Mennyi pénze lesz?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,7 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 14,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 23,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,7 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Megtakarítási hozam kalkulátor

Utolsó módosítás: 2012.11.01.

A megtakarítási lehetőségeket, többféle szempontból összevethetjük. Történhet az összehasonlítás akár költségeik vagy a futamidő alapján, de kérdés az is, hogy az előtakarékossági szándékot, az állam juttatással támogatja-e. Aztán persze az is fontos, hogy az adott megtakarítási forma milyen hozamilátásokkal rendelkezik, és azért milyen mértékű kockázatot kell vállalnunk.

Lakáskassza

A Lakáskassza tekintetében érdemes megemlítenünk, hogy maga a forma, törvényileg szabályozott, így a három hazai szolgáltató között lényegi eltérés nincsen. A lakáskassza szerződés maximális havidíja 20 ezer forint, és a befizetések után járó állami támogatás összege, az évi 72 ezer forintot nem haladhatja meg. A betéti és hitelkamatok rögzítetettek, így a szerződő éppen annyi pénzt kap a futamidő végén, mint amiről a szerződést aláírta.

Önkéntes nyugdíjpénztár

Az önkéntes nyugdíjpénztár az egyik legismertebb nyugdíj célú megtakarítási megoldás. Ennek oka, hogy a dolgozó cafeteria juttatásként is kérheti, igaz akkor az adókedvezmény nem érvényesíthető. A pénztár portfóliós rendszerben működik, azaz a pénztártag maga választhatja ki, hogy milyen összetételű befeketésest szeretne összeállítani. Ezt érdemes az alapján is megfontolni, hogy hány év múlva megyünk nyugdíjba, ugyanis hosszútávon jobban képesek vagyunk kockázatot vállalni. A díjfizetés nem kötelező, hanem önkéntes alapon történik.

Tartós Befektetési Számla

A Tartós Befektetési Számla két alszámlából, egy betéti – és egy értékpapírszámlából áll. A számlatulajdonos eldöntheti, hogy a lekötött betétet szeretné fialtatni, vagy pedig inkább értékpapírokat vásárol megtakarított pénzáből. A két számlatípus egyébként nem átjárható. Érdemes a nyugdíj előtt állóknak ezt a megoldást választaniuk, ugyanis 5 év után már kamatadómentes. Amennyiben Ön, állampapírokat vásárol, azért az állam is garanciát vállal. Minimum 25 ezer forint befizetésével megnyitható.

Nyugdíj Előtakarékossági Számla

A Nyugdíj Előtakarékossági Számla kifejezetten nyugdíj célú megtakarítás felhalmozására alkalmas értékpapírszámla, már 2006-os bevezetése óta. Tőkefedezeti elven működik, azaz a számlatulajdonos befizetését, a szolgáltató, névreszólóan nyivántartja, a hozamokkal együtt. Az önkéntes nyugdíjpénztárhoz hasonlóan, az állam, a befizetések 20%-a után, állami adókedvezményt ad, így 100-120 ezer forint éves szinten az SZJA-ból visszaigényelhető.

Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás

A megtakarítással kombinált életbiztosítás nevéhez híván ötvözi a megtakarítás és a baleset- valamint életbiztosítás nyújtotta előnyöket. A megtakarítás szerződője, pénzét, az általa választott pénzügyi alapokba fektetheti, melyet a biztosító befeketési egységekre vált. Az egységek árfolyama folyamatosan változik, és az alapján, hogy adott adott alap befektetési egységei milyen mértékű árfolyamkilengésre képesek, nevezzük kockázatosnak, vagy éppen kiegyensúlyozottnak. A szerződő tehát maga döntheti el, hogy a magas hozamért cserébe, milyen mértékű kockázatot vállal. A megtakarítás 10 év után kamatadómentes rendelkezésére áll.

Amennyiben szeretne Ön is részeletesen megismerkedni a megtakarítási formákkal, kérje szakértőink segítségét, akik az ország egész területén rendelkezésére állnak.

Kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogy adott időtávon, milyen mértékű vagyongyarapodásra számíthat.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Megtakarítások
 • Befektetéssel kombinált életbiztosítás
 • Folyamatos díjas befektetés
 • Unit-linked életbiztosítás
 • Befektetéshez kötött életbiztosítás


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu