Mennyi pénze lesz?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,7 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 14,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 23,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,7 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Rendszeres havi megtakarítás

Utolsó módosítás: 2014.03.27.

A megtakarítások a modern élet alapjait képezik, hiszen csak a megtakarítások menthetnek meg bennünket a hitelek és kölcsönök karmaiból. A rendszeres megtakarításokra tekintsünk úgy, mint egy pajzsra, ami távol tartja tőlünk a hitelkamatok „éles és fájdalmas pengéit”.  

Milyen célra takaríthatunk meg?

Erre a szép kérdésre az első válasz, hogy bármilyen célra megtakaríthatunk, amely számunkra fontos. Viszont ezek a leggyakoribb célok:

 1. nyugdíj kiegészítés
 2. lakás
 3. gyermek taníttatása
 4. vállalkozás leindítása

Ezt a 4 célt említik ügyfeleink a leggyakrabban, és a 2, ami szinte minden ügyfélnél kiemelt szerepet játszik, az a nyugdíj és a gyermek megtakarítás.

Mi a rendszeres megtakarítás előnye?

Az első és legfontosabb előny, hogy a pénzt nem költjük el pillanatnyi szeszélyeink szerint, hanem felhalmozzuk egy későbbi cél érdekében.

A második, hogy amikor rendszeresen megtakarítunk, akkor ehhez teljesen hozzászokunk, és 3-4 hónap után nem is úgy fizetjük be a megtakarítást, mintha a fogunkat húznák, hanem természetes jelleggel, mint egy telefon számlát.

Ha befektetésként tekintünk a megtakarításunkra, akkor azért lehet előnyös a havi rendszeres megtakarítás, mert így az árfolyamok ingadozása nincs olyan nagy hatással a megtakarításunkra, mivel minden árfolyamon vásárolunk befektetési eszközalapokat.

Amennyiben pénzügyileg tudatos életet élünk, akkor ezt tudjuk átadni a gyermekeink számára is. Mennyivel jobb, hogy az életét a megtakarításon keresztül fogja élni, és nem a hitelek csapdájában.

Mekkora legyen a havi megtakarításunk?

A rendszeres megtakarításoknak van egy alapszabálya: Csak akkora havi megtakarítást vállaljunk, amit a célunk eléréséig biztosan vállalni tudunk.

Ez azt jelenti, hogy ne vállaljuk túl magunkat, de a lehetőségekhez képest és a célunkhoz megfelelő nagyságú díjú megtakarításokkal rendelkezzünk.

Egy 35 éves ember esetében (aki havonta 180.000 forintot keres) ezek a számok körülbelül így néznek ki ideális esetben.

 1. lakás célra havi 20.000 Ft/hó
 2. gyermek megtakarítás 24.000 Ft/hó
 3. nyugdíj megtakarítás 22.000 Ft/hó

Ez összesen havi 66.000 forint, tehát a keresetünkből megmarad 114.000 forint, amiből meg lehet élni. Arról nem is beszélve, hogyha megtakarítunk egy gyermeknek, akkor vélhetően a párunknak is van valamekkora bevétele.

Konkrétabban ide kattintva olvashat és kalkulálhat. 

A megtakarítás kell

Ebben a bejegyzésben elvi és gyakorlati előnyöket is megmutattunk Önnek. Célunk nem más, mint hogy Ön is inkább a kényelmesen megtakarító emberek közé kerüljön, és ne a szenvedő (deviza)hitelesek közé. A rendszeres havi megtakarítások esetén viszont nagyon fontos a megfelelő arányok megtalálása. Töltse ki az itt található űrlapot, és megtakarítási szakemberünk felkeresi Önt, és szakértelmét az Ön céljai elérésére fogja fordítani.

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Megtakarítások kamatai
 • Melyik a legjobb megtakarítás?
 • Előtakarékosságok
 • Megtakarítási lehetőségek összehasonlítása
 • Unit-linked portfólió kezelése


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu