Mennyi pénze lesz?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,7 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 14,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 23,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,7 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

A megtakarítási számla

Utolsó módosítás: 2012.06.15.

Megtakarítási számla keresésekor a többség valamilyen banki számlára gondol, ahol a reálinfláció szintjén vagy a felett néhány százalékkal kamatoztatja a pénzét. A banki megtakarítási számlákkal a legnagyobb általános félreértés a azonban egyértelműen a hosszútávú megtakarítási funkciójuk, amelyre viszont sajnos nem alkalmasak. Rövid távon egy kicsivel jobban jár az ember, ha nem a párna alatt, hanem valamelyik banki megtakarítási számlán tartja a pénzét, aki azonban komolyan gondolja a megtakarítást, annak el kell rugaszkodnia a bankoktól.

Mire jó egy banki megtakarítási számla?

A PSZÁF tájékoztatása szerint: „Megtakarítási számla esetében – hasonlóan a lekötött betétekhez – a számlanyitás általános célja az értékmegőrzés, illetve a vagyon gyarapítása.” Gyakorlatilag tehát a megtakarítási számlák fő funkciója az infláció ellensúlyozása, azaz annak megakadályozása, hogy a pénzünk folyamatosan romoljon. Mivel a megtakarítási számlán a pénzünk nincsen lekötve, ezért a szabad hozzáférés mellett a kamatok is jóval alacsonyabbak. Pontosan ebből adódóan növekedést a pénzünkön csak abban az esetben érhetünk el, ha mi folyamatosan gyarapítjuk a befizetéseket, igazán magas kamatjövedelemre nem számíthatunk. A megtakarítási számla tehát kiválóan alkalmas a likvid és rövidtávú biztonsági tartalékok értékének megőrzésére. Magyarán azt a pénzt, amit otthon 1 borítékban tartanánk, mert előfordulhat, hogy bármikor hozzá szeretnénk férni, inkább tegyük be egy megtakarítási számlára.

Mire nem alkalmas a megtakarítási számla?

A kérdés megválaszolása nagyon egyszerű: Az értékmegőrzésen kívül semmire. A megtakarítási számla csekély hozamtermelési képessége mellett egy másik nagy hátránnyal is bír. Mivel számláról van szó, ezért az oda történő pénzösszegek befizetésére nincsen kötelezve a számlatulajdonos, ezért azt minden esetben az ügyfelek választják meg. A tapasztalatok szerint így egy idő után ez el is szokott maradni, emiatt viszont a megtakarítási számla bármilyen megtakarítási célra alkalmatlanná válik. Nem használható tehát gyermek előtakarékosságra, lakás előtakarékosságra, privát nyugdíj megteremtésére, és egyáltalán semmilyen hosszabb távú megtakarítási célra.

Megtakarítási számla magas kamatokkal

Amennyiben komolyan gondoljuk a megtakarítást, és a pénzünket nem csak szinten tartani szeretnénk, de egy kitűzött cél érdekében „meg is dolgoztatni”, akkor külön erre a célra kifejlesztett megtakarítási számlát kell igénybe vennünk. Ezeket a számlákat viszont nem a bankok, hanem a Biztosító társaságok kínálják aki nincsenek megkötve a jegybanki alapkamat által, hanem a gazdaság bármely részébe befektethetnek. Rajtuk keresztül pedig mi is részesülhetünk a magas hozamokból és mindezt egy nagy és tőkeerős társaság biztonsága mellett tehetjük meg. A hozamokat ráadásul a 10. év után kamatadó mentesen élvezhetjük és a teljes tőkét bármire szabadon fel is használhatjuk!

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Unit-linked kamatos kamat
 • Legjobb unit-linked életbiztositás
 • Megtakarítás számla
 • Megtakarítások kamatai
 • Unit-linked életbiztosítás


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu