Mennyi pénze lesz?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,7 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 14,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 23,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,7 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Megtakarítás kockázata

Utolsó módosítás: 2013.05.04.

A megfelelő megtakarítási forma kiválasztása előtt mindenképpen érdemes néhány fő szempontot mérlegelnünk.

Megtakarítási cél

Első körben ki kell tűznünk egy megtakarítási célt, amelyet szeretnénk megvalósítani a vállalt futamidő alatt. Ilyen cél lehet a lakásvásárlás, a családalapítás költségeinek fedezése, vagy éppen a nyugdíjas korra való anyagi felkészülés is.

Időtáv és összeg

Meg kell határoznunk egy olyan megtakarítási időtávot, amíg jövedelmünk egy részéről, a jövőben célunk megvalósítása érdekében lemondunk.

Kockázat

Nem ismerünk olyan befektetési formát, amely önmagában nem hordoz semmilyen kockázatot. Sokan gondolkodunk úgy, hogy megtakarított pénzünket érdemes, magas hozamkilátások mellett befektetnünk, de azért nem árt tisztában lenni azzal is, hogy mit jelent a vagyonunk diverzifikálása. Ez a gyakorlatban úgy kell elképzelni, hogy nem érdemes minden pénzünket egy lapra feltenni, tehát esetünkben nem csak egy, hanem több megtakarítási forma előnyeit kihasználni. Így pénzünket több befektetés között is megoszthatjuk, azaz ha az egyik befektetésünk éppen veszteséges, akkor a másik befektetésünk még mindig kárpótolhat minket kiemelkedő nyereséggel.

A kockázatvállalás függvényében a következő típusokat ismerjük:

 • kockázatkerülő befektetők: Alacsony kockázatú, de legtöbbször fix hozamú befektetési formát kedvelők csoportja. Ajánlott befektetési formák: bankbetét, állampapírok
 • középutas befektetők: Közepes kockázatot vállalók csoportja. Ajánlott befektetési formák: önkéntes nyugdíjpénztár, befektetéses biztosítás
 • kockázatvállaló befektetők: A magas hozam érdekében, kiemelkedő kockázatot vállalók csoportja. Ajánlott befektetési forma a részvény, ami komoly árfolyam ingadozásra képes.

Hozam

A kockázat kapcsán egy örök igazságot meg kell jegyeznünk, azaz a magas hozamért cserébe, magasabb kockázatot kell bevállalnunk.

Hozzáférés

Nem elhanyagolható kérdés ugyanakkor az sem, hogy megtakarításunkhoz a futamidő alatt milyen feltételekkel férhetünk hozzá. Bármikor előfordulhat az is, hogy hirtelen nagyobb pénzösszegre szükségünk lesz, így megtakarított pénzünkhöz kényszerülünk hozzányúlni, tehát egyáltalán nem mindegy, hogy ezt milyen feltételekkel tehetjük meg.

Amennyiben Ön is szeretne megismerkedni előtakarékossági lehetőségeivel, forduljon bizalommal tanácsadóinkhoz, akik az ország egész területén készséggel rendelkezésére állnak.

Kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogy megtakarított pénze milyen mértékű gyarapodásra képes a vállalt időtáv alatt.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Előtakarékossági számla
 • Hogyan működik a unit-linked megtakarítás visszavásárlása?
 • Unit linked, megéri?
 • Röviden a befektetési alapokról
 • Előtakarékosságok


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu