat.

A NYESZ számlával kapcsolatos legnagyobb probléma, hogy tiszta értékpapír jellegéből adódóan kereskednünk kell rajta, mert ha nem adjuk vesszük az értékpapírokat akkor a teljes hozamunk 0% lesz. Így a Nyugdíj Előtakarékossági Számla csak akkor ajánlott, ha Önnek komoly tőzsdei és pénzügyi tudása van.

Az új nyugdíjbiztosítás legnagyobb előnye, hogy pénzügyi szaktudás nélkül is kiemelkedő hozamokat érhetünk el, hiszen nem kell kereskednünk az értékpapírokkal, mert a pénzünk befektetési alapokban van. A befektetési alapkezelők gondoskodnak arról, hogy az alap jól teljesítsen, így a hozamaink és szépek legyenek.

melyik nyugdíj előtakarékosságot válasszam?

Tény, hogy az új nyugdíjbiztosítások jelenthetik a legnépszerűbb eszközt a nyugdíj célra előtakarékoskodó körében Magyarországon, de ez nem jelenti azt, hogy csak ezek a biztosítások jöhetnek szóba, sőt vannak esetek amikor 2-3 szerződéskombinációja jelenti az elérhető legjobb megoldást. Az optimális választás minden esetben az Ön pontos anyagi helyzetének és lehetőségeinek, meglévő pénzügyi termékeinek illetve jövőbeni céljainak ismeretét feltételezi amelyet munkatársaink díjmentesen elvégeznek az Ön számára. Át kell vizsgálnunk, hogy jelenlegi pénzügyi helyzete mellett milyen területeken tudunk költségcsökkentéseket magvalósítani, illetve hogy milyen támogatásokat és kedvezményeket tudunk igénybe venni nyugdíj előtakarékosság céljára.

Át kell beszélnünk, és közösen fel kell tennünk az alábbi kérdéseket a nyugdíj előtakarékosságra vonatkozóan: Milyen időtávban gondolkodom? Mennyire fontos nekem ezalatt a hozzáférhetőség? Fontosabb-a mint az igénybevehehető adókedvezmények? Melyik fontosabb a magas hozam vagy inkább a garantált de alacsonyabb hozam? Bevonhatom-e a munkáltatóma a nyugdíj előtakarékosságba? Mi a helyzet az örökölhetőséggel? Milyen adóterhek érintik a kifizetéseket?

Van azonban egy általános tanács vagy ha úgy tetszik ajánlás amelyet befektetési formától függően követhetünk. Ez pedig az, hogy hosszú távon mindenképpen érdemes főleg részvény túlsúlyos portfóliót összeállítani, mert egy 14 éves időszak alatt a részvény alapú megtakarítások hozamai magasan verik a kötvény- és állampapír hozamokat.

Azok számára akik a nyugdíj előtakarékosság során fontosnak tartják a magas hozamtermelő képességet, a rugalmas hozzáférést, a kamatadó mentességet és az illetékmentes örökölhetőséget, azoknak a nyugdíbiztosítások a legalkalmasabbak nyugdíj célú tőke előteremtésére! 

mennyit kell havonta félretennem?

A nyugdíj előtakarékosság havi összegét mindenek előtt az Ön anyagi helyzete határozza meg. Fontos, hogy ez a díj hosszútávon is tartható legyen ugyanakkor az is lényeges szempont hogy elég magas legyen ahhoz, hogy a jövőbeni megélhetését megalapozza. Valahol az anyagi lehetőségek és az elérni kívánt optimális nyugdíjösszeg közötti arany középút és összeg megtalalálása a cél, amelynek megállapításához díjmentesen használhatja nyugdíj kalkulátorunkat!

meglévő nyugdíj előtakarékosság felülvizsgálata

Nyugdíj előtakarékosságok összehasonlítása

Magyarországon jelenleg több mint 30 biztosító és legalább ugyanennyi bank működik, így nem feltétlen rendelkezik mindenki a legkedvezőbb nyugdíj előtakarékossággal. A törvényi szabályozások, igényelhető adókedvezmények és állami támogatások valamint a pénzintézeti akciók is sűrűn változnak, arról nem is beszélve, hogy nem mindenki számára lehet ugyanaz a termék a legkedvezőbb, így egy díjmentes felülizsgálattal és nyugdíj optimalizálással hosszú távon akár több tízezer forinttal magasabb havi nyugdíjösszeg is elérhető. A felülvizsgálat ingyenes és kötelezettség mentes, amellyel kapcsolatban kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.

mikor érdemes elkezdeni a nyugdíj-előtakarékosságot?

A lehető leghamarabb. Minden egyes "elpazarolt évvel" ugyanis vagy a jövőbeni nyugdíjunk csökkenését érhetjük el, vagy az ugyanakkora összegű nyugdíjhoz szükséges most befektetendő havi díj összege emelkedik egyre. Tegyük fel, hogy mondjuk havi 25.000 forintot takarítunk meg nyugdíj előtakarékosságra, amelyből 30 év alatt 60 millió forintos tőkénk lesz. Ha ugyanezt az összeget 5 évvel később kezdjük el összegyűjteni akkor változatlan 60 millió forinthoz már közel dupla akkora összegű havi 45.000 forintos megtakarítás szükséges!

Nyugdíj kalkulátorunk segítségével kiszámolhatja, hogy adott havi díj és megtakarítási idő mellett mekkora havi öregségi nyugdíjra számíthat és arról is arról is tájékozódhat, hogy mennyit bukik azon, ha "halogatja" a nyugdíj előtakarékosságot.

 

Soha nem volt még ilyen egyszerű összehasonlítani a hazai nyugdíjbiztosításokat! Ön egyetlen rövid űrlap kitöltése után személyre szabott megoldást kap kézhez, amely a magas összegű és biztos nyugdíjhoz vezet:

Személy
 

 

Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

Kapcsolódó bejegyzések:

Nyugdíjbiztosítások a gyakorlatban

Utolsó módosítás: 2014.05.20.

2014.01.01-től lehet kötni államilag támogatott nyugdíjbiztosítást, ami egy ideális nyugdíj előtakarékosság lehet sokunk számára. Arra azonban figyeljünk,hogy az állami támogatás nem teszi egyformává a nyugdíjbiztosításokat, ugyanolyan különbségek vannak közöttük, mint a sima befektetéses életbiztosítások között. Íme, erre érdemes odafigyelni:


Hozzászólás (0)

A nyugdíj előtakarékosság állami támogatása

Utolsó módosítás: 2014.05.20.

Nehéz magunknak megfelelő nyugdíjbiztosítást választani, hiszen sok opciót kell megvizsgálnunk. Ilyenkor az elsődleges szempont, hogy igényelehtünk-e rá adókedvezményt, vagy sem. Nálunk azok a nyugdíj előtakarékosságok kerültek bele ebbe a cikkbe, amelyekre igen:


Hozzászólás (0)

A legjobb nyugdíj megtakarítás

Utolsó módosítás: 2014.05.19.

2014 a pénzügyi szektorban egyenlőre a nyugdíjról szól., ezért megversenyeztettük a nyugdíj megtakarításokat. Sikerült is 3 versenyzúre szűkíteni a kört, de inne  már szükség lesz az Ön segítségére is:


Hozzászólás (0)

Nyugdíjbiztosítás adókedvezmény

Utolsó módosítás: 2014.05.16.

Gondoltunk egy nagyot, és teljesen elemeire bontottuk a nyugdíjbiztosítást és az adókedvezményt. Így még alaposabban meg tudtuk vizsgálni, hogy milyen is valójában. A nyugdíjbiztosítási puzzle csak Önre vár:


Hozzászólás (0)

Nyugdíjbiztosítás adókedvezmény 2014

Utolsó módosítás: 2014.05.15.

A nyugdíj megtakarítást soha nem lehet elég korán kezdeni, de 2014 egy olyan év, amikor tényleg minden a megtakarítás mellett szól. Egy ilyan megtakarítás lehet a nyugdíjbiztosítás, amire 20%-os adókedvezmény is jár. Ezt az új nyugdíj előtakarékosságot mutatjuk be ebben a cikkben. 


Hozzászólás (0)

Nyugdíjbiztosítások

Utolsó módosítás: 2014.05.15.

2014.01.01-től lehet kötni nyugdíjbiztosítás, amire akár 130.000 forint adókedvezményt is igénybe vehetünk. Nagyon nem mindegy azonban, hogy melyiket választjuk a pénzpiacról, mert vannak jelentős különbségek köztük. Erről szól ez a bejegyzés.


Hozzászólás (0)

Nyugdíj előtakarékosság adókedvezménye

Utolsó módosítás: 2014.05.13.

2014-től 3 különböző nyugdíj előtakarékosság is élvezi az állam támogatását. Válasszuk is bármelyiket nem árt tudni egy-két fontos dolgot erről a bizonyos adókedvezményről. Ebben a cikkben minden fontos információt megtalál.


Hozzászólás (0)

Nyugdíj előtakarékosság biztosítás

Utolsó módosítás: 2014.05.08.

Ebben a cikkben megtalálja hogy múködik együtt a nyugdíj előtakarékosság, és a biztosítás. A kettő ötvezetét úgy nevezzük, hogy nyugdíjbiztosítás, amely rendelkezik mindkét összetevő előnyével, sőt még annál is többel. Részletekért olvassa el a cikket! 


Hozzászólás (0)

Nyugdíj megtakarítás 2014

Utolsó módosítás: 2014.05.07.

Szerencsére a 2014.01.01-jén életre hívott nyugdíjbiztosítás miatt nagyobb figyelem irányul a nyugdíj megtakarítások felé. Viszont hiába a sok reklám, még mindig érdemes a tényekre, és a szakértőkre támaszkodni egy ilyen fontos döntés meghozatalakor. Ez a cikk a tényeken alapszik.


Hozzászólás (0)

Nyugdíjbiztosítás 2014

Utolsó módosítás: 2014.05.07.

Egyre nehezebb a választás, ha nyugdíj megtakarítást akarunk választani magunknak. 2014.01.01-től ugyanis már van államilag támogatott biztosítői megoldás is, a nyugdíjbiztosítás. Nézzük meg, hogy mit tud, és hogy miért lehet potenciális megoldás számunkra!


Hozzászólás (0)