Mennyi pénze lesz?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,7 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 14,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 23,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,7 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Előtakarékosság béren kívüli juttatás formájában

Utolsó módosítás: 2012.10.15.

Egy megtakarítás elindítására gyakorlatilag minden élethelyzetben, és bármikor szükség lehet. Gondoljunk egy új lakás vásárlására, nyugdíj kiegészítésre, vagy gyermekünk jövőjének biztosítására, számtalan olyan eshetőség előfordulhat, amire időben fel kell készülnünk. Anyagi tartalék képzése nélkül ezen célok finanszírozása szinte lehetetlen, vagy már csak a szerencse kérdése.

Előtakarékossági formák

Több olyan előtakarékossági forma létezik a piacon, amely béren kívüli juttatás formájában is adható a dolgozó részére.

 • Önkéntes nyugdíjpénztár

Önkéntes nyugdíjpénztári tagságunk alapja az, hogy a pénztárba bizonyos összeget minden hónapban befizetunk, majd lejáratkor, nyugdíjba vonulás után, ezt hozamokkal együtt kézhez kapjuk. A pénztárak tőkefedezeti elven működnek, azaz a tag befizetéseit, és a jóváírt hozamokat névreszólóan nyilvántartják. Ez nagy előnyt jelent, az állami nyugdíjhoz képest, mert ott csak a nagy állami közös kalapba dobunk be havonta bizonyos összeget, de még senki nem tudja, hogy ebből vajon mennyit is fogunk visszakapni. Az önkéntes nyugdíjpénztár portfóliós rendszeren alapszik, így a tag saját döntése alapján kezeli a pénztár, a felhalmozott pénzét. A portfólió kiválasztásakor érdemes azt is figyelembe venni, hogy hány év van hátra a nyugdíjkorhatárig, ls ez alatt milyen kockázatot vagyunk képesek bevállalni. Az ÖNYP, az öngondoskodás egyik alapja, de jó tudni, hogy a munkáltatói befizetések után állami adójóváírást már nem vehetünk igénybe, ez csak az egyéni befizetésekre vonatkozik.

 • Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás

A befektetéses biztosítás keretén belül nem csak megtakarítási és befektetési lehetőségehez jutunk, hanem baleset-és életbiztosítási védelemben is részesülhetünk. Ha úgy döntünk, védelemre nincs szükségünk, kockázati díj levonása nem történik, és akár a rendszeres díjunk egyészét befektetési célra fordíthatjuk. A megtakarítás díjfizetése történhet havi, negyedéves, és éves részletben is, lényeg az, hogy a vállalt díjat folyamatosan fizetni tudjuk.  A rendszeres díjunk indexálását minden évben kérhetjük, így a megtakarított vagyon a pénzromlással szemben is megőrzi értékét a minimum 10 éves időtáv alatt. A megtakarítás hozamát a portfólió összetétele befolyásolja, így érdemes körültekintően kiválasztani, hogy a gazdaság mely ágazatába, vagy régiójába fektetünk be. 

Az előtakarékosság előnyei
Ezen előtakarékossági formák, béren kívüli juttatás formájában történő fizetése mind a munkáltató, mind a munkavállaló részéről előnyökkel jár.  Egyrészt a munkáltató, ösztönözheti dolgozóját, így a jó munkaerő a céghez hosszútávon is hű marad. A befektetéses biztosítást ráadásul a munkáltató elköltségelheti, így az felesleges kiadással sem jár. Mindemellett érdemes megemlíteni, hogy az életbiztosítás keretén belül felhalmozott öszeg nem perelhető, nem vonható végrehajtás alá sem. Mind az önkéntes nyugdíjpénztár, és a befektetéses biztosítás, lejáratkor kamatadómentes jövedelmet garantál.

Amennyiben szeretne többet megudni előtakarékossági lehetőségeiről, forduljon bizalommal tanácsadóinkhoz, akik az ország egész területén rendelkezésére állnak.
Kalkulátorunkkal Ön is kiszámolhatja, hogy adott időtávon mekkora anyagi tartalékot halmozhat fel.
 

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • A unit-linked kalkulátor
 • Öngondoskodás és állam
 • Adómentes unit-linked
 • Havi 10.000 forintos megtakarítás
 • Unit-linked biztonság


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu