Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Nyugdíjbiztosítás 20% adókedvezmény

Utolsó módosítás: 2014.04.28.

2014 több szempontból is jelentős év lesz sokunk számára, de az biztos, hogy a nyugdíjbiztosítás „megszületése” jelentőséggel bír majd a későbbiekben is. Immár minden jel egyértelműen arra mutat, hogy öngondosodás nélkül bajban lehetünk idős korunkban. De ne aggódjunk, inkább ismerkedjünk meg a megoldással, a nyugdíjbiztosítással, és az adókedvezménnyel.

Mi az a nyugdíjbiztosítás?

A nyugdíjbiztosítás egy olyan speciális befektetéses életbiztosítás, amelyre 20%-os, legfeljebb évente 130.000 forintos adókedvezményt tudunk igénybe venni. Lényeges különbség a sima megtakarításos életbiztosításokhoz képest, hogy nem választjuk meg a futamidőt, hanem az minden esetben a szerződés megkötésekor aktuális nyugdíjkorhatár, jelenleg 65 életév. Életbiztosítás mivoltából fakadóan, természetesen egy esetleges halál esetén a kedvezményezettünk adómentesen kapja meg a térítést. Ezen felül még további két esetben térít a nyugdíjbiztosítás, ha legalább 40%-os rokkantságot szenvedünk, illetve akkor is, ha korengedménnyel, vagy 40 év munkaviszony után nyugdíjba vonulunk.

Mi az adókedvezmény?

Az adókedvezmény a legnagyobb lehetőség, hogy kockázatmentesen növeljük a befektetésünk, megtakarításunk lejárati összegét. Egy magyar adófizető állampolgárnak lehetősége van egy évben 280.000 forintot visszaigényelni az SZJA-ként befizetett adójából. Az adókedvezmény ilyen módon egy olyan plusz bevételi forrásunk, amivel ha nem élünk, akkor az államnál marad. Ön szívesen mond le keresete egy részéről?

Nyugdíjbiztosítás és adókedvezmény

Ez a páros tökéletes elegyet képez, aminek köszönhetően ki tudunk építeni egy olyan tőkét, hogy nyugdíjas korunkban is szinten tudjuk tartani az életünket.

A nyugdíjbiztosítás magában hordozza a befektetéses életbiztosítások (unit linked) előnyeit, vagyis korlátozások, és megkötések nélkül olyan befektetési alapok közül válogathatunk, amelyekkel van esélyünk 8-10%-os átlaghozamokat is elérni.

Az életbiztosítás miatt, széleskörű a szolgáltatás, aminek az értékét csak növeli, hogy a befektetéseket sem kell magunknak intézni, hanem befektetési alapkezelők végzik helyettünk legjobb tudásuk szerint.

Az adókedvezménnyel pedig jelentős időt, vagy összeget spórolhatunk meg. Gondoljunk bele, hogy mi csak havi 25.000 forintot fektetünk be, de az állam jóvoltából összesen havi 30.000 forint lesz a befektetésünk.

Az adókedvezmény számokban kifejtve

Konkrét számokkal kifejezve ez így néz ki: Vegyünk egy havi 25.000 forintos befektetéses életbiztosítást, ami évente 8%-os hozamot ér el. Az indexálás és az infláció mértéke is 3%, és legyen mondjuk 23 évünk a nyugdíjkorhatárig. Egy sima unit linked életbiztosítással mai vásárlói értéken 9.500.147 forint, amiből egy 79.168 forintos havi járadékunk lehet 10 évre.

Memorizáljuk a fenti számokat most jön a nyugdíjbiztosítás ugyanolyan kondíciókkal, mint a sima befektetéses életbiztosítás. 23 év múlva a mai vásárlói értéken 11.811.922 forint lesz a lejárati összeg és 10 évre havi 98.433 forintra számíthatunk. A különbség 2,3 millió forint nagyjából, vagyis havi nagyjából 20.000 forint.

Azt is írtuk fent, hogy időt is megspórolhatunk vele. Ezt úgy kell érteni az adókedvezmény által már hamarabb összejöhet a megfelelő mennyiségű tőke, sőt ha a futamidő közben felemelik a nyugdíjkorhatárt, nekünk a nyugdíjbiztosítás hamarabb szolgáltatni fog, így nem is leszünk kötelesek dolgozni.

Indítsunk nyugdíjbiztosítást adókedvezménnyel!

A befektetéses életbiztosítások eddig is népszerűek voltak, így most hogy még adókedvezményt is igénybe vehetünk rá (akár 130.000 forintot), még azt a kis békát is könnyű lenyelni, hogyha hamarabb hozzányúlunk, akkor az adókedvezmények 120%-át vissza kell utalnunk az államnak. Összességében egy befektetésében szabad, és hatékony nyugdíj megtakarítást ismerhettünk meg a nyugdíjbiztosításban. Töltse ki a cikk alján található adatlapot, és szakértőnk felkeresi Önt, hogy a megfelelő nyugdíjbiztosítás tulajdonosa, és biztosítottja legyen. 

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Nyugdíj előtakarékosság kalkuláció
 • Nyugdíjbiztosítás 2014
 • Hol érdemes nyugdíj előtakarékossági számlát nyitni?
 • Nyugdíj megtakarítási lehetőségek
 • Nyugdíj előtakarékossági lehetőségek


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu