Mennyi pénze lesz?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,7 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 14,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 23,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,7 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Cél nélkül nem megy a megtakarítás

Utolsó módosítás: 2013.09.25.

Sokkal nehezebben tudunk úgy akár havi rendszerességgel megtakarítani, ha egyszerre több dologra fókuszálunk, de az is biztos, hogy cél nélkül sem megy a megtakarítás.

Legyen célja a megtakarításnak!

Ráadásul a kutatások is kimutatták, hogy a tévében látott banki megtakarításra ösztönző reklámok gyakran célt tévesztenek, hiszen már a kérdést is rosszul közelítik meg. Igaz számtalan szempontból felhívják a figyelmet az előtakarékoskodás fontosságára, de a néző egyszerre több cél megvalósításán is elkezd gondolkodni, figyelme pedig így szerte ágazik.

Jóval hatékonyabban tudunk viszont megtakarítani, ha tudjuk, hogy ezt pontosan miért tesszük. Azaz miért is mondunk le jövedelmünk egy részéről a jelenben. Persze több okból is szükségünk lehet arra, hogy anyagi tartalékot képezzünk, de mindig érdemes inkább egy konkrét célt kitűzni magunk elé.

 • Privát nyugdíj 

A nyugdíjra való felkészülés egy igen komoly feladat és hosszú évek szükségesek ahhoz, hogy ezt anyagi szempontból is megtegyük. Kevesen veszik tudomásul azt, hogy az állami nyugdíjból néhány év múlva már egyáltalán nem lehet megélni. Éppen ezért fontos az, hogy még aktív kori jövedelmünkből kepézzünk tartalékot.

 • Önálló otthon

Minden ember szíve vágya az, hogy a saját lakással rendelkezzen. Ha képesek vagyunk hosszú időre, de előre gondolkodni, akkor akár hiteltehertől mentesen is önálló otthonunkba költözhetünk.

 • A gyermek taníttatása

Szülőként mindent megteszünk annak érdekében, hogy gyermekünk a legjobb nevelést kapja és talpraesett, sikeres felnőtt váljon belőle. Éppen ezért lényeges az, hogy ne a mindennapos kiadások mellett próbáljuk meg a tandíjának költségét fedezni, hanem a pénzügyi tartalék akár már évekkel korábban a rendelkezésére álljon.

Ön elég tudatos a pénzügyek terén? Gyakran halljuk azt és a magyar mentalitáshoz híven mi is szeretünk arra panaszkodni, hogy kevés a pénzünk, miközben sok felesleges kiadáson, vagy éppen a káros szenvedélyünk elhagyásával már rengeteg pénzt megspórolhatnánk. Sokan vannak úgy vele, hogy nem rakják le az autót még akkor sem, ha utolsó fillérjeiket is benzinre költik, hiszen a presztízs miatt lényeges az, hogy végre nem kell a buszra szállniuk.

Az emberi típusokat persze reggelig is sorolhatnánk, de valójában az már pénzügyi tudatosság kérdése, hogy ki az, aki a jövőjére gondol és időben belevág az öngondoskodásba.

Ha Ön úgy véli, a jelenlegi pénzügyi helyzete nem engedi meg, hogy megtakarítson, nézze át sorra kiadásait és azt, hogy havonta mire mennyi pénzt költ. Ha a kiadás-bevétel oldalt akár két-három figyelemmel kíséri, hamar ráeszmélhet, arra miből tud csak éppen akkora pénzösszeget megtakarítási célra lecsípni, ami így az évek alatt akár milliós nagyságrendűre is duzzadhat.

Ha úgy érzi, bizonytalan a pénzügyei tekintetében és a legjobb megtakarítási megoldásra vágyik, töltse ki lenti rövid ajánlatkérőnket és tanácsadónk készséggel segít Önnek az optimális előtakarékossági forma kiválasztásában.

Kalkulátorunkkal azt is kiszámíthatja, hogy milyen eredményre juthat, ha hosszútávon előtakarékoskodik.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Öngondoskodás kalkulátor
 • Megtakarítás biztosítás
 • Unit-linked biztosítások összehasonlítása
 • Megtakarítások kamatai
 • Melyek az államilag támogatott megtakarítások 2013-ban?


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu