Mennyi pénze lesz?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,7 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 14,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 23,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,7 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

A unit-linked biztosítás

Utolsó módosítás: 2013.04.25.

Hazánkban, a 90-es években jelentek meg első, igen modern konstrukciónak számító, unit-linked életbiztosítások. A kiemelkedő hozamtermelő képességük miatt, pedig viharos sebességgel el is terjedtek néhány év alatt.

A unit-linked biztosítás gyakorlati működése 

A unit-linked biztosítás egy olyan rugalmas előtakarékossági forma, amely jogi és adózási szempontból életbiztosításnak számít, így speciális feltételek is vonatkoznak rá. Mivel, életbiztosítás, ezért a befizetett pénzünket nem vonhatják peres eljárás, vagy végrehajtás alá sem.

 • Portfólió

A unit-linked életbiztosítás keretén belül, befizetett pénzünket, különböző kockázatú pénzügyi eszközalapokba fektethetjük, amellett, hogy saját és családunk biztosítási védelméről is gondoskodhatunk. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a pénzünket több különböző eszközalap között is megoszthatjuk, amennyiben a befektetés diverzifikálására, azaz a több lábon állásra törekszünk. A unit-linked biztosítás rugalmassága, pedig abból ered, hogy a befektetés összetételét nem csak a szerződés megkötésekor állíthatjuk össze, hanem a portfólió folyamatos menedzselésére is lehetőség adódik. A biztosító, a befizetett pénzünket, befektetési egységek szerint nyilvántartja, így lejáratkor a cél, hogy az egységeinket minél magasabb árfolyamon adhassuk el. Azt fontos tudnunk, hogy a befektetés után kockázatot magunkon kell viselnünk, és az adott eszközalap tekintetében a múltbéli hozamok sem jelentenek garanciát a jövőre nézve.

 • Díjfizetés

A unit-linked életbiztosítás tekintetében különbséget kell tennünk aszerint, hogy az egyszeri, illetve folyamatos díjas-e. Az egyszeri díjas biztosítás zömében befektetésként funkcionál, hiszen kezdeti nagy vagyontömeggel kell rendelkeznünk ahhoz, hogy hozamokat termeljen a vállalt futamidő alatt. Ezzel szemben a rendszeres díjas biztosítás keretén belül, egy meghatározott pénzösszeget, adott rendszerességgel a biztosítónak meg kell fizetnünk, így a vagyonnövelés akár évek alatt is megvalósítható. A folyamatos díjas megtakarítást, fizethetjük havi, negyedéves, vagy éves részletekben is. A rendszeres díjon felül, pedig a biztosító lehetőséget ad arra is, hogy eseti díjakat befizessünk, melyet egy eseti számlán is nyilvántart számunkra. Az eseti számla egyedi jellemzője, hogy a számlán lévő pénzt, a biztosító igény szerint befekteti, de akár likvid formában is rendelkezésünkre állhat.

 • Hozzáférés

A folyamatos díjas unit-linked biztosításról jó tudni, hogy az első két év befizetéseihez nem férhetünk hozzá. Ennek oka, hogy ebben az időszakban történik meg a kezdeti költségek levonása, amivel bizony számolnunk kell. A harmadik évtől kezdve, a szerződésünk kezdeti egységeinek bizonyos százaléka (az évek múlásával nő) visszavásárolható, míg a felhalmozási egységeinkhez már korlátlanul hozzáférhetünk.

Ön is szeretné megismerni előtakarékossági lehetőségeit? Kérjen ajánlatot tanácsadóinktól, akik az ország egész területén elérhetőek az Ön számára.

Kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogy megtakarítása milyen mértékben gyarapodik a vállalt futamidő alatt. 

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Megtakarítási ajánlatok az egész családnak
 • Hol lehet kötni unit-linked megtakarítást?
 • Előtakarékos életbiztosítás
 • Életbiztosítás és befektetés
 • Melyek az államilag támogatott megtakarítások 2013-ban?


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu