Mennyi pénze lesz?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,7 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 14,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 23,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,7 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Biztosító előtakarékosság

Utolsó módosítás: 2013.03.08.

Az előtakarékosság maga, egy hosszú távú, anyagi célú felkészülést jelent. Előtakarékosság segítségével, később esedékes kiadásainkra időben felkészülhetünk. Öngondoskodásra pedig, korhatártól függetlenül, minden korosztálynak szüksége lehet.

Az előtakarékossági életbiztosítás működése

A biztosítóknál elérhető, megtakarítással kombinált életbiztosítás, jogilag és adózási szempontból életbiztosításnak számít, mégis inkább előtakarékossági megoldásként tartjuk számon. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy az előtakarékossági lehetőség, kockázati elemekkel is bővíthető, annak függvényében, hogy milyen biztosítási eseményre kívánjuk bebiztosítani magunkat. A balesetbiztosítással, saját egészségünket ért káros behatásokra készülhetünk fel, míg az életbiztosítás, hátramaradt szeretteink anyagi biztonságát hivatott stabil alapokra helyezni. Amennyiben, Ön családfenntartó, nem kérdés, hogy nem csak saját magára, hanem családja jövőjére is gondolnia kell.

A megtakarítási részbe befizetett pénzt, a biztosító az Ön által választott pénzügyi eszközalapokba fekteti, és befektetési egységekre váltja. A befektetési egységek (unitok) árfolyama napról napra változik. Az egységek napi árfolyama adja meg a befektetés aktuális értékét. A cél az, hogy az alacsony árfolyamon vásárolt befektetési egységeket, minél magasabb árfolyamon tudjuk eladni. A befektetési szokásaink alapján a megtakarítás portfólióját szabadon összeállíthatjuk. Ez azt jelenti, hogy mi magunk határozhatjuk meg, hogy a gazdaság mely ágazatába, szektorába kívánunk kisbefektetőként beszállni. Kockázatosnak, azon pénzügyi alapok tekinthetőek, melyek árfolyama, hirtelen, és nagymértékű ingadozásra képes.

Az előtakarékossági életbiztosítás tulajdonságai

A megtakarítási szerződés megkötése előtt érdemes néhány fontos szempontot figyelembe venni. Egyrészt, el kell döntenünk, hogy egyszeri díjas biztosítást, illetve rendszeres díjas biztosítást kötünk-e.  Az egyszeri díjas biztosítás úgy működik, hogy egy bizonyos pénzösszeget félrerakunk, amely hozamokat termel a futamidő végéig. Az egyszeri díjas megtakarítás is kombinálható biztosítási elemekkel, bár ez nem olyan elterjedt, mint ezt a rendszeres díjas formánál megfigyelhettük. Egyszeri díjas megtakarítás már 5 éves időtávra is köthető, míg a rendszeres díjas megtakarítás minimális futamideje 10 év. A rendszeres díjas megtakarítás azt jelenti, hogy egy bizonyos pénzösszeget, havi, negyedéves, vagy éves rendszerességgel félreteszünk, ráadásul hasonló kedvezményeket kapunk, mintha nagy kezdeti vagyontömeggel rendelkeznénk. A rendszeres díjas megtakarítás, eseti díjakkal is kiegészíthető. Így, ha a vállalt futamidő alatt, további pénzösszeghez jutunk, ezt mint kvázi egy bankszámlára befizethetjük, csak jóval magasabb hozamkilátásokkal, mint a banki termékek esetén. Az eseti számlán lévő pénz likvid formában rendelkezésünkre áll, de a rendszeres díjhoz hasonlóan befektetésre kerülhet.

Kérjen személyre szabott ajánlatot előtakarékosság témájában, és tanácsadóink segítenek kiválasztani az optimális megtakarítási megoldást az Ön számára.

Kalkulátorunkkal előzetes számításokat végezhet arról, hogy rendszeres díjas megtakarítással, milyen mértékű vagyontartalékot halmozhat fel.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Unit-linked biztosítások
 • Amit, az államilag támogatott előtakarékossági formákról tudni kell
 • Unit-linked eszközalapok
 • Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás visszavásárlása
 • Unit-linked életbiztosítás


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu