Mennyi pénze lesz?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,7 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 14,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 23,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,7 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Életbiztosítás TKM alapján

Utolsó módosítás: 2012.10.02.

A TKM, azaz Teljes Költség Mutató, százalékos számban kifejezi, a befektetési egységekhez kötött életbiztosítás, Ügyfél által fizetendő költségeit.

A TKM szabályai
A Magyar Biztosítók Szövetsége ösztönzésére alkották meg a TKM, azaz Teljes Költség Mutatót, mely bevezetése után a biztosítók unit-linked termékei is összehasonlíthatóvá váltak. A TKM pedig megmutatja, hogy adott biztosítás szerződőjének minimálisan milyen mértékű haszonra kell szert tennie annak érdekében, hogy pénze megőrizze értékét. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy pl. egy 5%-os költség szerkezetű megtakarítási megoldás, 10%-os hozam mellett, a költségek levonása után, 5 %-os nyereséggel szolgál. A TKM viszont, az adott megtakarítás hozamkilátásait - óriási eltérések lehetnek-  nem veszi figyelembe, így érdemes magára a mutatóra is, csak referenciaként tekinteni.
A TKM alapján a szerződő tehát összehasonlíthatja, az egyes biztosító társaságok befektetéses biztosításait. Azok a biztosítók, akik a TKM Chartához csatlakoztak, kötelesek a mutatót saját weboldalukon, valamint a MABISZ táblázatában is feltüntetni. A TKM számításokat a biztosítók minden évben kötelesek újra elvégezni, és a módosításokat ez alapján véghez vinni. A csatlakozott intézmények listája a MABISZ internetes oldalán is feltüntetésre kerül.
A befektetéses biztosítás nem csak befektetési lehetőséget biztosít, hanem kockázati élet- és/vagy balesetbiztosítási kiegészítést is tartalmaz. Amennyiben ezek a szerződőre nézve, kötelező érvényűek, a biztosítás díját a TKM szintén figyelembe veszi.
A TKM a megtakarítás időtávja szerint is összevethető, így ügyfél, a szerződés megkötése előtt mérlegelheti azt is, hogy a futamidő, a költségekre milyen hatást gyakorol.
A TKM ugyanakkor nem veszi figyelembe a megtakarítás után járó esetleges adójóváírás mértékét, valamint a kifizetésekhez kapcsolódó adó- és jutalékterheket és/vagy kedvezményeket sem. Ha az eszközalapok kezelési díjai eltérnek egymástól, akkor a biztosító csak egy minimum és maximum tartomány közötti értékét határoz meg.

Választás TKM alapján
 Más kérdés, hogy érdemes-e két biztosító megtakarítását, szimplán a költségeik alapján összevetni. Erre a válaszunk, egyértelműen az, hogy nem. Az összehasonlításkor figyelembe kell venni ugyanis azt is, hogy az adott megtakarítás milyen kockázati életbiztosítási elemeket tartalmaz, és azt is, hogy milyen időtartamra szól. Legtöbb esetben az úgynevezett, whole life, azaz életünk végéig érvényben lévő biztosítások alacsonyabb költségszerkezettel rendelkeznek. Ráadásul, a biztosítás után járó esetleges bónusz jóváírások sem képezik a tkm összehasonlítás alapját. A biztosító egyébként a kezdeti költségeket csak az első két év befizetéseiből vonja le, és a 10 évnél tovább élő szerződéseknél ezzel már nem kell kalkulálni. Természetesen, a költségek számolásakor azt is nézzük meg, hogy egyszeri díjas, vagy pedig folyamatos díjas biztosításról van-e szó.  

Amennyiben szeretne többet megtudni az életbiztosítások működéséről, vagy szeretné felmérni megtakarítási lehetőségeit, kérje tanácsadóink segítségét, akik az ország egész területén készséggel állnak rendelkezésére.
Kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogy milyen időtávon, mekkora anyagi tartalékot képezhet.

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Forint megtakarítás
 • Megtakarítások egyes életszakaszokban
 • Megtakarításos biztosítás
 • Unit-linked biztonság
 • Havi megtakarítás


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu