Mennyi pénze lesz?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,7 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 14,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 23,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,7 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Unit linked, megéri?

Utolsó módosítás: 2014.08.28.

Pénzügyi közép-, és hosszútávon talán az egyik leghatékonyabb megtakarítási forma a unit linked életbiztosítás. Mégis sok kérdés merül fel ezzel kapcsolatban, ki mellette van, ki pedig ellene. Abban azonban érdemes megegyezni, hogy egy elég széles ügyfélkörnek jó megoldást nyújt. Járjuk körül a kérdést: Megéri unit linked életbiztosítást kötni?

Mi az a unit linked életbiztosítás?

Ez egy befektetési egységekhez kötött életbiztosítás, ami azt jelenti, hogy a biztosítóhoz érkező pénzt átváltják az általunk megadott felosztás szerint különböző befektetési egységekre, és a pénzünk ebben van nyilvántartva. A befektetési alapok árfolyam ingadozása pedig nyereséget, vagy veszteséget termel számunkra. Az esetek tólnyomó többségében nyereségről beszélhetünk, mert profi szakemberek kezelik ezeket a befektetési alapokat. Vizsgáljunk meg pár életszituációt!

Lehet a unit linked jó gyermek megtakarítás?

Unit linked típusú megtakarítást 10 év alatt senkinek nem szoktunk javasolni, a speciális költségszerkezete miatt. Ebből következik, hogyha gyermekünk nem múlt el 9 éves, akkor ebből a szempontból jó megoldás. Sőt bizonyos unit linked életbiztosításokhoz van lehetőség egy olyan opciót is választani, hogyha a szülő meghalna, akkor a biztosító magára vállalja a díjfizetést a futamidő végéig. Ilyen lehetőséggel semmilyen más pénzpiaci szegmensben nem találkozhatunk. Ebből következik, hogy a unit linked lehet jó megtakarítás. Menjünk tovább!

A unit linked jó nyugdíj megtakarítás?

2014.01.01-től lehet már választani ún. nyugdíjbiztosítást is nyugdíj megtakarításnak. Ezeknek a nyugdíj előtakarékosságoknak nagyrészt unit linked típusú életbiztosítás az alapja, de igénybe lehet venni rá az éves befizetéseink 20%-át, maximum 130.000 forintot adókedvezményként. Mivel jó esetben bőven hosszabb, mint 10 évig takarítunk meg a nyugdíjunkra, ezért a unit linked kimondottan alkalmas nyugdíj előtakarékosságnak. Jöjjön a lakáscél!

Unit linked, mint lakás előtakarékosság?

Magyarországon nagyon erős az emberekben a birtoklási vágy, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy szinte mindenkinek az első komoly célja a lakáscél, miután elkezdett dolgozni. Ebből az következik, hogy minél hamarabb szeretnénk saját lakásba kerülni, és inkább magasabb hitelt veszünk fel, csak minél hamarabb költözhessünk. Ily módon általában nincs időnk kivárni a sokszor említett 10 évet, így a lakás megtakarításra alkalmasabb megoldást nyújt számunkra egy lakáskassza, amire évente akár 72.000 forint állami támogatást is kaphatunk. Persze vannak olyan lehetőségek, amikor hosszabb távon gondolkozunk, és ilyenkor érdemes a befektetéses életbiztosítással is számolgatni.

Tervezzünk előre, gondolkozzunk komplexen!

Aki pontosan megtervezi a pénzügyeit, az megtalálja a unit linked életbiztosítások helyét a saját pénzügyei között. Egyedül azoknak nem éri meg a befektetéses életbiztosítás, aki hamar meggondolja magát és 2-3 év után már nincs kedve folytatni a megtakarítást, mert ilyen esetben tényleg nem lehet nyereséggel kiszállni egy ilyen megtakarításból. Ahogy mindenhol itt is a precíz tervezés, és a pontos számítások lehetnek a segítségünkre. Töltse ki a cikk alján található adatlapot, és megtakarítási szakértőnk felkeresi Önt, és segít megtalálni az ideális megoldás(oka)t!

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Előtakarékossági formák
 • Megtakarítási lehetőségek összehasonlítása
 • Megtakarítás nőknek
 • Öngondoskodás formái
 • Unit-linked kezdeti költségek


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu