Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 10-12% 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!Nyugdíj Előtakarékosságok összehasonlítása

Utolsó frissítés: 2017-03-28

Nyugdíj előtakarékosságok összehasonlítása A magyar nyugdíjrendszer folyamatosan romlikÖnnek mekkora nyugdíja lesz? - Nyugdíj kalkulátor 2017Az állam egy étvtizedek óta veszteséges vállalatMiért csökkennek folyamatosan a nyugdíjak?Mekkora lesz az öregségi nyugdíj 2014 után?A nyugdíj előtakarékosság jelentőségeNyugdíj előtakarékosságok összehasonlításaMelyik nyugdíj előtakarékossági formát válasszam?2013 legjobban teljesítő eszközalapjaiMennyit kell havonta félretennem?Meglévő nyugdíj előtakarékosság felülvizsgálataMikor érdemes elkezdeni a nyugdíj előtakarékosságot?

a magyar nyugdíjrendszer folyamatosan romlik

20% ADÓKEDVEZMÉNY!

A 2014-ben bevezetett új Nyugdíjbiztosítással évi 20% de max. 130.000 Ft adójóváírást vehetünk igénybe a nyugdíj célú életbiztosításokra. 11 Biztosító 23 nyugdíjbiztosítását hasonlítjuk össze Önnek!

Magyarországon a nyugdíjrendszer már jó ideje nem képes ellátni eredendő feladatát, azaz nem tud az aktívan dolgozó állampolgárok számára egy legalább a megélhetésükhöz szükséges öregségi nyugdíjszolgáltatást biztosítani.

Ehhez nem kell messzire mennünk elég ha mindenki a saját ismerettségi körében tájékozódik arról, hogy hány idős ember él 50.000 Ft körüli vagy ennél alacsonyabb nyugdíjból, vagy hányan vannak akik egyáltalán nem kapnak öregségi nyugdíjat.

A feltételek ráadásul rohamosan és erőteljesen romlanak, így az egyetlen megoldás a világon mindenütt sikeresen alkalmazott öngondoskodás maradt, azaz a privát nyugdíj előtakarékosság.

önnek mekkora nyugdíja lesz? - nyugdíj KALKULÁTOR 2017

Nyugdíj előtakarékosság kalkulátorunk segítségével Ön is kiszámolhatja, hogy ha a jelenleg hatályos számítások szerint menne nyugdíjba mekkora öregségi nyugdíjösszegre számíthat és nyugdíj számolónk azt a havi összeget is megmutatja amelyet ahhoz kell félretennie, hogy legalább a fizetésével megegyező privát járadékot kapja időskorában. A nyugdíj kalkulátor különbséget tesz magánnyugdíjpénztári és tisztán állami tagság között, valamint lehetőséget arra is, hogy nyugdíj előtakarékosságra / nyugdíjbiztosításra díjmentesen ajánlatot kérjen tőlünk!

az állam egy étvtizedek óta veszteséges vállalat

Nyugdíj előtakarékosságok összehasonlításaSajnos a legsúlyosabb általános téveszme az, hogy az államra úgy tekintünk mint egy biztos és megdönthetetlen támaszra, akire mindenben számítani lehet és akinek kötelessége gondoskodni rólunk idős korunkban ha már egész életünk során dolgoztunk neki. Volt idő amikor ez valóban így is volt, ám néhány évtizede az állam inkább hasonlít egy vállalathoz, amely tisztán bevétel-és kiadás elven működik, és amelynek az emberek, azaz mi magunk vagyunk a munkavállalói. Sőt annyival még rosszabb is egy gazdasági társaságnál, hogy a működésére és ezáltal pedig a dolgozóinak életére is, sokkal nagyobb hatással vannak a politikai döntések és esetleges kormányváltások, mint egy cég esetében.

Mindannyian dolgozunk és fizetésből élünk, így azt bizony már sokan tapasztaltuk, hogy mi van abban az esetben ha munkahelyünkön a teljes vezetőséget lecserélik (tőrténik egy kormányváltás). Egy ilyen esemény az esetek legkisebb hányadában jár számunkra kézzel fogható előnyökkel, leginkább ugyanis a hátrányokról tudnánk beszámolni.

Az újonnan kinevezett vezetők (politikusok) rögtön azt kezdik vizsgálni, hogy mit rontott el az elődjük, és hogy hogyan lehetne ezt a sok hibát a legegyszerűbben és leggyorsabban jóvá tenni. Természtesen ezt csak megszorításokkal lehet elérni, amelyre érzékletes és tanulságos példa volt a 2010-ben meghozott nyugdíjreform és magánnyugdíjpénztár államosítás, valamint a 2013-mas egyéni nyugdíjszámlák nehézkes bevezetése.

miért csökkenek folyamatosan a nyugdíjak?

Azzal ugyanis, hogy az eddigiekben is bizonyítottan hanyatló és tökéletlen magyarországi társadalombiztosítási nyugdíjrendszerről leválasztották a magánnyugdíjpénztárakat, rengeteg pénzt vontak el az állampolgároktól. Egyrészt ugye a magánpénztári tagok számának drasztikus lecsökkenése miatt innentől kezdve jóval több nyugdíjjárulék fog az államkasszába vándorolni, amelyre akár még azt is mondhatnánk, hogy nem probléma hiszen úgyis mi kapjuk azt meg. Ezzel sajnos csak annyi a bökkenő, hogy egyrészt nem mi kapjuk meg másrészt pedig semmi garancia nincsen arra, hogy a jövőben mi is kapni fogjuk.

Az állami nyugdíjszolgáltatás ugyanis ún. felosztó-kiróvó rendszeren alapszik, melynek lényege, hogy az egyik hónapban tőlünk levont nyugdíjjárukékot a következő hónapban szétosztják a nyugdíjra jogosultak között, az általunk fizetett nyugdíjra szánt összeget így a jelenlegi nyugdíjasok és nem pedig mi kapjuk meg. A mi öregségi nyugdíjunkat majd a jövő generációjának, azaz azoknak a majdani munkavállalóknak kell megtermelniük akik a mi nyugdíjas éveink alatt válnak aktív dolgozókká. Ez az amire viszont egyre kevesebb esély van, ugyanis ennek a logikus előfeltétele az elégséges számú születendő gyermek akikből később majd munkavállalók lesznek. Magyarországon azonban hosszú évek óta nem születik elég gyermek, sőt azt lehet mondani, hogy öregedő társadalomban élünk. Addig amíg a rendszerváltás előtt az átlag születés 2-3 fő volt egy családban mára eljutottunk odáig, hogy jó ha egy gyermek születik.. Ez azt eredményezi, hogy 2013-ban egyetlen munkavállaló levont járukéka áll rendelkezésre ahhoz, hogy 1 nyugdíjast eltartson ami jelentősen hozzájárul a nyugdíjösszegek folyamatos és biztos csökkenéséhez.

Nem elég, hogy nemzeti szinten kevés a munkavállaló, azaz kevés a nyugdíjakat megtermelő állampolgárok száma, ráadásul a tőlük levonható járulék is egyre kevesebb lesz. Hiába növelik ugyanis az egekig a nyugdíjjárulékokat vagy tolják ki a nyugdíjkorhatárt 70-75 évre, sajnos egyre több ember van bejelentve nem valós fizetéssel, egyre több a munkanélküli, a rokkantnyugdíjas illetve ugrásszerűen szaporodik a minimálbérre bejelenettett, de ennél nagysárgrendekkel többet kereső vállalkozó is.

A jövőben ráadásul várható még egy olyan esemény amely ennél is rosszabb helyzetbe sodorja a magyar nyugdíjrendszert, ez pedig nem más mint a Ratkó-gyerekek nyugdíjba vonulása. A Ratkó-korszakban (1950-1956) ugyanis abortusz tilalom volt ezért az átlaghoz képest sokkal több gyermek született, akik viszont a közel jövőben érik el a nyugdíjkorhatárt. Ez újabb hatalmas terhet ró majd a nyugdíjrendszerre, ugyanis hirtelen válik nagy mennyiségű dolgozóból,nyugdíjszolgáltatásra jogosult, így egyszerre vesznek le a mérleg egyik feléről és raknak át a másikra! 

mekkora lesz az öregségi nyugdíj 2014 után?

Nyugdíj előtakarékosságok összehasonlítása

Mindezek a tények fokozatosan teszik tönkre a magyar állam nyugdíjszolgáltatási rendszerét és járulnak hozzá a nyugdíjösszegek drasztikus és egy jobban csökkenő tendenciájához. Azok akik 2013 után mennek nyugdíjba az átlagbérük legfeljebb 60%-ából lesznek kénytelenek megélni, ami a pedig jövőt illeti a nyugdíjrendszer át fog átalakulni egy csak a legszegényebbeket támogató szociális segélyközponttá. A leginkább veszélyeztetettek a minimálbér közeli összeget kereső 25 és 45 év közötti munkavállalók, ők ugyanis nagy valószínűséggel csak minimálnyugdíjból azaz 28.500 Ft-ból lesznek kénytelenek megélni.

A nyugdíj előtakarékosság jelentősége

Nyugat-Európában és a fejlett országokban már évtizedek óta elterjedt dolog az előtakarékosság, ezért a filmekben gyakran látott gondtalan és utazásokkal telezsúfolt időskor nem egy túlzott álomkép hanem maga a valóság! Magyarországon ezzel szemben sajnos nem az anyagi jólét, hanem a puszta megélhetés követeli meg a nyugdíj célú előgondoskodást mert a biztosnak hitt államtól egyre kevesebb segítségre számíthatunk.

Az aki időben elkezd félretenni a saját nyugdíjára, viszont nem csak az állami nyugdíjrendszer kiszolgáltatottsága alól vonhatja ki magát, de saját maga döntheti el, hogy mekkora nyugdíjat szeretne időskorára, és arról is maga dönthet, hogy mikor kezdi el élvezni nyugodt éveit. A nyugdíj előgondoskodás nem egy, hanem az egyetlen módszer egy biztos és elégséges öregségi nyugdíj megteremtésére, és sok esetben nem csak plusz havi ráfordításokkal érhető el!

Az igényelhető adókedvezmények nyugdíj célú felhasználása ugyanis nem jár plusz költségekkel, illetve számos esetben a meglévő életbiztosítások és pénzügyi termékek felülvizsgálata során is jelentős havi megtakarításokat tudunk elérni, amelyeket szintén nyugdíj befektetési célra lehet felhasználni!A nyugdíj megtakarításokról itt olvashat bővebben.

a nyugdíj előtakarékosságok összehasonlítása

Nyugdíj előtakarékosságok összehasonlítása

A magyar nyugdíj célú előtakarékosság alapvetően négy elemre épülhet:

  • ÖNYP - Önkéntes nyugdíjpénztár
  • TBSZ - Tartós Befektetési Szerződés
  • NYESZ - Nyugdíj Előtakarékossági Számla
  • A 2014-től bevezett új nyugdíjbiztosítások

Előljáróban annyit érdemes tudni, hogy nincsen mindenki számára egyetemlegesen "legjobb nyugdíj célú megtakarítás".

Alapvetőem mind a négy szerződés alapvetően jó és használható termék, de minden esetben az adott ügyfél élethelyzete határozza meg melyik vagy melyek kombinációja lehet számára a legkedvezőbb megoldás.

tulajdonság önyp tbsz nyesz NYUGDÍJBIZTOSÍTÁS
FELHASZNÁLÁSI CÉL nyugdíj szabadon nyugdíj szabadon
örökölhetőség illetékmentesen illetékkel illetékkel illetékmentesen
szja adókedvezmény 20% de max. 150e  Ft nincsen 20% de max. 100e / 130e Ft 20 % de max. 130e Ft
kamatadó kamatadómentes 3 év után 8%, 5 év után 0% 16%, 5 év után 8%, 10 év után 0% 16%, 5 év után 8%, 10 év után 0%
költség csökkentés munkaadó átvállalhatja nincs nincs nincs
hozzáférés nyugdíjkorhatárkor 3 év után nyugdíj korhatárkor 2-3 év után / bármikor*
portfólió kötött szabadon összeállítható szabadon összeállítható szabadon összeállítható
díjfizetés havonta, negyedévente, félévente, évente csak az első évben bármikor havonta, negyedévente, félévente, évente
hozamkilátás közepes magas magas magas

Oldalunk megpróbál hasznos segítséget nyújtani a választáshoz, ennek ellenére minden esetben a díjmentes és személyes találkozót ajánljuk az igények és lehetőségek lehető legpontosabb feltérképezése érdekében. Elsőként talán azt érdemes megnézni, hogy be tudjuk e vonni a munkáltatót a nyugdíj előtakarékosság díjfizetésébe vagy nincsenek ilyen lehetőségeink. Ha igen akkor érdemes egy önkéntes nyugdíjpénztárat eszközölni, hiszen ma Magyarországon ez a legnépszerűbb béren kívüli juttatási forma. Fontos azonban tudni, hogy ha az önkéntes nyugdíjpénztárt a munkáltat fizeti, akkor nem jár rá az adókedvezmény!

A TBSZ egy kicsit kakukktojás a nyugdíj megtakarítások körében, hiszen ide csak az első évben lehet befizetést eszközlni, ezért ha valaki nyugdíjig TBSZ számlán szeretne takarékoskodni, akkor évente nyitnia kell egy újat.

A NYESZ számlával kapcsolatos legnagyobb probléma, hogy tiszta értékpapír jellegéből adódóan kereskednünk kell rajta, mert ha nem adjuk vesszük az értékpapírokat akkor a teljes hozamunk 0% lesz. Így a Nyugdíj Előtakarékossági Számla csak akkor ajánlott, ha Önnek komoly tőzsdei és pénzügyi tudása van.

Az új nyugdíjbiztosítás legnagyobb előnye, hogy pénzügyi szaktudás nélkül is kiemelkedő hozamokat érhetünk el, hiszen nem kell kereskednünk az értékpapírokkal, mert a pénzünk befektetési alapokban van. A befektetési alapkezelők gondoskodnak arról, hogy az alap jól teljesítsen, így a hozamaink és szépek legyenek.

melyik nyugdíj előtakarékosságot válasszam?

Tény, hogy az új nyugdíjbiztosítások jelenthetik a legnépszerűbb eszközt a nyugdíj célra előtakarékoskodó körében Magyarországon, de ez nem jelenti azt, hogy csak ezek a biztosítások jöhetnek szóba, sőt vannak esetek amikor 2-3 szerződéskombinációja jelenti az elérhető legjobb megoldást. Az optimális választás minden esetben az Ön pontos anyagi helyzetének és lehetőségeinek, meglévő pénzügyi termékeinek illetve jövőbeni céljainak ismeretét feltételezi amelyet munkatársaink díjmentesen elvégeznek az Ön számára. Át kell vizsgálnunk, hogy jelenlegi pénzügyi helyzete mellett milyen területeken tudunk költségcsökkentéseket magvalósítani, illetve hogy milyen támogatásokat és kedvezményeket tudunk igénybe venni nyugdíj előtakarékosság céljára.

Át kell beszélnünk, és közösen fel kell tennünk az alábbi kérdéseket a nyugdíj előtakarékosságra vonatkozóan: Milyen időtávban gondolkodom? Mennyire fontos nekem ezalatt a hozzáférhetőség? Fontosabb-a mint az igénybevehehető adókedvezmények? Melyik fontosabb a magas hozam vagy inkább a garantált de alacsonyabb hozam? Bevonhatom-e a munkáltatóma a nyugdíj előtakarékosságba? Mi a helyzet az örökölhetőséggel? Milyen adóterhek érintik a kifizetéseket?

Van azonban egy általános tanács vagy ha úgy tetszik ajánlás amelyet befektetési formától függően követhetünk. Ez pedig az, hogy hosszú távon mindenképpen érdemes főleg részvény túlsúlyos portfóliót összeállítani, mert egy 14 éves időszak alatt a részvény alapú megtakarítások hozamai magasan verik a kötvény- és állampapír hozamokat.

Nézzük csak meg, hogy A Moneymoon.hu független összehasonlítása szerint 2013 lejobban teljesítő unit-linked alapjai melyek voltak:

Legjobb euro alapú részvény unit linked eszközalap: Groupama Idősödő Társadalom
Legjobb ázsiai részvény unit linked eszközalap: UNIQA Ázsiai Részvény
Legjobb kínai részvény unit linked eszközalap: CIG Jangce Kínai Pro Részvény
Legjobb indiai részvény unit linked eszközalap: CIG Gangesz Indiai Pro Részvény
Legjobb latin-amerikai részvény unit linked eszközalap: UNIQA ProtAktív SL-SG Latin-Amerikai Részvény
Legjobb feltörekvő piaci részvény unit linked eszközalap: CIG Mozaik Fejlődő Piacok Pro
Legjobb fejlett piaci részvény unit linked eszközalap: AXA Globális Fejlett Piaci Részvény
Legjobb európai részvény unit linked eszközalap: UNION Európai Középvállalatok
Legjobb magyar részvény unit linked eszközalap: UNION Magyar Részvény
Legjobb magyar kötvény unit linked eszközalap: Groupama Magyar Állampapír Kötvény
Legjobb áru-, nemesfém- és nyersanyagpiaci unit linked eszközalap: Groupama Természeti Kincsek Árupiac
Legjobb abszolút hozamú unit linked eszközalap: AXA Iránytű
Legjobb ingatlan unit linked eszközalap: MetLife Ázsiai Ingatlan
Legjobb pénzpiaci unit linked eszközalap: UNIQA Likviditás
 
Legjobb hazai unit linked vagyonkezelő: Kovács László, UNIQA Biztosító

A fenti eszközalapokat ha tüzetesebben megvizsgáljuk hozam szempontjából, akkor nem túlzás kijelenteni, hogy a befektetési életbiztosítás alapú nyugdíjbiztosítások esetében hosszútávon az éves 10 %-os átlaghozam is csak szerény becslés ezért azok számára akik a nyugdíj előtakarékosság során fontosnak tartják a magas hozamtermelő képességet, a rugalmas hozzáférést, a kamatadó mentességet és az illetékmentes örökölhetőséget, a unit-linked típusú megtakarítások a legalkalmasabbak nyugdíj célú tőke előteremtésére! 

mennyit kell havonta félretennem?

A nyugdíj előtakarékosság havi összegét mindenek előtt az Ön anyagi helyzete határozza meg. Fontos, hogy ez a díj hosszútávon is tartható legyen ugyanakkor az is lényeges szempont hogy elég magas legyen ahhoz, hogy a jövőbeni megélhetését megalapozza. Valahol az anyagi lehetőségek és az elérni kívánt optimális nyugdíjösszeg közötti arany középút és összeg megtalalálása a cél, amelynek megállapításához díjmentesen használhatja nyugdíj kalkulátorunkat!

meglévő nyugdíj előtakarékosság felülvizsgálata

Nyugdíj előtakarékosságok összehasonlítása

Magyarországon jelenleg több mint 30 biztosító és legalább ugyanennyi bank működik, így nem feltétlen rendelkezik mindenki a legkedvezőbb nyugdíj előtakarékossággal. A törvényi szabályozások, igényelhető adókedvezmények és állami támogatások valamint a pénzintézeti akciók is sűrűn változnak, arról nem is beszélve, hogy nem mindenki számára lehet ugyanaz a termék a legkedvezőbb, így egy díjmentes felülizsgálattal és nyugdíj optimalizálással hosszú távon akár több tízezer forinttal magasabb havi nyugdíjösszeg is elérhető. A felülvizsgálat ingyenes és kötelezettség mentes, amellyel kapcsolatban kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.

mikor érdemes elkezdeni a nyugdíj-előtakarékosságot?

A lehető leghamarabb. Minden egyes "elpazarolt évvel" ugyanis vagy a jövőbeni nyugdíjunk csökkenését érhetjük el, vagy az ugyanakkora összegű nyugdíjhoz szükséges most befektetendő havi díj összege emelkedik egyre. Tegyük fel, hogy mondjuk havi 25.000 forintot takarítunk meg nyugdíj előtakarékosságra, amelyből 30 év alatt 60 millió forintos tőkénk lesz. Ha ugyanezt az összeget 5 évvel később kezdjük el összegyűjteni akkor változatlan 60 millió forinthoz már közel dupla akkora összegű havi 45.000 forintos megtakarítás szükséges!

Nyugdíj kalkulátorunk segítségével kiszámolhatja, hogy adott havi díj és megtakarítási idő mellett mekkora havi öregségi nyugdíjra számíthat és arról is arról is tájékozódhat, hogy mennyit bukik azon, ha "halogatja" a nyugdíj előtakarékosságot.

 

Soha nem volt még ilyen egyszerű összehasonlítani a hazai nyugdíjbiztosításokat! Ön egyetlen rövid űrlap kitöltése után személyre szabott megoldást kap kézhez, amely a magas összegű és biztos nyugdíjhoz vezet:

Személy
 

 

Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

Kapcsolódó bejegyzések:

Nyugdíjbiztosítás adójóváírás: Minél előbb, annál több

Utolsó módosítás: 2014.03.25.

Ha érdekli önt, hogy a sok befizetett adóból hogyan tudsz pénz visszaszerezni önmagának, akkor ez a cikk Önnek szól. Ha szeretné ezt a pénzt megduplázni, akkor ezt a cikket nagyon fogja szeretni. Ha esetleg szeretné megnégyszerezni a visszaigényelt adókedvezményt, akkor sosem fogja elfelejteni ezt az oldalt, és ezt a cikket.


Hozzászólás (0)

Nyugdíj előtakarékossági támogatás

Utolsó módosítás: 2014.03.05.

Alaposan megvizsgáltuk a 3 állam által támogatott nyugdíj előtakarékossági formát, és gyakorlatiasan javaslatot is tettünk. hogy kinek melyiket érdemes választania. Ne csak az adókedvezmény mértékét vizsgáljuk, hanem magát a megtakarítási formát is. Ehhez is tettünk egy javaslatot, hogy melyik nyugdíj előtakarékosságnál mire figyeljünk.


Hozzászólás (0)

Nyugdíjbiztosítás: Miben más, mint a magánnyugdíjpénztár

Utolsó módosítás: 2014.03.05.

Megvizsgáltuk a 2011-ig hatályban lévő nyugdíjrendszert és a mostanit, és igyekeztük megnyugtatni Önoket, hogy a nyugdíjbiztosítás nem jut a magánnyugdíjpénztár sorsára. Tények, észérvek, és a törvényi szabályzás is erről biztosít minket.


Hozzászólás (0)

Nyugdíj előtakarékosságok adókedvezménye 2014

Utolsó módosítás: 2014.03.04.

2014-től már 3 államilag támogatott nyugdíj előtakarékosság közül választhatunk. Ezzel adva volt számunkra a feladat, hogy írjunk egy olyan cikket, ahol egy helyen minden lényeges tulajdonságát megtalálja mindhárom megtakarítási formának. Nos a cikk elkészült, olvassa el bátran.


Hozzászólás (0)

Adójóváírás életbiztosítás után 2014

Utolsó módosítás: 2014.03.04.

Magyarország kezdi utolérni Európát bizonyos dolgokban. Mindenképpen hasznos dolog, hogy 2014.01.01-től már köthetünk nyugdíjbiztosítást. Ebben a cikkben bemutatjuk a nyugdíjbiztosítás fogalmát, és előnyeit.


Hozzászólás (0)

Nyugdíj megtakarítás, adókedvezmény számokkal

Utolsó módosítás: 2014.03.04.

2014-ben Magyarországon nagy adóterhek hárulnak ránk. De van lehetőség, hogy ebből a sok befizetett adóból vissza jusson a zsebünkbe. Ez a gondolat vezérelt bennünket, amikor ezt a cikket írtuk. Nyugdíj előtakarékosság konkrét kalkulációkkal. Ez várja Önt a cikkben.


Hozzászólás (0)

Nyugdíjbiztosítás adókedvezménye

Utolsó módosítás: 2014.03.03.

A 2014-es évben sikerült előrelépnünk olyan szintre, hogy már Magyarországon is lehet indítani államilag támogatott nyugdíjbiztosítást. Mi most kiszámoltuk Önnek, hogy ez milyen sokat számít egy megtakarítás esetén, pláne, hogy az adó visszatérítés még folyamatosan nyereséget is termel szémunkra.


Hozzászólás (0)

Adókedvezmény nyugdíj előtakarékosságra, ne féljünk!

Utolsó módosítás: 2014.02.28.

Számos ügyfelünk jelezte, hogy tartanak egy kicsit az új nyugdíjbiztosítástól. Mi lesz akkor, ha ugyanaz lesz vele, mint a magán nyugdíjpénztárakkal? Köszönjük a sok megkeresést, mi nem habozunk, és mindenkit megnyugtatunk, hogy ez nem történhet meg. A nyugdíjbiztosításunkhoz csak mi férhetünk hozzá. Hogy miért? A cikkből egyértelműen kiderül :)


Hozzászólás (0)

Nyugdíjbiztosítás adójóváírás 20 %, ne késlekedjünk!

Utolsó módosítás: 2014.02.28.

A nyugdíjrendszer változása folyamatban van, mi megmutattuk, hogy miért érdemes minél hamarabb elindítani a nyugdíj megtakarításunkat. Kíváncsi, hogy havi 15.000 forintból akár havi 120.000 forinttal is megnövelheti a várható nyugdíját? A cikkben megtalálja a a választ


Hozzászólás (0)

Unit linked adókedvezmény: Használjuk ki!

Utolsó módosítás: 2014.02.27.

Megnéztük, hogy a Unit linked életbiztosításokra milyen adókedvezmények, adóelőnyök vonatkoznak, és kiemelten foglalkoztunk a nyugdíjbiztosítással. Számos előnyben részesülhetünk, ha elindítunk egy nyugdíjbiztosítást a megfelelő helyen.


Hozzászólás (0)