Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 10-12% 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!Nyugdíj Előtakarékosság Kalkulátor 2017

Utolsó frissítés: 2017-03-28

Nyugdíj kalkulátor 2012 Magyarországon 2014-ben az átlagnyugdíj 99.000 Ft volt! Önnek mekkora nyugdíja lesz? - Nyugdíj kalkulátor 2017Önnek miről kellene lemondania ha csak a havi fizetése felét kapná meg?Magán nyugdíj kalkulátorTisztán állami nyugdíj kalkulátorNyugdíj előtakarékosság kalkulátorMelyik nyugdíj előtakarékosság formát válasszam?Mennyit kell havonta félretennem?Milyen devizában érdemes nyugdíj célra előtakarékoskodni?

magyarországon az átlagnyugdíj 2014-ben 99.000 Ft volt!

Nyugdíj kalkulátor tipp

ÖNNEK IS LEHET NYUGDÍJA!

Önnek is és bárkinek lehet kielégítő összegű öregségi nyugdíja, amennyiben nem támaszkodik tisztán az államra, hanem a kezébe veszi a saját jövőjét és minél hamarabb neki kezd az öngondoskodásnak! 

A 2010-es nyugdíjreform és magánnyugdíj pénztár államosítás, valamint az egyéni nyugdíjszámlák 2013-mas, nehézkes bevezetésének hatására az állami nyugdíjrendszer szétvált a magánpénztáraktól ezzel pedig az eddig is rohamosan haldokló magyar társadalmi nyugdíjszolgáltatás csak még kilátástalanabbá vált.

A törvénnyel mindenki számára világossá válhatott, hogy elég egy szeszélyes politikai döntés és milliók jövőbeli megélhetése kerül egy csapásra veszélybe, ezért aki biztos és elegséges összegű nyugdíjat szeretne az csak magára valamint az öngondoskodásra számíthat.

Magyarországon az átlag nyugdíj 2014-ben is mindössze 105 ezer forint volt 2015 után pedig az az összeg is törvényileg tovább csökken! A 2013-tól hatályos nyugdíjszámításnál használt valorizációs szorzó ugyanis az életkereset 60%-ának megfelelő nyugdíjat fog eredményezni, míg ugyanez az arány a 2005-ben érvényes számítási módszerrel 75%-os nyugdíjat adott.

önnek mekkora nyugdíja lesz? - nyugdíj KALKULÁTOR 2017

A nyugdíj kalkulátor segítségével Ön is kiszámolhatja, hogy mennyi nyugdíjra számíthat ha a tisztán állami vagy ha a magánnyugdíjpénztári rendszer tagja maradt, illetve mekkora összeget kell megtakarítani havonta ahhoz, hogy legalább az fizetésének megfelelő öregségi ellátással rendelkezzen időskori éveiben!

önnek miről kellene lemondania, ha havonta csak a fizetése felét kapná meg?

Nyugdíj kalkulátorÖn belegondolt már abba, hogy mi lenne abban az esetben ha csak a jelenlegi fizetése felét kapná meg? Kényelmesen meg tudna élni belőle?

És akkor még nem is beszéltünk a minimálbérre bejelentett vállalkozókról, a 4 órás minimálbéresekről, a feketén dolgozókról vagy a kiemelkedően magas jövedelműekről akik az optimista becslések szerint is csak a bejelentett fizetésük negyedét, ötödét fogják megkapni.

Sorolhatnám a számadatokat és a tényeket reggelig, de a lényegen ez mit sem változtatna: Jelenleg egyetlen biztos lábon álló érv sincsen amellett, hogy a 2013 után nyugdíjba vonulók akár csak a megélhetéshez elegendő öregségi nyugdíjat is kapnának majd, ellene viszont sajnos több tucat.

Készüljön fel időben Ön is öregkori éveire és vegyen igénybe egy nyugdíj előtakarékosságot annak érdekében, hogy a jól megérdemelt pihenő éveit, ne a spórolás és aggodalmaskodás, hanem valóban az aktív pihenés jellemezze. 

MAGÁN NYUGDÍJ KALKULÁTOR

A magánnyugdíj kalkulátor azoknak nyújthat segítséget, akik a 2012. januári határidő után a pénztárakban való maradást választották. Bruttó bérénék, várható ledolgozott éveinek, illetve az egyéni számlája egyenlegének megadása után a kalkulátor kiszámolja at a havi öregségi nyugdíjösszeget amelyet a pénztárban összegyűjtött vagyon alapján kapna 20 éves időtartamig. Azt is megtudhatja, hogy ha most elkezd előtakarékoskodni, akkor havonta mekkora összeget kell félretennie ahhoz, hogy a nyugdíja legalább a jelenlegi átlagjövedelmével megegyezzen.

tisztán állami nyugdíj kalkulátor

Azok akik a tisztán állami rendszerben való maradást választották és 2013 után mennek nyugdíjba még rosszabb helyzetben vannak mint a magánpénztárban maradók, nekik ugyanis az évek során egyre csökken a várható nyugdíjuk. Állami nyugdíj kalkulátorunk a jelenlegi törvényi szabályozások mellett számolja ki önnek a társadalombiztosítási nyugdíjszolgáltatás összegét, mivel a 10-15, de már az 5 év múlva meghozott nyugdíjtörvényekkel kapcsolatban sem állnak rendelkezésre információink, sőt még becsülni sem merünk. Egyetlen dolog ami biztos, a kapottérték egy optimista becslés a valódi nyugdíj egészen biztos, hogy ennél kevesebb lesz. Állami nyugdíj számolónk azt a havi megtakarítás összegét is kilistázza, amely ahhoz szükséges, hogy idős korára ön legalább a jelenlegi átlagfizetésével megegyező öregségi nyugdíjat kapjon! 

nyugdíj előtakarékosság kalkulátor

Addig amíg a fenti 2 kalkulátor a várható állami és magánnyugdíjszolgáltatás összegét, addg a nyugdíj célú megtakarítás kalkulátorunk az Ön által saját magának gyűjtött privát nyugdíj összegét számolja ki. Megtudhatja, hogy havonta x összeg befektetésével y év múlva mekkora fix összegű nyugdíjra számíthat, illetve arról is információt kaphat hogy a jövőben egy bizonyos összegű egyéni nyugdíjszolgáltatást most mekkora havi befektetés mellett valósíthat meg. Nyugdíj kalkulátorunk forint és euró alapon is számol Önnek, illetve az eredményként kijött összegek garantált minimum értékek, tehát ennél a valós számadatok csak magasabbak lehetnek!

Amennyiben eldöntötte, hogy be szeretné biztosítani időskori éveit és elegendő összegű nyugdíjat szeretne magának, minden egyes kalkulátor után díjmentesen ajánlatot kérhet tőlünk mi pedig segítünk kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbb és a piacon elérhető legkedvezőbb nyugdíj megtakarítási formát! 

melyik nyugdíj előtakarékossági formát válasszam?

Nyugdíj kalkulátorNem létezik a piacon egy általánosságban mindenki számára legjobb nyugdíj előtakarékosság, mindíg az Ön anyagi helyzete, lehetőségei és igényei határozzák meg a számára legkedvezőbb terméket. Minden esetben érdemes számításokat végezni, hogy melyik termékkel vagy termékkombinációkkal érhető el a legmagasabb nyugdíjösszeg, illetve, hogy mekkora az optimális havi megtakarítás összege. ITT OLVASHAT A KIEMELT NYUGDÍJ ELŐTAKARÉKOSSÁGI FORMÁKRÓL.

mennyit kell havonta megtakarítanom?

A szükséges havi megtakarítás összegét elsősorban anyagi lehetőségei másodsorban pedig az elvárt öregségi nyugdíjösszeg határozza meg, de az általános elv itt is igaz, hogy a kevesebb néha több, hiszen a megfelelő havi díj kiválasztásakor a hosszú távú fenntarthatóságot is figyelembe kell venni.

Mindenesetre a nyugdíj kalkulátor megfelelő támpontot adhat abban a kérdésben, hogy egy adott összegű nyugdíjszolgáltatás eléréséhez minimálisan mekkora havi díjú nyugdíj célú előtakarékoskodás szükséges.

milyen devizában érdemes nyugdíj célra előtakarékoskodni?

Ez egy eléggé összetett kérdés, amelyet kicsit körül kell járnunk. Amit biztosan tudunk, hogy Magyarország valamikor majd csatlakozni fog az euró zónához és nálunk is ez lesz a hivatalos fizetőeszköz, azonban ennek a bekövetkezési idejét pontosan senki nem ismeri. Mint ahogyan arról sincsenek információk, hogy a csatlakozáskor hogyan fog kinézni a HUF-EUR árfolyam, amely jelentős hatással lesz a hitel- és befektetési kamatlábakra. Az azonban biztos, hogy jelenleg a forint alapú befektetésekre érhető el nagyobb hozam, így amennyiben Önnek nincsen nagyobb összegű eurós megtakarítása vagy nem euróban kapja a fizetését a forint alapú nyugdíj célú előtakarékosság lehet a jobb választás számára.

Nem csak azt számoljuk ki Önnek, hogy mekkora állami nyugdíja lesz, de a biztos és magas összegű privát nyugdíjhoz vezető utat is megismertetjük Önnel. Az alábbi rövid űrlapunk kitöltése után 1 munkanapon belül megkeressük Önt!

Személy
 

 

Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

Kapcsolódó bejegyzések:

Életbiztosítás nyugdíjcélra

Utolsó módosítás: 2013.08.25.

Ha a nyugdíjjárulékot fizetők száma drasztikusan csökken és ezzel együtt egyre többen válnak nyugdíjra jogosulttá, akkor kézenfekvő, hogy az állami nyugdíjrendszer képtelen fenntartani önmagát. Éppen ezért szükséges az, hogy az állami nyugdíj helyett privát nyugdíjunk megtakarításán gondolkodjunk.


Hozzászólás (0)

A nők nyugdíja 2013-ban

Utolsó módosítás: 2013.08.25.

A negyven éves szolgálati idő után, a nők tömegesen nyugdíjba vonultak.


Hozzászólás (0)

A nyugdíjrendszer története

Utolsó módosítás: 2013.08.15.

A jelenlegi nyugdíjrendszer eredeti elképzelés szerint az időskori éhezést hivatott megakadályozni, de néhány évtized múlva már erre sem nyújt fedezetet.


Hozzászólás (0)

Ezért nem számíthatunk állami nyugdíjra

Utolsó módosítás: 2013.08.15.

Amennyiben szeretne még időben felkészülni nyugdíjas éveire, kezdjen bele még időben a megfelelő mértékű anyagi tartalékképzéshez. Kizárólag az államra támaszkodva nem csak, hogy költségeit nem tudja majd fizetni, hanem könnyen előfordulhat, hogy a mindennapi betevőre sem marad pénze.


Hozzászólás (0)

A demográfiai válság hatása a nyugdíjakra

Utolsó módosítás: 2013.08.15.

A jelenlegi nyugdíjrendszer egy olyan piramisjátékra hasonlít, amelyet egy rosszul működő, csőd közeli állapotban lévő vállalat irányít, jelen esetben az állam.


Hozzászólás (0)

Meddig húzza a mostani nyugdíjrendszer?

Utolsó módosítás: 2013.07.26.

Már csak a statisztikai szempontból is lehetetlen, hogy az állam nyugdíjaskori ellátásunkról gondoskodni tudjon.


Hozzászólás (0)

Hogyan egészíthetem ki az állami nyugdíjamat?

Utolsó módosítás: 2013.07.19.

Ön mit gondol, az állami nyugdíja valóban fedezetet nyújt majd arra, hogy minennapos kiadásait fedezni tudja? Készüljön fel időben a gondtalan nyugdíjas évekre!


Hozzászólás (0)

Felkészült már nyugdíjas éveire?

Utolsó módosítás: 2013.07.19.

Ön már elgondolkodott azon, hogy milyen összeget kell az állami nyugdíj mellett megtakarítania? Ha nem szeretne idős korában éhen halni, még a nyugdíjba vonulás előtt el kell kezdenie anyagi tartalékot képeznie.


Hozzászólás (0)

Mi kapcsolja össze a NYESZ-t és a TBSZ-t?

Utolsó módosítás: 2013.07.18.

Mind a nyugdíj előtakarékosság számla és a tartós befektetési számla állami támogatással és kamatadókedvezménnyel vehető igénybe és a nyugdíj célú öngondodáshoz segíthet hozzá.


Hozzászólás (0)

Nyugdíj előtakarékosság: Hogyan kezdjük el?

Utolsó módosítás: 2013.07.18.

A hazai nyugdíjrendszer kilátástalan helyzete miatt nem nehéz azt belátni, hogy nyugdíj előtakarékosságra milyen égetően nagy szükség van.


Hozzászólás (0)