Mennyi pénze lesz?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,7 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 14,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 23,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,7 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Hogyan vásároljunk vissza egy befektetéses életbiztosítást?

Utolsó módosítás: 2013.12.17.

Bár a befektetéses életbiztosításokhoz a második, harmadik évtől hozzá lehet férni, ezt általában nem javasoljuk, mert így távolabb kerülünk a célunktól, amiért indítottuk a megtakarítást. A másik negatív hatás, pedig az, hogy az elején szinte biztosan csak veszteségesen férhetünk hozzá. Tudjuk, hogy van olyan helyzet, amikor ezt meg kell lépni, ezért ezzel a cikkel ebben próbálunk meg segíteni Önnek.

 

Mi is az a visszavásárlási érték?

A visszavásárlási érték nem egyenlő az aktuális értékkel, az aktuális érték jóval magasabb, csak ezt a Biztosító az elején visszatartja, ezzel is motiválva minket a hosszú távú tervezésben és gondolkodásban.  

A visszavásárlási érték egy nehezen megértett fogalom. Amennyiben egy befektetéses életbiztosításhoz a lejárata előtt hozzá akarunk férni, akkor egy táblázat szerint juthatunk hozzá, ezt a táblázatot hívjuk visszavásárlási érték táblázatnak. A visszavásárlási érték a függelékben van, ami a biztosítási ajánlat nélkülözhetetlen része. A Biztosítók az első kettő vagy három év befizetett díjából vonják el az úgynevezett kezdeti költségeket. Ezért van az, hogy az első 2-3 évben a biztosításoknak nincs visszavásárlási értéke. Utána viszont eltérő százalékban már kapunk vissza a megtakarításunkból. Nagyon fontos, hogy a visszavásárlási érték nem az összes befizetésünkre vonatkozik, hanem csak első 2 vagy 3 év befizetése alatt felhalmozott ún. kezdeti egységekre. Például ha a biztosításunk visszavásárlási értéke az 5. évben 34%, akkor ez csak az első 2-3 évre vonatkozik, a 4-5. év befizetését és az 5 év alatt felgyülemlett hozamot nem érinti. Az évek számával a visszavásárlás százalékos értéke nő, általában a 7-10 között lesz legalább akkora, mint a befizetett díjak.

 

Milyen fajtái vannak a visszavásárlásnak?

Alapvetően az életbiztosításoknak két fajta visszavásárlása létezik:

 1. a részleges visszavásárlás
 2. a végleges visszavásárlás.

A kettő közti jelentős eltérés csak annyi, hogy míg a részleges visszavásárlásnál a szerződésünk életben marad, addig a véglegesnél megszűnik. Mindkettőre a visszavásárlási érték táblázat szerint van lehetőség.

 

Hogyan működik a visszavásárlás a gyakorlatban?

Gyakorlatban, amíg minden nyomtatvány nem került be a Biztosítóhoz, addig nem utal. Törvényileg, amint minden nyomtatvány beérkezett, onnantól számítva 15 munkanapja van a Biztosítónak, hogy az általunk megadott bankszámlára kiutalja az összeget, vagy postai csekken eljuttassa számunkra a pénzt. Amilyen nyomtatványra biztosan szükség van:

 1. visszavásárlási nyomtatvány
 2. kötvény

tipp: Kérje tanácsadója segítségét a gyors és gördülékeny ügyintézés érdekében!

Mire figyeljünk oda nagyon?

Összegezve, a visszavásárlási táblázat nem az összes befizetésünkre vonatkozik, hanem csak az első 2-3 évre. Ne felejtsük el azt sem, hogy ha visszavásárolunk 5 éven belül, akkor a megtakarításunk az adómentességét is elveszíti. Amennyiben Ön most szeretne életbiztosítást visszavásárolni, mindenképp kérje szakértő segítségét, hogy kiszámolja Önnek, hogy érdemes-e most visszavásárolni, nem elég esetleg díjmentesíteni, vagy 1-2 év múlva visszavásárolni. Ha viszont most tervezi, hogy életbiztosítást köt magának, akkor gondolja végig, milyen befektetéses életbiztosítást választ, mert a visszavásárlási értékekben nagy eltérések vannak. Ebben is segítségére lehetünk, illetve ha már végképp csak a visszavásárlás a megoldás az Ön problémájára, mi akkor is ott vagyunk Ön mellett. Mindössze ezt az űrlapot kell kitöltenie, hogy kollegáink felvegyék a kapcsolatot Önnel, és segítenek Önnek a visszavásárlás elintézésében.

 

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Unit-linked összehasonlítás
 • A unit-linked biztosítás
 • Életbiztosítás megtakarítással kombinálva
 • Havi befektetés kalkulátor
 • Havi díjas befektetés


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu