Mennyi pénze lesz?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,7 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 14,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 23,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,7 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Folyamatos megtakarítás

Utolsó módosítás: 2013.02.06.

A folyamatos megtakarítás a gyakorlatban azt jelenti, hogy jövedelmük egy részéről, jellemzően hosszútávon, megtakarítási célból lemondunk. A megtakarítási cél függvényében, az alábbi előtakarékossági formákkal találkozhatunk:

Gyermek célú megtakarítás

Ha, konkrétan, gyermek célú megtakarításról beszélünk, sokunkban, az állam által előtérbe helyezett Start számla megtakarítás rémlik fel. Az új szabályok szerint, Start számlát nyitni már csak a Magyar Államkincstárban lehet. Újdonság az is viszont, hogy már a 2006 előtt gyermekek szülei is nyithatnak Start számlát. A befizetések 10%-a, legfeljebb évi 6 ezer forint,állami támogatás formájában jóváírásra kerül.

Lakáscélú megtakarítás

Amennyiben, kifejezetten lakás célú megtakarítás kerül terítékre, érdemes a lakáskassza megtakarításról néhány szót ejteni. Jelenleg három hazai pénzügyi szolgáltató kínál, lakáskassza megtakarítási lehetőséget. Mivel, a lakáskassák működését, egységesen törvény szabályozza, lényegi eltérés a szolgáltatók között nincs. A szerződés feltétele, hogy bizonyos összeget, minden hónapban lakás célra felhalmozunk. Ennek, maximális összege szerződésenként 20 ezer forint. A befizetések 10%-a után, legfeljebb évi 6 ezer forint állami támogatást folyósít.

Nyugdíj célú megtakarítás

Nyugdíj célú megtakarítás kapcsán, a nyugdíj előtakarékossági számla, és az önkéntes nyugdíjpénztár állhat rendelkezésünkre. Érdemes tudni, hogy mindkét megtakarítási forma befizetéseinek 20%-a, legfeljebb évi 100-130 ezer forint, a SZJA-ból visszaigényelhető. Ez az összeg, a 2020 előtt nyugdíjba vonulók esetében maximum évi 130 ezer, míg minden más esetben évi 100 ezer forintot tehet ki. Ráadásul, a két kedvezmény együttesen is igényelhető, ami azt jelenti, hogy akár évi 260 ezer forintot is visszakaphatunk.

Szabadon felhasználható megtakarítás

Bármelyik előtakarékossági cél megvalósítására alkalmas lehet a megtakarítással egybekötött életbiztosítás, amely egyszerre kínál előtakarékossági lehetőséget, és életbiztosítási védelmet. A megtakarítás szerződője maga döntheti el, hogy a befizetett pénzét milyen mértékben fordítja tartalékképzésre, és milyen összeget szán, az életbiztosításhoz köthető kockázati díj fedezésére. A megtakarítás portfóliója szabadon összeállítható, ami azt jelenti, hogy a szerződő, egyéni igényei, és kockázatvállalási képessége alapján variálhatja befektetését.

Amennyiben felkeltette az érdeklődését a megtakarítási opció, forduljon bizalommal tanácsadóinkhoz, akik egy személyes találkozás alkalmával teljes körű tájékoztatást nyújtanak Önnek.

Kalkulátorunkkal előzetes képet kaphat arról, hogy a folyamatos megtakarítás milyen mértékben növelheti meg aktuális egyenlegét.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Megtakarítás szabad felhasználásra
 • Nyugdíj előtakarékossági havi járadék formájában
 • Unit-linked életbiztosítás
 • Unit-linked eszközalapok
 • Megtakarítási ajánlatok 2013


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu