Mennyi pénze lesz?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,7 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 14,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 23,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,7 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

A 3 legolcsóbb Befektetéses Életbiztosítás

Utolsó módosítás: 2013.10.22.

Legyen szó akár gyermekprogramról, nyugdíj előtakarékosságról, megtakarításról, befektetésről mostanában egyre többekben merül fel, hogy a unit-linked életbiztosítás drága. Miért is drága? „Mert az első két év befizetését lenyeli a biztosító.” Úgy néz ki, hogy igazuk lehet azoknak, akik ezt mondják, mert ezt a biztosítók is meghallották. Nem is tétlenkedtek, azonnal bevezettek egy olyan rendszert, ami ezt kompenzálja. Ez a rendszer a bónuszrendszer.

 

A megtakarításos életbiztosításról általánosan

Előbb beszéljünk egy kicsit általánosan erről a megtakarítási formáról, hogy teljesen képben legyünk: Induljunk ki egy alapigazságból, ami pedig nem más, minthogy a megtakarítás lényege a megtakarítás. Ez azt jelenti, hogy bármelyiket is választom biztos, hogy közelebb kerülök a céljaimhoz, mintha 1-2 év múlva kezdeném el, vagy véletlenül el se kezdem. Bármilyen nagy költséggel, bármilyen kis hozammal is biztos, hogy több pénzem lesz, mintha nem történne semmi. Ezzel a gondolattal nekiindulva nem lehet csalódni az ilyen típusú megtakarításokban. Viszont mindjárt látni fogjuk, hogy ennél jóval többet is tudnak nekünk adni, így nem kell ilyen alacsonyra tennünk a lécet.

A megtakarításos életbiztosítás hosszú távon még mindig a legbiztosabb megtakarítási forma (10-15-20 év). Ez pedig azért van, mert a díjfizetése minden hónapban kötelező, és erre emlékeztetést is kapunk. Ennek köszönhetően biztosak lehetünk abban, hogy a megtakarítás, nem felejtődik el és így biztosan hozzásegít minket céljaink eléréséhez.

 

Bónuszok, mint újdonságok éves 600.000 forintra

Végignézve a piacot 3 Biztosító 3 konstrukciója kívánkozik az élre: A Generali CLaVis, a Metlife Metropolitan, a harmadik pedig az Uniqa Life Planet:

Az alábbi táblázatban a biztosítások bónuszait láthatjuk, de a kép már itt is rendkívül árnyalt: Az alap élethelyzet szerint éves 600.000 forintot teszünk félre, mert ekkora összeg elég lehet a nyugodt időskori megélhetéshez szükséges tőke felhalmozásához, vagy a gyermek életkezdésének a támogatásához.

Befektetéses áletbiztosítások összehasonlítása

A Generali Biztosító hosszú távon szeretne együttműködni szerződött partnereivel, így a megtakarítási idő elején 3 évente, majd 15 év után 2 évente jutalmazza hűséges ügyfeleit. Ha megnézzük ezzel a módszerrel a Generali 1.159.174 forinttal jutalmazza az előre tervező, jó gondolkodású embereket.

A Metlife Biztosító (A Snoopy rajzfilm figura ismerős lehet, a reklámokból.) hasonló szisztémában igyekszik megtartani és jutalmazni hűséges ügyfeleit. A táblázatból egyértelműen kiderül, hogy ők az 5. 8. 12. 15. évben osztják ki a jutalmat, jelen esetben 20%, 20%, 30%, 110%( az éves díjak átlagából számolva) elosztásban, amivel összesen 1.292.037 forintot jelent a 15. év végén.

Az Uniqa Biztosító kicsit más utat választott a bónuszok tekintetében, hiszen ők úgy indítanak, hogy az első éves díj 21%-t egyből jóváírják nekünk egy alszámlán, ami már 2 év után a hozamokkal együtt hozzáférhető.

Ezen felül minden befizetés után sávosan 1-5%-t jóváír minden egyes évben, jelen helyzetben 5%-t. Ezt a kettőt összegezve 1.219.778 a jutalom, viszont itt érdemes megjegyezni, az Uniqa egy olyan bónusszal is előállt, amely a 10. évtől az kezelési költséget folyamatosan lecsökkenti 1,002%-ra, ami rendkívül nagy előnyt jelent! (ez a költség mindenhol szerepel, ahol befektetési alapot veszünk, a Biztosítóknál általában évi 1,75%) Az itt látható éves díjaknál 3%-os indexálással számoltunk, amely azért ajánlott, hogy az inflációt ellensúlyozza.

 

Bónuszok, mint újdonságok éves 240.000 forintra

Nézzünk egy másik példát is, itt 240.000 forint az éves díj, mert ettől az összegtől van értelme a megtakarításunknak.

Befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Ebben a táblázatban a lényeges különbség az előző példához képest az, hogy a Metropolitan 10,10,20 és 110%-t ad, a Life Planet évente 1%-kot ír jóvá, a Generali pedig nem változtat a díjfizetés nagyságától függően. Havi 20.000 Ft-os összeg esetén tehát a Life Planet egy kicsit kevesebbnek tűnhet, viszont megemlítenénk még egyszer, hogy az alapkezelési költséget viszont a 10. évtől évente csökkenti!

 

Milyen előnyei vannak még a befektetéses életbiztosításnak?

Az első előny a kamatadó mentesség 10 év után. Mindhárom megtakarítás élethosszig tart.

Mindhárom befektetési egységhez kötött életbiztosításnál lehet a díjat szüneteltetni, csökkenteni, növelni van lehetőség teljes és részleges visszavásárlásra is. A világ számos régióján belül be tudjuk fektetni a pénzünket, vannak menedzselt alapok, árfolyamfigyelő rendszerek, valamint a mai magyar kamatkörnyezet mellett kiemelkedő hozamkilátás.

 

A Generali CLaVis-t választom, mert…

 • nem az éves díj nagyságához köti a bónuszai arányát, így az alacsonyabb díjú megtakarítások is hasonló feltételekkel futnak 
 • a Generali nagy és tőkeerős Biztosító társaság, és régóta jelen van Magyarországon ( elég csak a BKV-ra gondolni,ahol szintén is ők biztosítják az utasokat)
 • a lejáratkor felhalmozott tőkét nem csak egy összegben kaphatja meg, hanem akár havi lebontásban is.(Mintha a fizetése érkezne)
 • a piac egyik legolcsóbb, személyre szabható kockázati biztosításának eleimet választhatjuk hozzá kiegészítő biztosításként
 • választhatunk garantált és menedzselt alapokat is

 

A Metlife Metropolitan-t választom, mert…

 • a világ (egyik) legnagyobb Biztosítója, több,mint 90.000 ügyfele van (ez nem lehet véletlen)
 • 3 év után 3x1 évre lehetőség van hosszabb távú szüneteltetésre is.
 • a Metlife biztosította például a Titanic-ot, és a World Trade Center-t is
 • 10 év után már a teljes befizetett díjhoz hozzáférhetünk.
 • egy évben ötször ingyen válthatunk az alapok közt

 

Az Uniqa Life Planet-et választom, mert…

 • nincs egy olyan pénzintézet sem, aki előre jóváírna közel 5 évnyi banki kamatot ( 21% )
 • van lehetőség a német nyugdíjalapból (DWS) részesedést szerezni, garanciák mellett
 • nincs még egy olyan Biztosító, aki évente 1-5%-os kamatot garantál
 • Magyarországon, csak a MoneyMoon vizsgálja függetlenül az életbiztosítások alapjainak hozamait, és ez alapján az Uniqa már 3 éve az első

 

Összegzés

Összességében mind a három befektetési egységekhez kötött életbiztosítás kiemelkedik, a piac hasonló konstrukciói közül, így nem fog rosszul járni, aki választ egyet közülük.  Remélem ebben sikerült egy kicsit segítenem. Bármilyen észrevétele, kérdése merült fel forduljon hozzánk bátran, mi pedig segítünk személyre szabottan kalkulálni, választani. Ehhez pedig csak az alábbi űrlapot kell kitöltenie!

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Legkedvezőbb megtakarítás
 • Rendszeres megtakarítás
 • Havi megtakarítás
 • Megtakarítási ajánlatok az egész családnak
 • Amit a unit-linked biztosításokról tudnia kell


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu