Mennyi pénze lesz?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,7 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 14,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 23,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,7 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Folyamatos megtakarítás

Utolsó módosítás: 2013.02.06.

A folyamatos megtakarítás a gyakorlatban azt jelenti, hogy jövedelmük egy részéről, jellemzően hosszútávon, megtakarítási célból lemondunk. A megtakarítási cél függvényében, az alábbi előtakarékossági formákkal találkozhatunk:

Gyermek célú megtakarítás

Ha, konkrétan, gyermek célú megtakarításról beszélünk, sokunkban, az állam által előtérbe helyezett Start számla megtakarítás rémlik fel. Az új szabályok szerint, Start számlát nyitni már csak a Magyar Államkincstárban lehet. Újdonság az is viszont, hogy már a 2006 előtt gyermekek szülei is nyithatnak Start számlát. A befizetések 10%-a, legfeljebb évi 6 ezer forint,állami támogatás formájában jóváírásra kerül.

Lakáscélú megtakarítás

Amennyiben, kifejezetten lakás célú megtakarítás kerül terítékre, érdemes a lakáskassza megtakarításról néhány szót ejteni. Jelenleg három hazai pénzügyi szolgáltató kínál, lakáskassza megtakarítási lehetőséget. Mivel, a lakáskassák működését, egységesen törvény szabályozza, lényegi eltérés a szolgáltatók között nincs. A szerződés feltétele, hogy bizonyos összeget, minden hónapban lakás célra felhalmozunk. Ennek, maximális összege szerződésenként 20 ezer forint. A befizetések 10%-a után, legfeljebb évi 6 ezer forint állami támogatást folyósít.

Nyugdíj célú megtakarítás

Nyugdíj célú megtakarítás kapcsán, a nyugdíj előtakarékossági számla, és az önkéntes nyugdíjpénztár állhat rendelkezésünkre. Érdemes tudni, hogy mindkét megtakarítási forma befizetéseinek 20%-a, legfeljebb évi 100-130 ezer forint, a SZJA-ból visszaigényelhető. Ez az összeg, a 2020 előtt nyugdíjba vonulók esetében maximum évi 130 ezer, míg minden más esetben évi 100 ezer forintot tehet ki. Ráadásul, a két kedvezmény együttesen is igényelhető, ami azt jelenti, hogy akár évi 260 ezer forintot is visszakaphatunk.

Szabadon felhasználható megtakarítás

Bármelyik előtakarékossági cél megvalósítására alkalmas lehet a megtakarítással egybekötött életbiztosítás, amely egyszerre kínál előtakarékossági lehetőséget, és életbiztosítási védelmet. A megtakarítás szerződője maga döntheti el, hogy a befizetett pénzét milyen mértékben fordítja tartalékképzésre, és milyen összeget szán, az életbiztosításhoz köthető kockázati díj fedezésére. A megtakarítás portfóliója szabadon összeállítható, ami azt jelenti, hogy a szerződő, egyéni igényei, és kockázatvállalási képessége alapján variálhatja befektetését.

Amennyiben felkeltette az érdeklődését a megtakarítási opció, forduljon bizalommal tanácsadóinkhoz, akik egy személyes találkozás alkalmával teljes körű tájékoztatást nyújtanak Önnek.

Kalkulátorunkkal előzetes képet kaphat arról, hogy a folyamatos megtakarítás milyen mértékben növelheti meg aktuális egyenlegét.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Milyen adókedvezmény jár a megtakarításokra?
 • Megtakarítás vállalkozóknak
 • Mit jelent a Unit-link?
 • Hosszútávú megtakarítás
 • Amit az állampapírokról tudni érdemes


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu