Mennyi pénze lesz?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,7 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 14,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 23,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,7 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Előtakarékosság számoló

Utolsó módosítás: 2012.11.09.

A gyakran felesleges költekezés helyett, érdemes lenne már időben nekikezdenünk az öngondoskodásnak. Erre több okból is, a későbbiekben szükségünk lehet.

Gyermek előtakarékosság

Kifejezetten gyermek célú megtakarítási forma, a Babakötvény támogatáshoz kapcsolható Start számla konstrukció. Babakötvény támogatás, minden 2006 óta világrajött csecsemőnek alanyi jogon jár. Ez úgy működik, hogy a gyermek anyakönyvezése után, az állam, a baba nevére, a Magyar Államkincstárban letéti számlát nyit. A Babakötvény jelenlegi értéke 42. 500 forint, ami egyszeri jóváírást jelent a család számára. Ez az összeg, tehát kiegészíthető Start számlára történő befizetésekkel is. 2012 októbere óta, Start számlát csak a Magyar Államkincstárban lehet nyitni, de ezt megteheti a gyermek bármely közeli hozzátartozója. A befizetések 10%-a után, legfeljebb évi 6 ezer forint értékben, az állam további támogatást is juttat.
Gyermek célú megtakarítás felhalmozására alkalmas a befektetési egységekhez kötött életbiztosítás is. Ennek keretében, nem csak gyermeke számára gyűjthet bizonyos anyagi tartalékot, hanem ez idő alatt a családja is biztosítási védelemben részesülhet.

Lakás előtakarékosság

Közkedvelt lakás előtakarékossági lehetőség, a lakáskassza. Lakáskassza szerződést jelenleg három hazai szolgáltatónál köthetünk, ez a Fundamenta, az ERSTE Bank, és az OTP. A kasszák működését törvény szabályozza, így lényegi eltérés a három szolgáltató között nincsen. A maximálisan, havonta lakáscélra fordítható megtakarítási összeg 20 ezer forint, ha ennél nagyobb összeget szeretnénk félrerakni, érdemes más megtakarítási megoldást választanunk. A lakáskassza szerződéshez kedvező kamatozású forint alapú jelzáloghitel is igényelhető, melyet kizárólag lakáscélra fordíthatunk. A szerződés betéti és hitelkamatai rögzítetettek, így a futamidő végén sem érhet minket kellemetlen meglepetés. A lakáskasszába történő befizetések 30%-a után, legfeljebb évi 72 ezer forint értékben pedig az állam további támogatást folyósít.
10 éves időtávon túl már választhatja akár lakás célra, a befektetéses biztosítást is. Rugalmas megtakarítási forma, amely eseti befizetésekkel likvid formában is rendelkezésére áll. Hozamának mértékét a jegybanki alapkamat változása nem befolyásolja, és kokckázatvállalási hajlandóságunk függvényében, akár bőven az alapkamat felett is alakulhat.

Nyugdíj előtakarékosság

Nyugdíj célra, több állami támogatással is kiegészíthető megtakarítási forma közül csemegézhet. A nyugdíj előtakarékossági számla még 2006-ban került bevezetésre, de akkor még a nyugdíj negyedik pillérének számított. A NYESZ értékpapír befektetési lehetőséget nyújt, ráadásul úgy, hogy a befizetések 20%-át a számlatulajdonos, a SZJA-ból visszaigényelheti. Az önkéntes nyugdíjpénztár népszerúsége töretlen, hiszen választható portfólió mellett, a tagdíjfizetést a munkáltató is magára vállalhatja. A befizetések után, hasonló mértékű állami támogatás jár, mint ezt a NYESZ-nél láttuk, sőt a két kedvezmény, együttesen is érvényes. Ez a munkáltatói befizetésekre egyébként nem vonatkozik. A Tartós Befektetési Számla, nagyjából 5-6 évre kínál megtakarítási lehetőséget, így a megtakarított pénzének, hozamokkal növelt értéke, a futamidő végén kamatadómentesen felvehető.
Nyugdíj célra is alkalmas a befeketetési egységekhez kötött életbiztosítás. Mivel, kifejezetten hosszú távú előtakarékossági opció, így a befektetésből eredő kockázat is könnyen eloszlik az időtáv alatt. Ráadásul  akár életbiztosítási védelemmel kombinálva, 10 év után, a megtakarítás összege kamatadómentesen, korlátlanul felhasználható.

Amennyiben szeretne Ön is többet megtudni megtakarítási lehetőségeiről, forduljon bizalommal tanácsadóinkhoz, akik az ország egész területén, egy személyes találkozás keretén belül rendelkezésére állnak.

Kalkulátorunkkal pedig akár egy gombnyomással kiszámíthatja, hogy megadott futamidő alatt, milyen mértékű vagyontartalékot halmozhat fel.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Unit-linked kezdeti költségek
 • Legkedvezőbb előtakarékosság
 • Előtakarékossági formák
 • Forint megtakarítás
 • A banki lekötés, mint megtakarítás


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu