Mennyi pénze lesz?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,7 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 14,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 23,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,7 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Lakáskassza vagy unit-linked

Utolsó módosítás: 2012.10.20.

Az új lakás vásárláshoz, jelentős anyagi tartalékra lesz szükségünk. Éppen ezért, minél hamarabb elkezdjük pénzkészletünket feltölteni, annál hamarabb léphetünk át saját ingatlanunk küszöbén.A lakáskassza szerződés, és a unit-linked életbiztosítás is kínál lakás előtakarékossági opciót, de nézzük meg részletesen, hogy milyen élethelyzetben jelentenek optimális megoldást.

Lakáskassza működése

A lakáskassza egy törvényileg szabályozott terület, így a három hazai lakástakarék szolgáltató működése iközött sem találunk lényeges eltéréseket.  A lakás célra fordítható megtakarításunk minimuma ugyan kasszánként különböző, de ennek maxima a havi 20 ezer forintot nem haladhatja meg. A befizetések 30%-a után – legfeljebb évi 72 ezer forint értékben – az állam támogatást is biztosít. Az állami támogatás, a lakáskassza szerződőjének – vagy, ha az ő nevén már van érvényes szerződés-, akkor a kedvezményezettnek jár. A lakáskassza szerződés kedvezményezettje, akár kiskorú gyermekünk is lehet. Mivel, a lakáskasszában összegyűlt vagyont, közeli hozzátartozónk is lakás célra fordíthatja, így a családban mindig az a személy használhatja ki a megtakarítás nyújtotta előnyöket, akinek lakásfelújítási, vagy lakásvásárlási költségei adódnak. A felhasználási célt minden szolgáltatónál igazolni kell. A megtakarítás mellett, a lakáskassza szerződője, kedvezményes kamatozású forint alapú lakáshitelt is igényelhet. A hitel kamatai, országos viszonylatban, valóban alacsony költségűnek számítnak, így érdemes lehet a tartalékképzést, hitelfelvétellel ilyen módon kiegészíteni.

Unit-linked biztosítás működése

A unit-linked megtakarítás keretén belül, befizetett pénzünket, a biztosító, az általunk választott pénzügyi alapokba fekteti, és azt befektetési egységekre váltja. A befektetési egységek árfolyama naponta változik, de jellemzően hosszútávon nő. A pénzügyi eszközalapok kiválasztása előtt érdemes felmérnünk azt,hogy a magas hozamért cserébe, milyen mértékű kockázatot vagyunk képesek bevállalni. Azt jó tudni, hogy a múltbéli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőre nézve, így csak az összehasonlítás alapját képezheti, de jobban tesszük, ha a döntést, csak akkor hoztuk meg, ha már konzultáltunk pénzügyi tanácsadónkkal. A megtakarítás hozamának alakulását nem befolyásolja, a jegybanki alapkamat változása.A díjfizetés történhet havi, negyedéves és éves rendszerességgel is, sőt eseti befizetéseket is eszközölhetünk. Eseti számlánkon felhalmozott megtakarításunk, likvid formában rendelkezésünkre áll, de a rendszeres díjhoz hasonlóan, tetszőlegesen be is fektethetjük.

Lakáskassza és Unit-linked összehasonlítás

Mivel, a lakáskassza futamideje akár 4 év is lehet, míg a unit-linked biztosítás minimum 10 évre szól, ezért rövidtávon megtakarítani vágyóknak, inkább a lakástakarékokat szoktuk ajánlani. Érdemes viszont megemlíteni, hogy a lakáskassza szerződés havidíja, a futamidő végéig változatlan, míg a unit-linked megtakarítás díja, az infláció mértékével szemben megemelhető. Mindkét megtakarítási mód, kamatadómentes jövedelmet képez. Unit-linked megtakarítását viszont szabadon felhasználhatja, míg lakáskasszában összegyűlt vagyona, csak lakáscéljainak fedezésére szolgálhat. Unit-linked megtakarítása pedig nem csak tartalékképzésre alkalmas, hanem baleset-és életbiztosítási védelmet is nyújt.

Amennyiben szeretne bővebben megismerkedni, a lakás előtakarékossági lehetőségeivel, forduljon bizalommal tanácsadóinkhoz, akik az ország egész területén vállalják, Ön és családja ingyenes pénzügyi elemzését.
Kalkulátorunkkal, kiszámíthatja, hogy adott időtávon, milyen mértékű anyagi tartalékot képezhet.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Unit-linked portfólió kezelése
 • Havi befektetés kalkulátor
 • Előtakarékossági formák
 • A 3 legolcsóbb Befektetéses Életbiztosítás
 • Előtakarékosság 2012


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu