Mennyi pénze lesz?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,7 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 14,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 23,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,7 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

10- 20 éves életbiztosítás és megtakarítási megoldások

Utolsó módosítás: 2012.08.15.

Sokan mind a mai napig nem tudnak eligazodni az életbiztosítások, és a megtakarítások világában, de ez valószínűleg nem véletlen.

Az életbiztosítások két nagy csoportját különböztetjük meg:

 • kockázati életbiztosítások – ez az életbiztosítási forma, csak eléréskor, azaz jellemzően a szerződő halála esetében nyújt térítést. Ha, az életbiztosítási időszak végéig váratlan tragédia nem történik, akkor a kockázati biztosítás kifizetés eszközölése nélkül megszűnik.

 • Megtakarítással kombinált életbiztosítás – kockázati elemeket is tartalmaz, valamint megtakarítási opcióval bír, de csak jogilag és adózási szempontból tekinthető életbiztosításnak

Néhány éve, vagy inkább évtizede még a vegyes életbiztosítások uralták a piacot, manapság inkább a megtakarítással kombinált életbiztosítás éli virágkorát. A vegyes biztosítás működése alapján, a futamidő lejártakor egy meghatározott, fix összeget fizetett. Mivel a biztosító még akkor sem rendelkezett jövőbe látó képességgel, ezért leginkább úgy kalkulált, hogy ő jöjjön ki a legjobban a dologból. A vegyes biztosítások csak kevés hozammal rendelkeztek, és a kockázati elemek magas költségei az esetleges nyereség nagy részét is elvitték. Ez azzal járt, hogy befizetett pénzünket talán visszakaptuk, de nagy valószínűséggel a megtakarítás hozamot nem termelt.
A modern megtakarítási konstrukciónak számító unit-linked biztosítások megjelenésével, a biztosító előre garantált kifizetési opciója megszűnt, és az ügyfél maga választhatja ki, azt is, hogy mely eszközalapokba kíván befektetni. A portfólió kialakításával eldönthetjük, hogy a gazdaság mely ágazatába, vagy régiójába szeretnénk némi pénzt pumpálni.


A befektetéses biztosítások időtartama minimálisan 10 év, hiszen a megtakarítás költségeinek kitermeléséhez, és kiemelkedő hozam termeléshez legalább ekkora időtáv szükséges.

Az életbiztosítással kombinált megtakarítás a szerződés módozattól függően különböző biztosítási elemekkel is kiegészíthető. A biztosítást térítést nyújthat a szerződő részére rokkantság bekövetkeztével, de igény szerint a műtéti díj megfizetését is vállalja a biztosító, valamint a kórház napi díjának költségére is fedezetet nyújt. Az életbiztosításhoz kedvezményezett is megnevezhető, így a szerződő halálával a megtakarításban felhalmozott pénz, és a kiegészítő biztosítási összeg a kedvezményezettre száll.
A megtakarítás a 10. év után kamatadó mentesen felvehető, és megkötés nélkül, bármilyen megtakarítási cél finanszírozására fordítható. A megtakarítás időszak 10 évnél tovább is kitolható, sőt akár élethosszig is biztosítási védelmet adhat.

Amennyiben szeretne többet megtudni az életbiztosítások és megtakarítások működéséről, forduljon tanácsadóinkhoz, akik az ország egész területén rendelkezésére állnak.

Kalkulátorunk segítségével kiszámolhatja, hogy mekkora időtávon, milyen mértékű anyagi tartalékot halmozhat fel, családja biztonsága érdekében.
 

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Unit-linked előtakarékosság
 • Mit jelent a megtakarítások hozzáférhetősége?
 • Öngondoskodási célok
 • Unit-linked portfólió kezelése
 • Lakás célú életbiztosítás


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu