Mennyi pénze lesz?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,7 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 14,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 23,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,7 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Életbiztosítás megtakarítással kombinálva

Utolsó módosítás: 2012.08.15.

Az életbiztosítással kombinált megtakarítás az 1950-es években, Angliából indult hódító útjára. A fejlett országokban, a 80-as években ismerkedtek meg a megtakarítás előnyeivel, így Nyugat-Európa egyik legkedveltebb öngondoskodási formájává vált.

A befektetési egységekhez kötött életbiztosítás elsősorban megtakarítási célt szolgál, és csak jogilag valamint adózási szempontból tekinthető életbiztosításnak.

Nézzük meg ez mit jelent a gyakorlatban:

Megtakarítási funkció

A megtakarításba befizetett díjunkat a biztosító, az általunk választott befektetési alapba, vagy alapokba helyezi. A megfelelő pénzügyi alap kiválasztása az ügyfél feladata, és az árfolyam ingadozásból eredő kockázatait is a szerződő vállalja. A biztosítás időtartama alatt, az eszközalapok közötti váltás folyamatosan megoldható. A biztosító a befizetett pénzt befektetési egységekre váltja, melyek vételi és eladási árfolyammal rendelkeznek, és ebből származik az esetleges veszteség, és nyereség is. Megfelelő portfólió kezeléssel, a hozam is jelentősen megnövelhető, de ez elsősorban a tanácsadók feladata.

A megtakarítás díjfizetése történhet havi, negyedéves, és éves vonatkozásban is. A megtakarítási időszak minimálisan 10 év, de akár bevállalható élethosszig is. Az életbiztosítással kombinált megtakarítás költségeit a TKM alapján hasonlíthatjuk össze, ezt részletesen, táblázatos formában a MABISZ honlapján is megtehetjük.

A megtakarítás 10. év után kamatadó mentes jövedelmet biztosít, de biztosítási időszak alatt az elhelyezett tőke nem perelhető, és nem vonható végrehajtás alá sem.

Életbiztosítási funkció

A megtakarítás, adott kockázati díj viselésével baleset- és életbiztosítási védelmet is nyújthat. Szerződés módozattól függően térítésre számíthatunk egy komoly baleseti sérülés után, sőt a biztosító a kórház napi díját is átvállalhatja. Amennyiben a megtakarítási megoldáshoz, kedvezményezettet is megnevezünk – aki akár gyermekünk is lehet -, az a szerződő halála után térítésre számíthat. Az életbiztosítás öröklése illetékmentes, és a felhalmozott pénzösszeg a hagyatéki eljárás keretén kívül kerül kiutalásra. Egy szerződésen belül több biztosított megnevezése lehetséges, így az egész család biztosítási védelme garantált.

A kockázati díj mértékét a szerződő életkora, neme és egészségi állapota is befolyásolja.

Amennyiben szeretné megismerni megtakarítási lehetőségeit, forduljon bizalommal tanácsadóinkhoz, akik az ország egész területén a rendelkezésére állnak.

Kalkulátorunk segítségével Ön is kiszámolhatja, hogy milyen időtávon mekkora pénzügyi tartalékot halmozhat fel.

 

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Megtakarítás unoka számára
 • Megtakarítás 15 évre
 • Megtakarítás vállalkozóknak
 • Megtakarítási célok
 • Megtakarítási ajánlatok 2013


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu