Mennyi pénze lesz?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,7 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 14,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 23,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,7 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Megtakarítások

Utolsó módosítás: 2012.05.11.

A megtakarítások segítségével rövid és hosszú távú céljainkat is megvalósíthatjuk, legyen szó akár egy lakáshitel önerejének összegyűjtéséről, vagy a privát nyugdíjprogramunk felépítéséről. A megtakarítások szó hallatán a legtöbb ember ma Magyarországon a folyószámlára és a lekötött betétekre gondol, ez azonban súlyos tévhit a köztudatban.

A folyószámla nem megtakarítás!

A folyószámla, mint ahogyan a nevében is benne van, a folyó pénzügyeink intézésre szolgál, azaz a pénzfelvételre, átutalásra és a persze fizetést is bankszámlára kapjuk. Ennek megfelelően a bankok csak egy minimális kamatot adnak a folyószámlán tartott pénzre, amely általában 1% alatt van. A lekötött betétek akciós kamatival elérhetjük, hogy fél éves vagy egy éves időtáv alatt a reálinfláció felett 1-2% hozamot zsebre rakunk, ez azonban még kis jóindulattal sem nevezhető megtakarításnak! Érdemes tehát mindent arra használni, amire kitalálták, a folyószámlát a napi pénzügyekre a megtakarításokat pedig a hosszútávú kamat elérésére.

Milyen megtakarítások vannak a piacon?

Ha rászánunk 3-4 napot és átnézzük a közel 40 bank és a 30 hazai biztosító kínálatát, akkor rá kell jönnünk, hogy bizony a megtakarítási piacon bőven van miből válogatni. A Tv reklámokból viszont egyfolytában az akciós lekötött betétek és az életbiztosítások, valamint a lakástakarék köszön vissza, így nem csoda, hogy a legtöbb ember ilyen megtakarításokban tartja a pénzét. Mi van azonban abban az esetben, ha nem a marketingre és a reklámokra hallgatunk, hanem józan érvek és a realitás segítségével választjuk ki a számunkra megfelelőt a megtakarítások közül? Ehhez persze végig kellene járnunk a 40 bankot és 30 biztosítót, amely nem kevés időbe és fáradtságba kerülne. Szerencsére azonban Önnek nem kell ilyenekkel bajlódnia, hiszen cégünk mindezt már megtette Ön helyett. Sőt, az egyes új termékekről és ajánlatokról heti szinten hírlevelet is kapunk, így első kézből tudjuk Önt informálni az aktuális kínálatról.

Hogyan válasszam ki a legjobb megtakarítást?

Az első és legfontosabb szabály, hogy ne dőljön be a reklámoknak és a hirdetéseknek, mert azok nem biztos, hogy valóban testre szabott megoldást jelentenek Önnek. Ha ugyanis megtakarításról beszélünk, akkor nem egy pénzügyi szerződésről van szó, hanem arról a célról, amit el szeretnénk érni vele. Ha Ön lakásra szeretne előtakarékoskodni, akkor nem az önerő összegéről beszélünk, hanem a lakás kulcsáról, az első téglájáról. Nyugdíj előtakarékosság esetén sem a havi 200.000 Ft nyugdíjról beszélünk, hanem a gondtalan és pihenéssel teli időskoráról. A gyermekeknek szánt megtakarítás pedig elsősorban nem a lejárati összeget jelenti, hanem a gyermekek diplomáját, állását és megélhetésük szilárd alapját. Amit ezekkel mondani szeretnék, hogy sosem pusztán termékként, mint inkább megoldásként szabad tekinteni a megtakarításokra. Megoldásra, amely az Ön igényein alapszik, és a céljai eléréshez segíti Önt. Ne terméket keressen, tehát amikor megtakarításra gondol, hanem komplex megoldást, amely a kitűzött célhoz a lehető legrövidebb utat jelenti!

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Unit-linked kamat
 • Befektetés megtakarítás
 • Befektetéssel kombinált életbiztosítás
 • Megtakarítási ajánlatok
 • Megtakarítás az EHO után


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu