Mennyi pénze lesz?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,7 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 14,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 23,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,7 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Hogyan vásároljunk vissza egy befektetéses életbiztosítást?

Utolsó módosítás: 2013.12.17.

Bár a befektetéses életbiztosításokhoz a második, harmadik évtől hozzá lehet férni, ezt általában nem javasoljuk, mert így távolabb kerülünk a célunktól, amiért indítottuk a megtakarítást. A másik negatív hatás, pedig az, hogy az elején szinte biztosan csak veszteségesen férhetünk hozzá. Tudjuk, hogy van olyan helyzet, amikor ezt meg kell lépni, ezért ezzel a cikkel ebben próbálunk meg segíteni Önnek.

 

Mi is az a visszavásárlási érték?

A visszavásárlási érték nem egyenlő az aktuális értékkel, az aktuális érték jóval magasabb, csak ezt a Biztosító az elején visszatartja, ezzel is motiválva minket a hosszú távú tervezésben és gondolkodásban.  

A visszavásárlási érték egy nehezen megértett fogalom. Amennyiben egy befektetéses életbiztosításhoz a lejárata előtt hozzá akarunk férni, akkor egy táblázat szerint juthatunk hozzá, ezt a táblázatot hívjuk visszavásárlási érték táblázatnak. A visszavásárlási érték a függelékben van, ami a biztosítási ajánlat nélkülözhetetlen része. A Biztosítók az első kettő vagy három év befizetett díjából vonják el az úgynevezett kezdeti költségeket. Ezért van az, hogy az első 2-3 évben a biztosításoknak nincs visszavásárlási értéke. Utána viszont eltérő százalékban már kapunk vissza a megtakarításunkból. Nagyon fontos, hogy a visszavásárlási érték nem az összes befizetésünkre vonatkozik, hanem csak első 2 vagy 3 év befizetése alatt felhalmozott ún. kezdeti egységekre. Például ha a biztosításunk visszavásárlási értéke az 5. évben 34%, akkor ez csak az első 2-3 évre vonatkozik, a 4-5. év befizetését és az 5 év alatt felgyülemlett hozamot nem érinti. Az évek számával a visszavásárlás százalékos értéke nő, általában a 7-10 között lesz legalább akkora, mint a befizetett díjak.

 

Milyen fajtái vannak a visszavásárlásnak?

Alapvetően az életbiztosításoknak két fajta visszavásárlása létezik:

 1. a részleges visszavásárlás
 2. a végleges visszavásárlás.

A kettő közti jelentős eltérés csak annyi, hogy míg a részleges visszavásárlásnál a szerződésünk életben marad, addig a véglegesnél megszűnik. Mindkettőre a visszavásárlási érték táblázat szerint van lehetőség.

 

Hogyan működik a visszavásárlás a gyakorlatban?

Gyakorlatban, amíg minden nyomtatvány nem került be a Biztosítóhoz, addig nem utal. Törvényileg, amint minden nyomtatvány beérkezett, onnantól számítva 15 munkanapja van a Biztosítónak, hogy az általunk megadott bankszámlára kiutalja az összeget, vagy postai csekken eljuttassa számunkra a pénzt. Amilyen nyomtatványra biztosan szükség van:

 1. visszavásárlási nyomtatvány
 2. kötvény

tipp: Kérje tanácsadója segítségét a gyors és gördülékeny ügyintézés érdekében!

Mire figyeljünk oda nagyon?

Összegezve, a visszavásárlási táblázat nem az összes befizetésünkre vonatkozik, hanem csak az első 2-3 évre. Ne felejtsük el azt sem, hogy ha visszavásárolunk 5 éven belül, akkor a megtakarításunk az adómentességét is elveszíti. Amennyiben Ön most szeretne életbiztosítást visszavásárolni, mindenképp kérje szakértő segítségét, hogy kiszámolja Önnek, hogy érdemes-e most visszavásárolni, nem elég esetleg díjmentesíteni, vagy 1-2 év múlva visszavásárolni. Ha viszont most tervezi, hogy életbiztosítást köt magának, akkor gondolja végig, milyen befektetéses életbiztosítást választ, mert a visszavásárlási értékekben nagy eltérések vannak. Ebben is segítségére lehetünk, illetve ha már végképp csak a visszavásárlás a megoldás az Ön problémájára, mi akkor is ott vagyunk Ön mellett. Mindössze ezt az űrlapot kell kitöltenie, hogy kollegáink felvegyék a kapcsolatot Önnel, és segítenek Önnek a visszavásárlás elintézésében.

 

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Öngondoskodás
 • Az okos megtakarítás titka
 • Biztosító előtakarékosság
 • Unit-linked előnyök
 • Öngondoskodás kalkulátor


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu