Mennyi pénze lesz?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,7 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 14,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 23,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,7 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Megtakarítás családon belül

Utolsó módosítás: 2013.07.24.

A gyermekvállalással egy időben komoly pénzügyi kérdések is felmerülnek a család életében.  Már a gyermek születésétől fogva érdemes arra gondolni, hogy a csemete igen gyorsan felcseperedik és majd szeretne önálló életet kezdeni. Nem csak ehhez szükséges anyagi tartalék, hanem ahhoz is, ha az egyik szülő bármilyen okból kifolyólag elveszti munkahelyét vagy munkaképtelenné válik.

Önálló életkezdés a gyermek számára

A gyermek felnőtté válásának egyik legfontosabb állomása, amikor kirepül a családi fészekből és saját lakásra vágyik. Több olyan előtakarékosságra épülő megoldás közül választhatunk, amely elősegíti azt, hogy a gyermek saját lakáshoz jusson. Természetesen minél hamarabb elkezdünk számára megtakarítani, annál nagyobb összeget halmozhatunk fel az évek folyamán. Az is igaz, hogy ha hamarabb nekivágunk a tartalékképzésnek, akkor adott rendszerességgel akár kisebb összeg is elég ahhoz, hogy a hőn áhított célt elérjük.
Amennyiben kifejezetten lakáscélra szeretnénk a gyermeknek tartalékolni, választhatjuk a lakáskassza szolgáltatásra szakosodott pénzintézetek ajánlatait, de hosszú távon érdemes a megtakarítással kombinált életbiztosítás lehetőségét is megfontolnunk.

Gondoskodjunk a holnapról is

Családfenntartóként még nagyobb terhet vállalunk magunkra, hiszen a jövedelmünk esetleges kiesését a családnak pótolnia kell, legyen szó balesetről, betegségről vagy egy váratlan halálesetről.  Különösen akkor, ha hitelteherrel is rendelkezünk, nélkülözhetetlen a jövőről való gondoskodás. Éppen ezért szükséges az, hogy minden eshetőségre felkészüljünk ahhoz, hogy a családi kassza ne maradjon utánpótlás nélkül.

A megtakarításos életbiztosítások nem csak azt teszik lehetővé, hogy a választott cél érdekében anyagi tartalékot képezzünk, hanem maga a szerződés élet- baleset- és egészségbiztosítási elemekkel is kiegészíthető.

A családi kassza egyensúlya

Újabb kihívást jelent majd a család számára az is, hogy a gyermek továbbtanulni szeretne, hiszen a főiskolai vagy egyetemi tandíj összege már jelentős megterhelés a családi kasszában. Ehhez pedig nem vettük hozzá a nyelvtanulás, a szükséges különórák díját, sőt azt sem, hogy mit tehetünk, ha a gyermek külföldi tanulmányokról álmodozik.

A családi költségvetést tehát már akár a bölcsödétől kezdve tanácsos összeállítani, hiszen nem csak a felsőfokú képzésnek, hanem az általános iskolának, gimnáziumnak is komoly anyagi vonzatai lehetnek. Azt nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a családi kassza bevétel és kiadás oldalának egyensúlyban kell lennie.

Ha szeretne Ön is időben felkészülni a gyermeket érintő költségek fedezésére, kérjen ajánlatot előtakarékossági témában tanácsadóinktól, akik egy személyes pénzügyi elemzés keretén belül készséggel rendelkezésére állnak. 

Kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogy rendszeres megtakarítással akár milliós vagyontömegre is szert tehet az évek folyamán.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Megtakarítás lépésről lépésre
 • A unit-linked kalkulátor
 • Megtakarítás és befektetés kombinálva
 • Életbiztosítás megtakarítással
 • Nyugdíj előtakarékossági havi járadék formájában


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu