Mennyi pénze lesz?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,7 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 14,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 23,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,7 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Befektetési egységekkel kombinált életbiztosítás

Utolsó módosítás: 2013.03.05.

A befektetési egységekhez kötött életbiztosítás a 90-es években terjedt el hazánkban, és azóta is kiemelkedő népszerűségnek örvend.  Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a vegyes biztosítás által kínált lehetőségeket ötvözi, a befektetési alapok által kínált, befektetési opcióval.

A befektetési egységekkel kombinált életbiztosítás bemutatása

A befektetéses biztosításba befizetett pénze két részre osztható, mely igényei szerint alakítható. Ez úgy néz ki, hogy a befizetett pénzből történik a megtakarítási díj, valamint az életbiztosítás kockázati díjának fedezése is. A megtakarítás díját, a biztosítótársaság a választott pénzügyi alapokba fekteti, és befektetési egységekre váltja. A befektetési egységek árfolyama napról napra változik, mely megadja a befektetés aktuális nyereségét is. A cél természetesen az, hogy az alacsony árfolyamon megvásárolt befektetési egységeit, magas árfolyamon eladja. Azon pénzügyi alapok, mely befektetési egységeinek árfolyama, hirtelen és nagy mértékú ingadozásra képes, kockázatosnak tekinthető.

A befektetési egységekkel kombinált életbiztosítás költségei

A befektetési egységekhez kötött megtakarítás keretén belül a következő felmerülő költségekkel találkozhatunk. A kezdeti költség az, amelyet a biztosító, az első két év befizetéseiből von le. Ebből adódik, hogy a megtakarítási szerződést az első két évben felmondani nem lehet, vagy ha ez mégis megtörténik, a befizetett pénzünket nem kaphatjuk vissza.  Az adminsiztrációs költségek közé tartozik a számlavezetési díj, ami havi rendszerességgel kerül levonásra a befizetett díjakból. Ennek mértékéke nagyjából 100 és 1000 forint között alakulhat. Az alapkezelési díj fedezi a a befektetési alapok kezelésének költségét. Számolnunk kell, úgynevezett vételi- eladási árréssel is, ami a befektetési egységek árfolyamingadozása miatt, és már a befizetéskor levonásra kerül. A megtakarítással kombinált életbiztosítás kockázati díjának mértéke pedig annak függvénye, hogy maga az életbiztosítás milyen térítési díjjal, milyen időtartamra lett megkötve. Azon felül befolyásolhatja az is, hogy a szerződő hány éves, dohányzik-e, illetve űz bármilyen veszélyes sportot, vagy foglalkozást. 2013-tól igaz az is, hogy a nők és a férfiak esetében a kockázati díjak megegyeznek.
A befektetési egységekkel kombinált életbiztosítás típusai

 • A megtakarítás időtartama szerint

A megtakarítás időtartama szerint elkülönítünk adott időszakra, azaz tartamos életbiztosítási megoldásokat, valamin whole- life, azaz életreszóló előtakarékossági és biztosítási lehetőségeket is.

 • A biztosítás díja szerint

A biztosítás díjának fedezése történhet egy összegben, de vállalhatunk rendszeres díjas befizetést is.

Kérjen Ön is ajánlatot, befektetési egységekkel kombinált megtakarítás témájában, és tanácsadóink segítenek Önnek, hogy megtalálja a legtesthezállóbb megtakarítási megoldást.

Kalkulátorunkkal előzetes számításokat végezhet arról, hogy megtakarítása segítségével, milyen mértékben növelheti meg felhalmozott vagyonát.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Öngondoskodás helyzete Magyarországon
 • Mit jelent a megtakarítások hozzáférhetősége?
 • Öngondoskodási célok
 • Befektetési eszközalapok
 • Havi díjas befektetés


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu