Mennyi pénze lesz?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,7 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 14,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 23,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,7 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Befektetési egységekkel kombinált életbiztosítás

Utolsó módosítás: 2013.03.05.

A befektetési egységekhez kötött életbiztosítás a 90-es években terjedt el hazánkban, és azóta is kiemelkedő népszerűségnek örvend.  Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a vegyes biztosítás által kínált lehetőségeket ötvözi, a befektetési alapok által kínált, befektetési opcióval.

A befektetési egységekkel kombinált életbiztosítás bemutatása

A befektetéses biztosításba befizetett pénze két részre osztható, mely igényei szerint alakítható. Ez úgy néz ki, hogy a befizetett pénzből történik a megtakarítási díj, valamint az életbiztosítás kockázati díjának fedezése is. A megtakarítás díját, a biztosítótársaság a választott pénzügyi alapokba fekteti, és befektetési egységekre váltja. A befektetési egységek árfolyama napról napra változik, mely megadja a befektetés aktuális nyereségét is. A cél természetesen az, hogy az alacsony árfolyamon megvásárolt befektetési egységeit, magas árfolyamon eladja. Azon pénzügyi alapok, mely befektetési egységeinek árfolyama, hirtelen és nagy mértékú ingadozásra képes, kockázatosnak tekinthető.

A befektetési egységekkel kombinált életbiztosítás költségei

A befektetési egységekhez kötött megtakarítás keretén belül a következő felmerülő költségekkel találkozhatunk. A kezdeti költség az, amelyet a biztosító, az első két év befizetéseiből von le. Ebből adódik, hogy a megtakarítási szerződést az első két évben felmondani nem lehet, vagy ha ez mégis megtörténik, a befizetett pénzünket nem kaphatjuk vissza.  Az adminsiztrációs költségek közé tartozik a számlavezetési díj, ami havi rendszerességgel kerül levonásra a befizetett díjakból. Ennek mértékéke nagyjából 100 és 1000 forint között alakulhat. Az alapkezelési díj fedezi a a befektetési alapok kezelésének költségét. Számolnunk kell, úgynevezett vételi- eladási árréssel is, ami a befektetési egységek árfolyamingadozása miatt, és már a befizetéskor levonásra kerül. A megtakarítással kombinált életbiztosítás kockázati díjának mértéke pedig annak függvénye, hogy maga az életbiztosítás milyen térítési díjjal, milyen időtartamra lett megkötve. Azon felül befolyásolhatja az is, hogy a szerződő hány éves, dohányzik-e, illetve űz bármilyen veszélyes sportot, vagy foglalkozást. 2013-tól igaz az is, hogy a nők és a férfiak esetében a kockázati díjak megegyeznek.
A befektetési egységekkel kombinált életbiztosítás típusai

 • A megtakarítás időtartama szerint

A megtakarítás időtartama szerint elkülönítünk adott időszakra, azaz tartamos életbiztosítási megoldásokat, valamin whole- life, azaz életreszóló előtakarékossági és biztosítási lehetőségeket is.

 • A biztosítás díja szerint

A biztosítás díjának fedezése történhet egy összegben, de vállalhatunk rendszeres díjas befizetést is.

Kérjen Ön is ajánlatot, befektetési egységekkel kombinált megtakarítás témájában, és tanácsadóink segítenek Önnek, hogy megtalálja a legtesthezállóbb megtakarítási megoldást.

Kalkulátorunkkal előzetes számításokat végezhet arról, hogy megtakarítása segítségével, milyen mértékben növelheti meg felhalmozott vagyonát.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Unit-linked befektetés
 • Életbiztosítás hátrányai
 • Amit a unit-linked biztosításokról tudnia kell
 • Amit a megtakarítás eseti díjáról tudni kell
 • Megtakarítások a különböző életszakaszokban


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu