Mennyi pénze lesz?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,7 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 14,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 23,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,7 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Megtakarítások kamatai

Utolsó módosítás: 2012.08.15.

Egy megtakarítás elindítása előtt érdemes felmérnünk lehetőségeinket, és az adott megtakarítási időszak meghatározásával eldönteni azt, hogy mekkora havidíjat leszünk képesek folyamatosan bevállalni. Nem elhanyagolható tényező, hogy az adott megtakarítási forma, milyen hozamkilátásokkal rendelkezik.
Nézzünk át együtt néhány megtakarítási opciót:


Bankszámla
A lakossági bankbetétek kamatai között jelentős eltérések vannak. A bankbetét egyik hátránya, hogy jelentős kezdőtőkét szükséges felhalmozni ahhoz, hogy magas kamatjóváírást kaphassunk, és a jövedelmet kamatadó terheli. A bankbetét kamatait a jegybanki alapkamat alakulása is befolyásolja.
Banki megtakarítási számla
A megtakarítási számlák a lekötött betétekhez hasonló kondíciókkal rendelkeznek, mindezt rugalmas felhasználás mellett. A kamatozás módja lehet fix, változó, vagy változtatható. A betétből származó jövedelmet 16%-os kamatadó terheli.

Lakáskassza
A lakáskasszák működését törvény szabályozza, így a három lakástakarék szolgáltató között lényegi eltérés nincs. A lakáskassza szerződéses összege a következő részekből adódik össze: egyéni befizetések + betéti kamatok + állami támogatás + kedvező kamatozású lakáshitel.  A betéti kamat mértéke jellemzően 1 és 3% között alakul, és az állami támogatással együtt – futamidő függvényében – akár több, mint 10% is lehet. A felhalmozott pénzösszeg kamatadó mentesen lakáscélra fordítható.

Babaszámla
A gyermekek életkezdését az állam, egyszeri 42. 500 Ft-os Babakötvény támogatás kiutalásával is támogatja. Alap esetben, ha a szülő, a gyermek életkezdési támogatását nem kívánja kiegészíteni, ez az ötéves állampapír hozama alapján kamatozik tovább. A Babakötvény, Start számla nyitásával is kombinálható. Start számla jelenleg még a bankoknál, illetve takarékszövetkezeteknél is vezethető, de 2012 októbere után, erre már csak az Államkincstár keretén belül lesz mód. Így ennek kamatát az állampapír hozamok befolyásolják.

Nyugdíj célú megtakarítások
A nyugdíj előtakarékossági számla, és az önkéntes nyugdíjpénztár a befizetések 20%-a után – kortól függően – évi 100-130 ezer forint adójóváírt kínál. A nyugdíjba vonuláskor kamatadó mentes jövedelmet biztosít. Hozamát a portfólió kialakítása befolyásolja.

Életbiztosításokkal kombinált megtakarítás
A befektetéses biztosítás, jellemzően magas hozamkilátásokkal rendelkezik, ennek mértékét ráadásul a jegybanki alapkamat változása nem befolyásolhatja. Az életbiztosítással kombinált megtakarítások egyik nagy előnye, hogy hozamplafon nincs, ráadásul a havidíja az infláció mértékével szemben indexálásra kerül, így a megtakarított pénz hosszútávon sem veszíti el a reálértékét. A megtakarítás összegét bármilyen megtakarítási cél finanszírozására fordíthatjuk.

Amennyiben szeretne Ön is megismerkedni a megtakarítási lehetőségeivel, forduljon tanácsadóinkhoz, akik az ország egész területén rendelkezésére állnak.

Kalkulátorunk segítségével kiszámíthatja, hogy mekkora időtávon, milyen mértékű vagyont építhet fel.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Öngondoskodási célok
 • Mit jelent a megtakarítások biztonsága?
 • Megtakarítás biztosítás
 • Megtakarítások a különböző életszakaszokban
 • Megtakarítási ajánlatok az egész családnak


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu