Mennyi pénze lesz?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,7 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 14,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 23,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,7 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Megtakarítások és befektetések

Utolsó módosítás: 2012.06.15.

Megtakarítások vizsgálatakor legelőször is azt a kérdést kell feltennünk magunknak, hogy pontosan milyen célból is szeretnénk félrerakni? A megtakarítás célja ugyanis a futamidőt is nagyjából meghatározza nekünk és innen már csak azt kell megállapítanunk,hogy mekkora lenne az a havi összeg amellyel biztonságosan bele tudunk vágni az öngondoskodásba. A havi megtakarítandó összeggel kapcsolatban nagyon fontos, hogy az biztonságosan és stabilan a rendelkezésünkre álljon, így annak hosszútávú fizetése se okozzon nagy anyagi terhet. A kevesebb ebben az esetben több, hiszen a cél, hogy első körben magát a megtakarítási hajlandóságot, mint szokást meghonosítsuk, a havi összeget pedig a megszokás után később is tudjuk majd növelni.

Mibe tegyük a megtakarításainkat?

Amint a megtakarítási cél és időtáv megvan, akkor nagyjából már tudni fogjuk,hogy az adott célhoz melyik megtakarítási forma passzol. Rövidebb távra a kötvény, állampapír és a kincstárjegy lehet a megfelelő választás, amelyek alacsony hozamot produkálnak ugyan,de azokat biztosan hozzák. Ezen felül nem is kell magunkat néhány évnél hosszabb időre elkötelezni. Hosszabb távra viszont érdemes a részvény túlsúlyos megtakarításokat választani, hiszen 10 éves időtartam fölött a részvénynél semmi nem hoz jobban. Ha egy részvény hozamgörbéjét 10 éves távlatban megnézzük, akkor több nagyobb ingadozás is előfordulhat, ezért a részvény alapú befektetéseket kockázatosabbnak mondják. A kockázat valójában viszont könnyen kisimítható azzal, ha az ember hosszú távra gondolkodik és a megfelelő időben nyúl hozzá a részvényekhez.

A folyószámla és lekötött betétek

Sajnos a szomorú tény az,hogy a magyar emberek többsége, ha megtakarításról beszélünk akkor főleg a folyószámlára és a lekötött betétekre gondol. 3 hónap vagy félév a maximum, amelyben tudunk gondolkozni és pusztán csak a lakosság 3%-a rendelkezik olyan hosszú távú tartalékokkal, amelyek megmentenék minket az időskori éhenhalástól. A legtöbb ember inkább folyamatosan bajlódik az akciós lekötésekkel, ahelyett, hogy egy olyan megtakarítást választana, amely hosszú-és rövid távra is megoldást nyújt. A folyamatos banki lekötések ugyanis csak időleges és rövidtávú megoldást jelentenek, de tényleges és biztonságos jövő megalapozásra nem alkalmasak.

Rövid és hosszú távú megtakarítás egyben

A megtakarítási piacon ma már elérhetőek olyan korszerű megtakarítási formák, ahol a rövid- és a hosszú távra szántpénzünket egy szerződésen belül, de mégis elkülönítve kezelik! Ezt úgy kell elképzelni, hogy a rendszeres díjat lehetőségünk van részvény alapokba fektetni, így azokra a banki kamatoknál jóval magasabb hozamot elérni. Az eseti befizetéseket, viszont elválasztják nekünk a rendszeres díjtól és azt egy különálló, de ugyanakkor likvid számlán kezelik. Az eseti számla rugalmas hozzáférésű, és az itt lévő összeget nyugodtan tarthatjuk biztonságos kötvény alapokban vagy állampapírban is. Nem kell azonban 2-3 havonta a banki lekötésekkel bajlódnunk, és gyakorlatilag addig tartjuk bent a pénzünket amíg nekünk tetszik.

 

Ezekkel a nyugat európában már évtizedek óta elterjedt megtakarítási formákkal így a hosszú és rövidtávú gondoskodás egy szerződésen belül valósítható meg, az állandóság és biztonság mellett! Amennyiben Ön is úgy érzi,hogy eljött az ideje a pénzügyileg tudatos megtakarításnak, akkor kérje díjmentesen ajánlatunkat és mi a teljes megtakarítási piacot hozzuk el az otthonába!

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • 10- 20 éves életbiztosítás és megtakarítási megoldások
 • Így készülünk fel a jövőre
 • Legjobb megtakarítás
 • Unit-linked előtakarékosság
 • Előtakarékosságok


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu