Mennyi pénze lesz?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,7 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 14,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 23,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,7 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Megtakarítás unoka számára

Utolsó módosítás: 2012.08.15.

Míg a fejlett országokban a megtakarítás elindítása kézen fekvőnek tűnik, addig sajnos hazánkban a megtakarítási hajlandóság még mindig alacsony. Viszont kérdés, ki fog jobban járni? Aki még időben elkezdi a pénzügyi tartalék képzését, vagy aki tétlenül hátra dőlve várja az idő múlását?

Néha, szülőként hajlamosak vagyunk önfeláldozóan viselkedni, és mindent megengedünk gyermekünk, vagy unokánk számára. Noha, a majomszeretet és az odaadás dicséretes, de sajnos hosszú távon nem kifizetődő. Ahhoz, hogy ifjú szeretteink anyagi hátterét kellőképpen biztosítani tudjuk, megfelelő pénzügyi terv kialakítására is szükség van. Egy megtakarítás, időben való elindításával jelentős terhet vehetünk le akár unokánk válláról is, hiszen a nagy betűs Életkezdéshez némi induló vagyonra is szüksége lesz.

Nézzük át együtt, milyen módon segíthetünk a gyermek zsebpénzét jelentős summává átalakítani.

Start számla

A jelenleg hatályos, a fiatalok életkezdéséről szóló törvény szerint egyelőre a Start számlára történő befizetéseket csak a szülők – tehát nagyszülők nem - végezhetik, de a 2012. októberi változások után már a nagyszülő is korlátlan összeget elhelyezhet a csemete Start számláján. Az éves befizetés maxima jelenleg 120 ezer forint, de a tervezett törvénymódosítás értelmében ezentúl a Start számlára limit nélkül, bármekkora összeg elhelyezhető. A befizetések 10%-a után, de legfeljebb évi 6 ezer forint értékben, az állam a Start számlán további támogatást is jóváír. Az állami támogatás mértéke az új törvény hatályba lépése után is változatlan marad. Start számla nyitási opciót jelenleg még több bank és takarékszövetkezet kínál, de az államosításnak köszönhetően, későbbiekben a Magyar Államkincstár válik az egyetlen Start számla szolgáltatóvá. A Start számla megtakarítás összege az ötéves állampapír kamatai alapján teljesít. A Start számlához a gyermek legelőször 18 éves korában férhet hozzá, de kifizetés csak a törvényben meghatározott célok megvalósítására fordítható.

Lakáskassza

Lakás előtakarékossági számlát 4,6,8, és 10 éves intervallumra is köthetünk. Kedvezményezettként megnevezhetjük fiatal hozzátartozónkat is, így a nagykorúsága elérése után, ehhez az összeghez hozzáférhet. A lakáskassza konstrukció legfeljebb havi 20 ezer forint befizetésével vehető igénybe. A befizetések 30%-a után, a kedvezményezett állami támogatásban részesül. Az állami támogatás mértéke azonban nem haladhatja meg az évi 72 ezer forintot. A lakáskasszában összegyűlt megtakarítás csak lakás célra használható, de egy új lakás vasárlását például lehetővé teszi.

Életbiztosítással kombinált megtakarítás

A befektetéses biztosítás megkötésekor szintén megadható kedvezményezettként a gyermek is. Ha már nagykorú, bátran futhat a szerződés az ő nevén, úgy, hogy közben mi átvállaljuk a folyamatos díj fizetését. Életbiztosítással kombinált megtakarítás elvárt futamideje, legalább 10 év, hiszen a megtakarítás költségeinek kitermelése is ennyi idő alatt történik. Ezen megtakarítási forma ráadásul a 10. év után kamatadó mentes, és hozamkilátásai is jóval a banki kamatok felett alakulnak.

Amennyiben megtakarítás elindításán gondolkodunk, vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal, akik személyesen felmérik igényeit, és segítenek a legkedvezőbb opció kiválasztásában.

Az igénylés nem jár komolyabb utána járással, díjmentes ajánlatkérés után, az ügyintézés fáradalmait is átvállaljuk.

Amennyiben szeretne megismerkedni a megtakarítási lehetőségeivel, forduljon munkatársainkhoz, aki az ország egész területén rendelkezésére állnak.

Kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogy milyen időtávon, mekkora vagyont halmozhat fel, hogy csemetéje jövőjét is biztosíthassa.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Öngondoskodás helyzete Magyarországon
 • Hogyan működik a unit-linked megtakarítás visszavásárlása?
 • Életbiztosítás és befektetés
 • Előtakarékosság 2012
 • Unit-linked életbiztosítás


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu