Mennyi pénze lesz?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,7 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 14,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 23,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,7 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Megtakarítás és befektetés kombinálva

Utolsó módosítás: 2013.09.18.

A hétköznapi értelemben a megtakarítás, a jövedelmünk azon része, amelyet nem költünk el. Megtakarításunk pedig élrtelemszerűen akkor keletkezhet, ha jövedelmünk mértéke meghaladja a kiadásokat.

A megtakarítás nem csak a banki lekötés

Van, aki megtakarítás kapcsán egyből a banki lekötésre asszociál, pedig ez csak erős túlzással mondható megtakarítási megoldásnak. A banki termékek leginkább alacsony kockázattal nyújtanak vagyongyarapítási lehetőséget rövidebb és hosszabb távra egyaránt. Klasszikusnak számítanak a lekötött betétek is, de ismerjük a banki megtakarítási számlákat is. Ezen opciók előnye kiszámíthatóság ugyan, de gyakran csak alacsony kamatkilátásokkal működnek.

A megtakarítás mellett befektetés

A nagyobb hozam érdekében viszont dönthetünk úgy, hogy más, azért komolyabb előtakarékossági formákkal is megismerkedünk. Érdemes figyelembe venni, hogy ezen konstrukciók gyakran kockázatosabbak, azaz az elérhető hozamra a szolgáltatók nem tudnak garanciát vállalni. Fontos, hogy tudjuk, hogy megtakarításunk veszteséget, de kiemelkedő nyereséget is produkálhat.

Így köthetjük össze a megtakarítást a befektetéssel

Már akár havi 10-20 ezer forint rendszeres tartalékolása és befektetése jelentős anyagi előnyhöz juttathat minket az évek folyamán. Rendszeres havi megtakarításra pedig lehetőségünk adódik a befektetéssel kombinált életbiztosítás keretén belül is.
A megtakarításos életbiztosítás segítségével ráadásul nem csak anyagi tartékra tehetünk szert, hanem családunk életbiztosítási védelméről is gondoskodhatunk, abban az esetben ha velünk bármi történik.

A megtakarításba befizetett pénzünket a biztosító az általunk választott befektetési eszközalapokba helyezi és befektetési egységekre váltja. Azt érdemes tudni, hogy az eszközalapok árfolyama naponta változik, ami megadja a befektetésünk aktuális értékét is.
Általában kisebb összeg de folyamatos tartalékolása pedig szükségességé válik, ha gyermekünk jövője a tét, vagy ha lakás- esetleg nyugdíjcélra kívánunk anyagi szempontból felkészülni.

A befektetéses életbiztosítások érdekessége az, hogy ugyan főleg megtakarítási szempontból kerülnek terítékre, de jogilag és adózási szempontból életbiztosításnak minősölnek. Ez pedig azzal is együtt jár, hogy a befizetett pénzünk nem bonható végrehajtás, vagy peres eljárás alá sem.

A befektetés portfólióját ráadásul a kockázatvállalási hajlandóságunk függvényében állíthatjuk össze, így letehetjük a voksunkat magas hozammal kecsegtető, de kockázatos, valamint alacsonyabb, de tőke- és hozamgaranciával rendelkező befektetési eszközalapokat is. Emellett persze megtehetjük azt is, hogy pénzünket különböző kockázatú eszközalapok között megosztjuk.

Kérjen Ön is ajánlatot megtakarítás témájában és tanácsadónk készséggel felvázolja lehetőségeit egy személyes találkozás keretén belül.

Kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogy rendszeres megtakarítással hogyan képes kiterjedt vagyontömegre szert tenni.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Unit-linked befektetés
 • Rendszeres megtakarítás
 • Öngondoskodás összehasonlítás
 • Megtakarítás kockázata
 • Előtakarékosság kalkulátor


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu