Mennyi pénze lesz?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,7 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 14,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 23,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,7 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Unit linked, megéri?

Utolsó módosítás: 2014.08.28.

Pénzügyi közép-, és hosszútávon talán az egyik leghatékonyabb megtakarítási forma a unit linked életbiztosítás. Mégis sok kérdés merül fel ezzel kapcsolatban, ki mellette van, ki pedig ellene. Abban azonban érdemes megegyezni, hogy egy elég széles ügyfélkörnek jó megoldást nyújt. Járjuk körül a kérdést: Megéri unit linked életbiztosítást kötni?

Mi az a unit linked életbiztosítás?

Ez egy befektetési egységekhez kötött életbiztosítás, ami azt jelenti, hogy a biztosítóhoz érkező pénzt átváltják az általunk megadott felosztás szerint különböző befektetési egységekre, és a pénzünk ebben van nyilvántartva. A befektetési alapok árfolyam ingadozása pedig nyereséget, vagy veszteséget termel számunkra. Az esetek tólnyomó többségében nyereségről beszélhetünk, mert profi szakemberek kezelik ezeket a befektetési alapokat. Vizsgáljunk meg pár életszituációt!

Lehet a unit linked jó gyermek megtakarítás?

Unit linked típusú megtakarítást 10 év alatt senkinek nem szoktunk javasolni, a speciális költségszerkezete miatt. Ebből következik, hogyha gyermekünk nem múlt el 9 éves, akkor ebből a szempontból jó megoldás. Sőt bizonyos unit linked életbiztosításokhoz van lehetőség egy olyan opciót is választani, hogyha a szülő meghalna, akkor a biztosító magára vállalja a díjfizetést a futamidő végéig. Ilyen lehetőséggel semmilyen más pénzpiaci szegmensben nem találkozhatunk. Ebből következik, hogy a unit linked lehet jó megtakarítás. Menjünk tovább!

A unit linked jó nyugdíj megtakarítás?

2014.01.01-től lehet már választani ún. nyugdíjbiztosítást is nyugdíj megtakarításnak. Ezeknek a nyugdíj előtakarékosságoknak nagyrészt unit linked típusú életbiztosítás az alapja, de igénybe lehet venni rá az éves befizetéseink 20%-át, maximum 130.000 forintot adókedvezményként. Mivel jó esetben bőven hosszabb, mint 10 évig takarítunk meg a nyugdíjunkra, ezért a unit linked kimondottan alkalmas nyugdíj előtakarékosságnak. Jöjjön a lakáscél!

Unit linked, mint lakás előtakarékosság?

Magyarországon nagyon erős az emberekben a birtoklási vágy, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy szinte mindenkinek az első komoly célja a lakáscél, miután elkezdett dolgozni. Ebből az következik, hogy minél hamarabb szeretnénk saját lakásba kerülni, és inkább magasabb hitelt veszünk fel, csak minél hamarabb költözhessünk. Ily módon általában nincs időnk kivárni a sokszor említett 10 évet, így a lakás megtakarításra alkalmasabb megoldást nyújt számunkra egy lakáskassza, amire évente akár 72.000 forint állami támogatást is kaphatunk. Persze vannak olyan lehetőségek, amikor hosszabb távon gondolkozunk, és ilyenkor érdemes a befektetéses életbiztosítással is számolgatni.

Tervezzünk előre, gondolkozzunk komplexen!

Aki pontosan megtervezi a pénzügyeit, az megtalálja a unit linked életbiztosítások helyét a saját pénzügyei között. Egyedül azoknak nem éri meg a befektetéses életbiztosítás, aki hamar meggondolja magát és 2-3 év után már nincs kedve folytatni a megtakarítást, mert ilyen esetben tényleg nem lehet nyereséggel kiszállni egy ilyen megtakarításból. Ahogy mindenhol itt is a precíz tervezés, és a pontos számítások lehetnek a segítségünkre. Töltse ki a cikk alján található adatlapot, és megtakarítási szakértőnk felkeresi Önt, és segít megtalálni az ideális megoldás(oka)t!

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Öngondoskodás fogalma
 • Unit-linked életbiztosítás
 • Befektetéssel kombinált életbiztosítás
 • Befektetés 10 évre
 • Mi az a unit-linked eseti számla?


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu