Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 10-12% 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!Önkéntes Nyugdíjpénztár

Utolsó frissítés: 2017-03-28

Önkéntes nyugdíjpénztárA 2010-es nyugdíjreform megölte a magyar nyugdíjrendszertÖnkéntes nyugdíjpénztár kalkulátorAz egyetlen megoldás az öngondoskodásÖnkéntes nyugdíjpénztár: a legelterjedtebb nyugdíj előtakarékossági formaAz önkéntes nyugdíjpénztár adó kedvezménye 2017-benKamat adó mentességElőre hozott hozzáférésHogyan történhet az Önkéntes nyugdíjpénztár díjfizetésÖrökölhetőségAz önkéntes nyugdíjpénztár mint hitelfedezetPortfóliós rendszerAz önkéntes nyugdíjpénztár és a magánnyugdíjpénztár összehasonlítása

a 2010-es nyugdíjreform megölte a magyar nyugdíjrendszert

önkéntes nyugdíjpénztár tipp

ÖNMAGÁBAN NEM ELÉG!

Használja Ön is önkéntes nyugdíjpénztár kalkulátorunkat ls győzödjön meg róla, hogy csak ez nem képes egy elégséges öregségi nyugdíj felhalmozására!

A magyarországi nyugdíjrendszer a 2010-es nyugdíjreform bevezetését követően alapjaiban megváltozott. A magánnyugdíjpénztárak technikailag szétváltak az állami TB által biztosított nyugdíj szolgáltatástól és 2012-től már nem az állami nyugdíj ellátás kiegészítőjeként, hanem annak helyettesítőjeként szolgálnak.

Nincs tehát többé "vegyes" rendszer a munkavállalóknak vagy az állami- vagy a magánnyugdíj mellett kell letenniük a voksukat, amely helyzet sajnos rengeteg jelenlegi és a jövőben felmerülő problémát szült. (Erről részletesebben ide kattintva olvashat).

önkéntes nyugdíjpénztár kalkulátor 2017

Önkéntes nyugdíjpénztár kalkulátorunk segítségével Ön is kiszámolja, hogy mennyit kell megtakarítania, egy elégséges öregségi nyugdíj felhalmozásához és ugyanitt egyetlen kattiintással kérdeti díjmentes ajánlatunkat is.

az egyetlen megoldás az ÖNgondoskodás

Önkéntes nyugdíjpénztár

Mivel önmagában sem az állami felosztó-kiróvó rendszer alapú TB nyugdíj sem pedig a magánnyugdíjpénztárak által nyújtiott magán nyugdíj nem nyújt egy megélhetéshez elegendő nagyságű öregségi nyugdíjat, napjainkban kiemelkedő szerepet kapott az előgondoskodás!

Az állami nyugdíjrendszer erőteljes politikai függősége miatt, egy kialakult kedvezőtlen gazdasági helyzet, költségvetési hiány, vagy akár egy kormányváltás miatt könnyen a feje tetejére bnorulhat, mint amire a 2010-es nyugdíjreform során láttunk megdöbbentő példát.

A magánnyugdíjpénztárak pedig állami támogatás hiányában, (sőt állami ellenkampámyoklás melett) és a korlátozások miatt nem tudni, hogy meddig működnek a jelenlegi formájukban.

Az egyetlen és kézenfekvő megoldás tehát a biztos nyugdíj "saját kezű" megteremtése, amelyre az állam nem teheti rá a kezét, valamint amely mindenféle politikai döntéstől és gazdasági átalakulástól független.

Az öngondoskodás keretében az ember saját magának teremti elő a majdani öregségi nyugdíját és azt is maga dönti el, hogy havi szinten mennyi pénzt szán a jövőjére.

Önkéntes nyugdíjpénztár: a legelterjedtebb nyugdíj előtakarékossági forma

Az önkéntes nyugdíjpénztár jelenleg Magyarországon a leginkább elterjedt önkéntes nyugdíj kiegészítési forma. Ennek oka valószínűleg abban rejlik, hogy a munkáltatók ezt a fajta támogatást részesítik a legnagyobb előnyben a béren kívüli juttatások közül. Abban különbözik a magánnyugdíjpénztártól, hogy nevéből adódóan önkéntes alapon működik, tehát a díját nem vonják le kötelezően a bruttó fizetéséből, hanem a munkavállaló azt vagy önként, vagy munkáltatói hozzájárulásokból (cafetéria) tudja fedezni.

Az önkéntes nyugdíjpénztár működését tekintve hasonló a magánnyugdíjpénztáréhoz, hiszen tőkefedezeti elven működik, a tagok által befizetett összegeket névre szólóan nyilvántartják, és jóváírják az elért hozamot. Fontos megemlíteni, hogy a 2010-es nyugdíjreform és magánnyugdíjpénztár államosítási törvény semmilyen kihatással nem bír az önkénktes nyugdíjpénztárak működésére!

az önkéntes nyugdíjpénztár adókedvezménye 2017-bEn

Önkéntes nyugdíjpénztár tagság esetén 20%-os adóvisszatérítés vehető igénybe az egyéni (munkavállaló által vállalt) tagdíj befizetésekre, melynek maximális értéke legfeljebb 100 ezer forint, annál a magánszemélynél pedig, aki 2020. január 1. előtt tölti be a jogszabályok alapján rá vonatkozó öregségi nyugdíjkorhatárt, 130 ezer forint.

Az adókedvezmény tehát ebben az évben is megmaradt, az azonban hogy az állam mikor szünteti ezt meg és mikor "rázza le" magáról az öngondoskodókat sajnos bármikor bekövetkezhet.  

kamatadó mentesség

Az életbiztoításokhoz hasonlóan az önkéntes nyugdíjpénztárak által kezelt vagyon is kamatadó mentességet élvez, azaz a nyugdíjba menetel időpontjában a hozzáféréskor nem kell megfizetni a 16%-os kamatadót!

előrehozott hozzáférés

Önkéntes nyugdíjpénztárAddig amíg az állami nyugdíj illetve a magánnyugdíjpénztárakban felgyülemlett tőke és azok hozamai csak a nyugdíjkorhatár elérésekor válnak hozzáférhetővé, az önkéntes nyugdíjpénztár esetében igénybe vehető egy előrehozott hozzáférés. A tagság megkezdésétől számított 10. évtől kezdve ugyanis az felgyülemlett hozamok kamatadó mentesen hozzáférhetőek, de mivel maga a tőkerész jövedelemnek számít azt SZJA és EHO fizetési kötelezettség terheli. A teljes összeg adómentesen ezért csak a 21. évben vehető fel, akkor is ha nem értük el a nyugdíjkorhatárt.

önkéntes nyugdíjpénztár díjfizetés

Az önkéntes nyugdíjpénztárakba fizetendő havi tagdíj minimális mértéke pénztáranként változó, felső korlátja pedig nincsen. A díjfizetés üteme megválasztható havi, negyed éves, féles vagy éves gyakorisággal és maga a díjfizetés a pénztártag vagy a munkáltató írásbeli kérésére bármikor szüneteltethető. A befizetés csekkel, átutalással vagy csoportos beszedéssel történhet. A havonta fizetendő tagdíjon felül pedig az életbiztosításokhoz hasonlóan eseti díj is bármikor befizethető.A munkáltató is dönthet ugy, hogy legfeljebb a minimálbér 50%-áig béren kívüli juttatás keretében átvállalja vagy kiegészíti az önkéntes nyugdíjpénztár tagdíjfizetését azonban fontos megemlíteni, hogy minden esetben csak a saját befizetésekre vehető igénybe a 20%-os adókedvezmény!

örökölhetőség

Az önkéntes nyugdíjpénztár egyéni számláján lévő összegre teljes mértékben kedvezményezett jelölhető. Amennyiben a pénztártag nem jelöl kedvezményezettet, úgy az örököst tekintik annak, így az évek során befizetett összeg nem vész el.

az önkéntes nyugdíjpénztár mint hitelfedezet

Több kereskedelmi bank a hitelminősítés során pozitív feltételként értékeli az önkéntes nyugdíjpénztár tagságot, valamint néhány esetben lehetőség van a tagdíjat jövedelemként is beszámítani. 

portfóliós rendszer

A magánnyugdíjpénztárakhoz hasonlóan az önkéntes nyugdíjpénztár tagság megkezdésekor is a tagnak portfóliót kell választania, azaz arról kell döntenie, hogy pontosan mibe és milyen arányba fekteti a pénzét. Al egtöbb önkéntes pénztárban 4-5 portfólió közül lehet választani, az egyén kockázatviselési hajlandóságának és a nyugdíjig hátralévő évek számának megfelelően. Az egyes portfóliókat a bennük található részvények aránya választja el egymástól kockázati szempontból, árfolyamuk pedig a pénztárak honlapján folyamatosan nyomon követhetők.

mi a különbség a magánnyugdíjpénztár és az önkéntes nyugdíjpénztár között?

  magánnyugdíjpénztár önkéntes nyugdíjpénztár
nyugdíjrendszerben elfoglalt szerep választható alappillér öngondoskodás
portfóliós rendszer igen igen
tagdíj forrása a bruttó bér 10%-a a munkáltató / munkavállaló fizeti
adókedvezmény nincs évente 20% de maximum 100e / 130e Ft
önmagában elég-e? nem megfeelő tagdíjjal elég lehet
kamatadó mentesség igen igen
örökölhetőség van van
egyéni számla igen igen
hozzáférhetőség nyugdíj korhatár elérésekor a hozam már a 10. év után hozzáférhető
ki lehet tag? bejelentett munkavállalók bárki
hitelfedezetként szolgálhat? nem

igen

Segítünk kiválasztani Önnek a legnagyobb hozamot termelő önkéntes nyugdíjpénztárat és személyre szabott nyugdíjtervét is ingyenesen elkészítjük. 1 kérdőív, 1 perc és 1 munkanapos visszajelzési határidő!

Személy
 

 

Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

Kapcsolódó bejegyzések:

Nyugdíjbiztosítás: Igényeljen Ön is adókedvezményt 2014-től!

Utolsó módosítás: 2013.12.18.

2014-től az üzleti Biztosítóknál vezetett nyugdíjbiztosításokra is jár adókedvezmény méghozzá éves 20%, de legfeljebb 130.000 Ft-os plafonig. Ebben a cikkben összeszedtünk minden információt amit a nyugdíjbiztosításokról tudni érdemes, és összehasonlítottuk az új nyugdíjbiztosítást a piacon meglévő másik 2 államilag támogatott lehetőséggel is.


Hozzászólás (0)

Nyugdíjbiztosítás adókedvezménye 2014-ben

Utolsó módosítás: 2013.12.18.

Utánajártunk annak, hogy mit várhatunk el az új, az állam által is támogatott nyugdíjbiztosításról. Mekkora adókedvezményeket vehetünk igénybe, mire kell, hogy szolgáltasson. Ha végigolvassa a cikket, mindent megtud az üzleti Biztosítóknál vezetett nyugdíjbiztosításról.


Hozzászólás (0)

Nyugdíj előtakarékosság kalkulátor

Utolsó módosítás: 2013.12.17.

Végeztünk egy konkrét számítést arra, hogy mekkora összeget érdemes félretenni nyugdíjcélú megtakarításra, és azt vettük észre, hogy elképesztő anyagi ráfordításbeli különbségek lehetnek, ha nem csalakszünk időben. Egyéni számításért vegye fel a kapcsolatot szakértőnkkel.


Hozzászólás (0)

Nyugdíj megtakarítási lehetőségek

Utolsó módosítás: 2013.12.16.

Végignéztünk 4 konkrét életszituációt, és azt, hogy ezekben az életszituációkban kinek melyik nyugdíj előtakarékossági formát javasoljuk. Nem mindegy ki melyiket választja, megoldási javaslatért keresse fel szakértőnket, aki készséggel áll az Ön rendelkezésére.


Hozzászólás (0)

Nyugdíj előtakarékosságok hozamai

Utolsó módosítás: 2013.12.14.

Utánjártunk annak, hogy Önnek mit kell figyelembe vennie akkor, amikor a lehetséges vagy meglévő nyugdíj célú megtakarításainak a hozamait szeretné megvizsgálni. Hasznos tippeket adtunk, és konkrét helyeket is megmutatunk, ahol egy helyen megtalálhatja az összehasonlítsáokat. Segítségért keresse fel tanácsadónkat!


Hozzászólás (0)

Nyugdíj megtakarítások 2014-ben

Utolsó módosítás: 2013.12.13.

Végeztünk egy rövid összehasonlítást a Magyarországon választható 4 nyugdíjcélú megtakarítással kapcsolatban, és megnéztük mikor melyik és kinek lehet alkalmas. Konkrét tanácsért vegye fel szakértőnkkel a kapcsolatot.


Hozzászólás (1)

A nyugdíjbiztosítás / nyugdíj előtakarékosság adókedvezménye 2014-től

Utolsó módosítás: 2013.12.11.

Utána jártunk, hogy 2014-től milyen lesz az új nyugdíjbiztosítás, milyen számos előnyt és minimális negatívumokat tartalmaz számunkra, és megnéztük azt is, hogy miért lehet ez a legkomplexebb, ideális megoldás az összes nyugdíjcélú megtakarítás közül.


Hozzászólás (0)

Önkéntes Nyugdíjpénztárak összehasonlítása

Utolsó módosítás: 2013.12.10.

Megnéztük melyik nyugdíjpénztárak után a legnagyobb az érdeklődés és tételesen minden lehetséges szempont alapján összehasonlítottuk őket. Nevesítve átvilágítottuk az Aegon, az Allianz, az Aranykor, az AXA, a CIB, az Életút, az Erste, a Generali, az ING, a K&H, az MKB, az OTP és a Pannónia önkéntes nyugdíjpénztárt.


Hozzászólás (1)

Nyugdíj megtakarítás: Havi 85 ezret bukhatunk a halogatással!

Utolsó módosítás: 2013.12.03.

Megnéztük Önnek, hogy milyen sokba fog kerülni, ha nem a megfelelő időben kezd el gondoskodni nyugdíjas éveinek a finanszírozásáról. A címben is említett példa nem túlzás, sőt még akár rosszabb is lehet. Itt és most nincs idő várakozni, érdemes a cikket elolvasni, és utána cselekedni.


Hozzászólás (0)

Nyugdíjhelyzet Magyarországon 2014-ben

Utolsó módosítás: 2013.11.25.

Miért nem lesz nyugdíjunk? Mennyi nyugdíj járulékot vonnak le tőlünk? Mi a helyzet a Ratkó gyerekekkel? Hogy néz ki az államháztartás? Hogyan készülhetünk fel a nyugdíjas évekre? Ezekre a kérdésekre keresünk választ legújabb cikkünkben


Hozzászólás (0)