Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!Önkéntes Nyugdíjpénztár

Utolsó frissítés: 2017-11-23

Önkéntes nyugdíjpénztárA 2012-es törvényi változások megrázták a magyar nyugdíjrendszertÖnkéntes nyugdíjpénztár kalkulátorAz egyetlen megoldás az öngondoskodásÖnkéntes nyugdíjpénztár: a legelterjedtebb nyugdíj előtakarékossági formaAz önkéntes nyugdíjpénztár adó kedvezménye 2018-banKamat adó mentességElőre hozott hozzáférésHogyan történhet az Önkéntes nyugdíjpénztár díjfizetésÖrökölhetőségAz önkéntes nyugdíjpénztár mint hitelfedezetPortfóliós rendszerAz önkéntes nyugdíjpénztár és a magánnyugdíjpénztár összehasonlítása

a 2010-es nyugdíjreform megölte a magyar nyugdíjrendszert

önkéntes nyugdíjpénztár tipp

ÖNMAGÁBAN NEM ELÉG!

Használja Ön is önkéntes nyugdíjpénztár kalkulátorunkat ls győzödjön meg róla, hogy csak ez nem képes egy elégséges öregségi nyugdíj felhalmozására!

A magyarországi nyugdíjrendszer a 2012-es nyugdíjreform bevezetését követően alapjaiban megváltozott. A magánnyugdíjpénztárak megszűntek, bevezették viszont 2014-től az adókedvezményt a biztosítói nyugdíjbiztosításokra is.

Az állam üzenete tehát nyilvánvaló: Adókedvezményekkel támogatja a lakosságot az öngondoskodásban, mert a demográfiai helyzet miatt haldokló nyugdíjrendszer megmentésére már nem képes.

Az önkéntes nyugdíjpénztár a legtöbbek által ismert és adókedvezménnyel is támogatott nyugdíj előtakarékossági forma.

önkéntes nyugdíjpénztár kalkulátor 2018

Önkéntes nyugdíjpénztár kalkulátorunk segítségével Ön is kiszámolja, hogy mennyit kell megtakarítania, egy elégséges öregségi nyugdíj felhalmozásához és ugyanitt egyetlen kattiintással kérdeti díjmentes ajánlatunkat is.

az egyetlen megoldás az ÖNgondoskodás

Önkéntes nyugdíjpénztár

Mivel önmagában sem az állami felosztó-kiróvó rendszer alapú TB nyugdíj sem pedig a magánnyugdíjpénztárak által nyújtiott magán nyugdíj nem nyújt egy megélhetéshez elegendő nagyságű öregségi nyugdíjat, napjainkban kiemelkedő szerepet kapott az előgondoskodás!

Az állami nyugdíjrendszer erőteljes demográfiai függősége miatt, egy kialakult kedvezőtlen gazdasági helyzet, költségvetési hiány, vagy akár egy kormányváltás miatt könnyen a feje tetejére bnorulhat, mint amire a 2010-es nyugdíjreform során láttunk megdöbbentő példát.

A magánnyugdíjpénztárak megszűnése után pedig csak a privát nyugdíjmegtakarítások maradtak élhető alternativaként.

Az egyetlen és kézenfekvő megoldás tehát a biztos nyugdíj "saját kezű" megteremtése, amely az államtól független, valamint amely mindenféle hazai gazdasági átalakulástól sem függ.

Az öngondoskodás keretében az ember saját magának teremti elő a majdani öregségi nyugdíját és azt is maga dönti el, hogy havi szinten mennyi pénzt szán a jövőjére.

 

Önkéntes nyugdíjpénztár: a legelterjedtebb nyugdíj előtakarékossági forma

Az önkéntes nyugdíjpénztár jelenleg Magyarországon a leginkább elterjedt önkéntes nyugdíj kiegészítési forma. Ennek oka valószínűleg abban rejlik, hogy a munkáltatók ezt a fajta támogatást részesítik a legnagyobb előnyben a béren kívüli juttatások közül. Abban különbözik a magánnyugdíjpénztártól, hogy nevéből adódóan önkéntes alapon működik, tehát a díját nem vonják le kötelezően a bruttó fizetéséből, hanem a munkavállaló azt vagy önként, vagy munkáltatói hozzájárulásokból (cafetéria) tudja fedezni.

Az önkéntes nyugdíjpénztár működését tekintve hasonló a magánnyugdíjpénztáréhoz, hiszen tőkefedezeti elven működik, a tagok által befizetett összegeket névre szólóan nyilvántartják, és jóváírják az elért hozamot. Fontos megemlíteni, hogy a 2010-es nyugdíjreform és magánnyugdíjpénztár államosítási törvény semmilyen kihatással nem bír az önkénktes nyugdíjpénztárak működésére!

az önkéntes nyugdíjpénztár adókedvezménye 2018-ban

Önkéntes nyugdíjpénztár tagság esetén 20%-os adóvisszatérítés vehető igénybe az egyéni (munkavállaló által vállalt) tagdíj befizetésekre, melynek maximális értéke legfeljebb 150 ezer forint. Ez az adóvisszatérítés a munkáltató által átvállalt tagdíjakra azonban nem vonatkozik.
 

kamatadó mentesség

Az életbiztoításokhoz hasonlóan az önkéntes nyugdíjpénztárak által kezelt vagyon is kamatadó mentességet élvez, azaz a nyugdíjba menetel időpontjában a hozzáféréskor nem kell megfizetni a 15%-os kamatadót!

előrehozott hozzáférés

Önkéntes nyugdíjpénztárAddig amíg az állami nyugdíj illetve a magánnyugdíjpénztárakban felgyülemlett tőke és azok hozamai csak a nyugdíjkorhatár elérésekor válnak hozzáférhetővé, az önkéntes nyugdíjpénztár esetében igénybe vehető egy előrehozott hozzáférés. A tagság megkezdésétől számított 10. évtől kezdve ugyanis az felgyülemlett hozamok kamatadó mentesen hozzáférhetőek, de mivel maga a tőkerész jövedelemnek számít azt SZJA és EHO fizetési kötelezettség terheli. A teljes összeg adómentesen ezért csak a 21. évben vehető fel, akkor is ha nem értük el a nyugdíjkorhatárt.

önkéntes nyugdíjpénztár díjfizetés

Az önkéntes nyugdíjpénztárakba fizetendő havi tagdíj minimális mértéke pénztáranként változó, felső korlátja pedig nincsen. A díjfizetés üteme megválasztható havi, negyed éves, féles vagy éves gyakorisággal és maga a díjfizetés a pénztártag vagy a munkáltató írásbeli kérésére bármikor szüneteltethető. A befizetés csekkel, átutalással vagy csoportos beszedéssel történhet. A havonta fizetendő tagdíjon felül pedig az életbiztosításokhoz hasonlóan eseti díj is bármikor befizethető.A munkáltató is dönthet ugy, hogy legfeljebb a minimálbér 50%-áig béren kívüli juttatás keretében átvállalja vagy kiegészíti az önkéntes nyugdíjpénztár tagdíjfizetését azonban fontos megemlíteni, hogy minden esetben csak a saját befizetésekre vehető igénybe a 20%-os adókedvezmény!

örökölhetőség

Az önkéntes nyugdíjpénztár egyéni számláján lévő összegre teljes mértékben kedvezményezett jelölhető. Amennyiben a pénztártag nem jelöl kedvezményezettet, úgy az örököst tekintik annak, így az évek során befizetett összeg nem vész el.

az önkéntes nyugdíjpénztár mint hitelfedezet

Több kereskedelmi bank a hitelminősítés során pozitív feltételként értékeli az önkéntes nyugdíjpénztár tagságot, valamint néhány esetben lehetőség van a tagdíjat jövedelemként is beszámítani. 

portfóliós rendszer

A magánnyugdíjpénztárakhoz hasonlóan az önkéntes nyugdíjpénztár tagság megkezdésekor is a tagnak portfóliót kell választania, azaz arról kell döntenie, hogy pontosan mibe és milyen arányba fekteti a pénzét. Al egtöbb önkéntes pénztárban 4-5 portfólió közül lehet választani, az egyén kockázatviselési hajlandóságának és a nyugdíjig hátralévő évek számának megfelelően. Az egyes portfóliókat a bennük található részvények aránya választja el egymástól kockázati szempontból, árfolyamuk pedig a pénztárak honlapján folyamatosan nyomon követhetők.

mi a különbség a magánnyugdíjpénztár és az önkéntes nyugdíjpénztár között?

  magánnyugdíjpénztár önkéntes nyugdíjpénztár
nyugdíjrendszerben elfoglalt szerep állami TB nyugdíj része öngondoskodás
portfóliós rendszer igen igen
tagdíj forrása a bruttó bér 10%-a a munkáltató / munkavállaló fizeti
adókedvezmény nincs évente 20% de maximum 150e Ft
önmagában elég volt? nem megfelelő tagdíjjal elég lehet
kamatadó mentesség igen igen
örökölhetőség van van
egyéni számla igen igen
hozzáférhetőség nyugdíj korhatár elérésekor a hozam már a 10. év után hozzáférhető
ki lehet tag? bejelentett munkavállalók bárki
hitelfedezetként szolgálhat? nem

igen

Segítünk kiválasztani Önnek a legnagyobb hozamot termelő önkéntes nyugdíjpénztárat és személyre szabott nyugdíjtervét is ingyenesen elkészítjük. 1 kérdőív, 1 perc és 1 munkanapos visszajelzési határidő!

Személy
 

 

Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

Kapcsolódó bejegyzések:

Nyugdíjbiztosítás adójóváírás: Minél előbb, annál több

Utolsó módosítás: 2014.03.25.

Ha érdekli önt, hogy a sok befizetett adóból hogyan tudsz pénz visszaszerezni önmagának, akkor ez a cikk Önnek szól. Ha szeretné ezt a pénzt megduplázni, akkor ezt a cikket nagyon fogja szeretni. Ha esetleg szeretné megnégyszerezni a visszaigényelt adókedvezményt, akkor sosem fogja elfelejteni ezt az oldalt, és ezt a cikket.


Hozzászólás (0)

Nyugdíj előtakarékossági támogatás

Utolsó módosítás: 2014.03.05.

Alaposan megvizsgáltuk a 3 állam által támogatott nyugdíj előtakarékossági formát, és gyakorlatiasan javaslatot is tettünk. hogy kinek melyiket érdemes választania. Ne csak az adókedvezmény mértékét vizsgáljuk, hanem magát a megtakarítási formát is. Ehhez is tettünk egy javaslatot, hogy melyik nyugdíj előtakarékosságnál mire figyeljünk.


Hozzászólás (0)

Nyugdíjbiztosítás: Miben más, mint a magánnyugdíjpénztár

Utolsó módosítás: 2014.03.05.

Megvizsgáltuk a 2011-ig hatályban lévő nyugdíjrendszert és a mostanit, és igyekeztük megnyugtatni Önoket, hogy a nyugdíjbiztosítás nem jut a magánnyugdíjpénztár sorsára. Tények, észérvek, és a törvényi szabályzás is erről biztosít minket.


Hozzászólás (0)

Nyugdíj előtakarékosságok adókedvezménye 2014

Utolsó módosítás: 2014.03.04.

2014-től már 3 államilag támogatott nyugdíj előtakarékosság közül választhatunk. Ezzel adva volt számunkra a feladat, hogy írjunk egy olyan cikket, ahol egy helyen minden lényeges tulajdonságát megtalálja mindhárom megtakarítási formának. Nos a cikk elkészült, olvassa el bátran.


Hozzászólás (0)

Adójóváírás életbiztosítás után 2014

Utolsó módosítás: 2014.03.04.

Magyarország kezdi utolérni Európát bizonyos dolgokban. Mindenképpen hasznos dolog, hogy 2014.01.01-től már köthetünk nyugdíjbiztosítást. Ebben a cikkben bemutatjuk a nyugdíjbiztosítás fogalmát, és előnyeit.


Hozzászólás (0)

Nyugdíj megtakarítás, adókedvezmény számokkal

Utolsó módosítás: 2014.03.04.

2014-ben Magyarországon nagy adóterhek hárulnak ránk. De van lehetőség, hogy ebből a sok befizetett adóból vissza jusson a zsebünkbe. Ez a gondolat vezérelt bennünket, amikor ezt a cikket írtuk. Nyugdíj előtakarékosság konkrét kalkulációkkal. Ez várja Önt a cikkben.


Hozzászólás (0)

Nyugdíjbiztosítás adókedvezménye

Utolsó módosítás: 2014.03.03.

A 2014-es évben sikerült előrelépnünk olyan szintre, hogy már Magyarországon is lehet indítani államilag támogatott nyugdíjbiztosítást. Mi most kiszámoltuk Önnek, hogy ez milyen sokat számít egy megtakarítás esetén, pláne, hogy az adó visszatérítés még folyamatosan nyereséget is termel szémunkra.


Hozzászólás (0)

Adókedvezmény nyugdíj előtakarékosságra, ne féljünk!

Utolsó módosítás: 2014.02.28.

Számos ügyfelünk jelezte, hogy tartanak egy kicsit az új nyugdíjbiztosítástól. Mi lesz akkor, ha ugyanaz lesz vele, mint a magán nyugdíjpénztárakkal? Köszönjük a sok megkeresést, mi nem habozunk, és mindenkit megnyugtatunk, hogy ez nem történhet meg. A nyugdíjbiztosításunkhoz csak mi férhetünk hozzá. Hogy miért? A cikkből egyértelműen kiderül :)


Hozzászólás (0)

Nyugdíjbiztosítás adójóváírás 20 %, ne késlekedjünk!

Utolsó módosítás: 2014.02.28.

A nyugdíjrendszer változása folyamatban van, mi megmutattuk, hogy miért érdemes minél hamarabb elindítani a nyugdíj megtakarításunkat. Kíváncsi, hogy havi 15.000 forintból akár havi 120.000 forinttal is megnövelheti a várható nyugdíját? A cikkben megtalálja a a választ


Hozzászólás (0)

Unit linked adókedvezmény: Használjuk ki!

Utolsó módosítás: 2014.02.27.

Megnéztük, hogy a Unit linked életbiztosításokra milyen adókedvezmények, adóelőnyök vonatkoznak, és kiemelten foglalkoztunk a nyugdíjbiztosítással. Számos előnyben részesülhetünk, ha elindítunk egy nyugdíjbiztosítást a megfelelő helyen.


Hozzászólás (0)