Mennyi pénze lesz?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,7 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 14,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 23,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,7 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Megtakarítási hozam kalkulátor

Utolsó módosítás: 2012.11.01.

A megtakarítási lehetőségeket, többféle szempontból összevethetjük. Történhet az összehasonlítás akár költségeik vagy a futamidő alapján, de kérdés az is, hogy az előtakarékossági szándékot, az állam juttatással támogatja-e. Aztán persze az is fontos, hogy az adott megtakarítási forma milyen hozamilátásokkal rendelkezik, és azért milyen mértékű kockázatot kell vállalnunk.

Lakáskassza

A Lakáskassza tekintetében érdemes megemlítenünk, hogy maga a forma, törvényileg szabályozott, így a három hazai szolgáltató között lényegi eltérés nincsen. A lakáskassza szerződés maximális havidíja 20 ezer forint, és a befizetések után járó állami támogatás összege, az évi 72 ezer forintot nem haladhatja meg. A betéti és hitelkamatok rögzítetettek, így a szerződő éppen annyi pénzt kap a futamidő végén, mint amiről a szerződést aláírta.

Önkéntes nyugdíjpénztár

Az önkéntes nyugdíjpénztár az egyik legismertebb nyugdíj célú megtakarítási megoldás. Ennek oka, hogy a dolgozó cafeteria juttatásként is kérheti, igaz akkor az adókedvezmény nem érvényesíthető. A pénztár portfóliós rendszerben működik, azaz a pénztártag maga választhatja ki, hogy milyen összetételű befeketésest szeretne összeállítani. Ezt érdemes az alapján is megfontolni, hogy hány év múlva megyünk nyugdíjba, ugyanis hosszútávon jobban képesek vagyunk kockázatot vállalni. A díjfizetés nem kötelező, hanem önkéntes alapon történik.

Tartós Befektetési Számla

A Tartós Befektetési Számla két alszámlából, egy betéti – és egy értékpapírszámlából áll. A számlatulajdonos eldöntheti, hogy a lekötött betétet szeretné fialtatni, vagy pedig inkább értékpapírokat vásárol megtakarított pénzáből. A két számlatípus egyébként nem átjárható. Érdemes a nyugdíj előtt állóknak ezt a megoldást választaniuk, ugyanis 5 év után már kamatadómentes. Amennyiben Ön, állampapírokat vásárol, azért az állam is garanciát vállal. Minimum 25 ezer forint befizetésével megnyitható.

Nyugdíj Előtakarékossági Számla

A Nyugdíj Előtakarékossági Számla kifejezetten nyugdíj célú megtakarítás felhalmozására alkalmas értékpapírszámla, már 2006-os bevezetése óta. Tőkefedezeti elven működik, azaz a számlatulajdonos befizetését, a szolgáltató, névreszólóan nyivántartja, a hozamokkal együtt. Az önkéntes nyugdíjpénztárhoz hasonlóan, az állam, a befizetések 20%-a után, állami adókedvezményt ad, így 100-120 ezer forint éves szinten az SZJA-ból visszaigényelhető.

Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás

A megtakarítással kombinált életbiztosítás nevéhez híván ötvözi a megtakarítás és a baleset- valamint életbiztosítás nyújtotta előnyöket. A megtakarítás szerződője, pénzét, az általa választott pénzügyi alapokba fektetheti, melyet a biztosító befeketési egységekre vált. Az egységek árfolyama folyamatosan változik, és az alapján, hogy adott adott alap befektetési egységei milyen mértékű árfolyamkilengésre képesek, nevezzük kockázatosnak, vagy éppen kiegyensúlyozottnak. A szerződő tehát maga döntheti el, hogy a magas hozamért cserébe, milyen mértékű kockázatot vállal. A megtakarítás 10 év után kamatadómentes rendelkezésére áll.

Amennyiben szeretne Ön is részeletesen megismerkedni a megtakarítási formákkal, kérje szakértőink segítségét, akik az ország egész területén rendelkezésére állnak.

Kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogy adott időtávon, milyen mértékű vagyongyarapodásra számíthat.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Megtakarítással egybekötött életbiztosítás
 • Unit-linked biztosítás
 • Öngondoskodási célok
 • Öngondoskodás fogalma
 • A TBSZ, mint megtakarítás


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu