Mennyi pénze lesz?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,7 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 14,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 23,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,7 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Unit-linked befektetés

Utolsó módosítás: 2013.03.07.

A unit-linked életbiztosítások, kombinált megoldásnak tekinthetőek, mivel ötvözik a befektetési alapok által kínált befektetési lehetőségeket, az életbiztosítási és balesetbiztosítási védelemmel.

A unit-linked befektetés portfóliója

A unit-linked megtakarításba befizetett pénzünk két részre oszlik. Egyrészt ebből történik a baleset- és életbiztosításhoz kapcsolódó kockázati díjak fedezése. A biztosítási rész költségét befolyásolja a szerződő életkora, és a  biztosítási összeg mértéke is.
A megtakarítási részbe befizetett pénzt, a biztosító, a választott pénzügyi eszközalapokba fekteti, és befektetési egységekre válta. A befektetési egységek árfolyama napról napra változik, és ebből adódik a befektetés aktuális vesztesége, illetve nyeresége is. Természetesen, az eszközalapok összetételének függvényében, léteznek kockázatos, vagy kiegyensúlyozott befektetési lehetőségek is. Azon pénzügyi eszközalapok, melyek árfolyama, hirtelen, nagy mértékű árfolyamingadozásra képes, kockázatosnak tekinthető. Azt jó tudni, hogy míg az állampapír, vagy kötvény befektetések szinte kockázatmentesek, addig a részvény befektetés már jóval kockázatosabbként tartjuk számon. A befektetés tekintetében is igaz, hogy érdemes több lábon állni, azaz befizetett pénzünket több eszközalap között megosztani. A másik nagy igazság, hogy hosszabb időtávon, a kockázat is jobban eloszlik, így aki mondjuk 20-25 éves időtávon, nyugdíj célra kíván megtakarítani, bátrabban választhat a rizikósabb eszközalapok közül.

A unit-linked befektetés megismerése

A unit- linked befektetés elindítás előtt, néhány fő szempontot érdemes mérlegelni:

 • a unit- linked befektetés díja, díjfizetés

A unit-linked megtakarítás egyik fő kérdése, hogy jövedelmünk egy részéről, milyen mértékben vagyunk hajlandóak a lemondani, a megtakarítási cél érdekében. Maga a unit-linked életbiztosítás lehet egyszeri, vagy pedig rendszeres díjas is. Egyszeri díjas befektetés azoknak ajánlható, akik rendelkeznek kedeti vagyontömeggel, amit képesek az évek folyamán nélkülözni. Az egyszeri díjas unit-linked befektetés úgy működik, hogy egy bizonyos pénzösszeget félreteszünk, és ez hozamokat termel számunkra, a választott időtáv alatt. A rendszeres díjas megtakarítás ezzel szemben, meghatározott időközönként fizetendő, ez pedig történhet havi, negyedéves, vagy éves rendszerességgel. A rendszeri díjak mellett, eseti díjak befizetésére is lehetőség adódik,

 • unit-linked befektetés időtartama

Míg az egyszeri díjas unit-linked befektetés minimális időtartama 5 év, addig a rendszeres megtakarítási forma, legalább 10 évre kell, hogy szóljon. Az időtartam érdekessége, hogy az 5. év után a befektetés 8%-os kamatadóköteles, de a 10. év után már kamatadómentes.

Kérjen Ön is ajánlatot, unit-linked biztosítás témájában, és tanácsadóink készséggel válaszolnak minden kérdésére egy személyes találkozás keretén belül.

Kalkulátorunkkal kiszámolhatja, hogy a unit-linked befektetés segítségével milyen mértékű vagyontömeget halmozhat fel az évek folyamán.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • A unit-linked kalkulátor
 • Megtakarítás és befektetés kombinálva
 • Melyek az államilag támogatott megtakarítások 2013-ban?
 • Amit a unit-linked biztosításokról tudnia kell
 • Megtakarítás 20 évre


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu