Mennyi pénze lesz?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,7 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 14,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 23,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,7 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Lakáskassza vagy unit-linked

Utolsó módosítás: 2012.10.20.

Az új lakás vásárláshoz, jelentős anyagi tartalékra lesz szükségünk. Éppen ezért, minél hamarabb elkezdjük pénzkészletünket feltölteni, annál hamarabb léphetünk át saját ingatlanunk küszöbén.A lakáskassza szerződés, és a unit-linked életbiztosítás is kínál lakás előtakarékossági opciót, de nézzük meg részletesen, hogy milyen élethelyzetben jelentenek optimális megoldást.

Lakáskassza működése

A lakáskassza egy törvényileg szabályozott terület, így a három hazai lakástakarék szolgáltató működése iközött sem találunk lényeges eltéréseket.  A lakás célra fordítható megtakarításunk minimuma ugyan kasszánként különböző, de ennek maxima a havi 20 ezer forintot nem haladhatja meg. A befizetések 30%-a után – legfeljebb évi 72 ezer forint értékben – az állam támogatást is biztosít. Az állami támogatás, a lakáskassza szerződőjének – vagy, ha az ő nevén már van érvényes szerződés-, akkor a kedvezményezettnek jár. A lakáskassza szerződés kedvezményezettje, akár kiskorú gyermekünk is lehet. Mivel, a lakáskasszában összegyűlt vagyont, közeli hozzátartozónk is lakás célra fordíthatja, így a családban mindig az a személy használhatja ki a megtakarítás nyújtotta előnyöket, akinek lakásfelújítási, vagy lakásvásárlási költségei adódnak. A felhasználási célt minden szolgáltatónál igazolni kell. A megtakarítás mellett, a lakáskassza szerződője, kedvezményes kamatozású forint alapú lakáshitelt is igényelhet. A hitel kamatai, országos viszonylatban, valóban alacsony költségűnek számítnak, így érdemes lehet a tartalékképzést, hitelfelvétellel ilyen módon kiegészíteni.

Unit-linked biztosítás működése

A unit-linked megtakarítás keretén belül, befizetett pénzünket, a biztosító, az általunk választott pénzügyi alapokba fekteti, és azt befektetési egységekre váltja. A befektetési egységek árfolyama naponta változik, de jellemzően hosszútávon nő. A pénzügyi eszközalapok kiválasztása előtt érdemes felmérnünk azt,hogy a magas hozamért cserébe, milyen mértékű kockázatot vagyunk képesek bevállalni. Azt jó tudni, hogy a múltbéli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőre nézve, így csak az összehasonlítás alapját képezheti, de jobban tesszük, ha a döntést, csak akkor hoztuk meg, ha már konzultáltunk pénzügyi tanácsadónkkal. A megtakarítás hozamának alakulását nem befolyásolja, a jegybanki alapkamat változása.A díjfizetés történhet havi, negyedéves és éves rendszerességgel is, sőt eseti befizetéseket is eszközölhetünk. Eseti számlánkon felhalmozott megtakarításunk, likvid formában rendelkezésünkre áll, de a rendszeres díjhoz hasonlóan, tetszőlegesen be is fektethetjük.

Lakáskassza és Unit-linked összehasonlítás

Mivel, a lakáskassza futamideje akár 4 év is lehet, míg a unit-linked biztosítás minimum 10 évre szól, ezért rövidtávon megtakarítani vágyóknak, inkább a lakástakarékokat szoktuk ajánlani. Érdemes viszont megemlíteni, hogy a lakáskassza szerződés havidíja, a futamidő végéig változatlan, míg a unit-linked megtakarítás díja, az infláció mértékével szemben megemelhető. Mindkét megtakarítási mód, kamatadómentes jövedelmet képez. Unit-linked megtakarítását viszont szabadon felhasználhatja, míg lakáskasszában összegyűlt vagyona, csak lakáscéljainak fedezésére szolgálhat. Unit-linked megtakarítása pedig nem csak tartalékképzésre alkalmas, hanem baleset-és életbiztosítási védelmet is nyújt.

Amennyiben szeretne bővebben megismerkedni, a lakás előtakarékossági lehetőségeivel, forduljon bizalommal tanácsadóinkhoz, akik az ország egész területén vállalják, Ön és családja ingyenes pénzügyi elemzését.
Kalkulátorunkkal, kiszámíthatja, hogy adott időtávon, milyen mértékű anyagi tartalékot képezhet.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Állami támogatás megtakarításra
 • Életbiztosítás megtakarítással
 • Megtakarítások kamatai
 • Adókedvezmény megtakarításra
 • Előtakarékos életbiztosítás


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu