Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!Nyugdíj Előtakarékosság

Utolsó frissítés: 2017-03-28

Nyugdíj előtakarékosság Az állami nyugdíjjal kapcsolatban csak egy dolog biztos: folyamatosan csökkenÖnnek mekkora nyugdíja lesz? - Nyugdíj kalkulátor 2017A nyugdíjreform miatt tényleg veszélybe került a nyugdíjam?Ön meg tudna élni a jelenlegi fizetése feléből?A nyugdíj előtakarékosság fontosságaMelyik nyugdíj előtakarékosságot válasszam?Unit-linked típusú nyugdíjbiztosításA nyugdíj előtakarékosság és a kamatos kamat erejeDíjfizetésHozzáférhetőségIgénybe vehető adókedvezményekA hozam és a költségekBiztosítási védelemÖrökölhetőség

az állami nyugdíjjal kapcsolatban csak egy dolog biztos: folyamatosan csökken!

ÉVI 20% ADÓJÓVÁÍRÁS?

A 2014-ben bevezetett új Nyugdíjbiztosítással évi 20% de max. 130.000 Ft adójóváírást vehetünk igénybe a nyugdíj célú életbiztosításokra. 11 Biztosító 23 nyugdíjbiztosítását hasonlítjuk össze Önnek!

Mostanában és még egy jó darabig a legjobban felkapott és legtöbb kritikával illetett esemény a 2010.év végi nyugdíjreform és a magánnyugdíjpénztárak államosítása valamint a 2013-ban bevezetett egyéni nyugdíjszámlák nehézkes átevezetése lesz. Azzal, hogy a magánnyugdíjpénztárakat törvényileg leválasztották az állami nyugdíjrendszerről, az eddig is bizonytalan lábon áló és tökéletlen nyugdíjrendszernek adtak egy még nagyobb és valószínűleg ezúttal végzetes pofont.

Ezzel az ugyanis sokak szerint az alkotmányunkkal és a szokásjogokkal szembe menő törvénnyel mindenki számára világossá válhatott, hogy a magyar nyugdíjrendszer milyen könnyedén a feje tetejére állhat. Elég egy kormányváltás, egy fellépő költségvetési hiány, vagy egy szeszélyes politikai döntés és milliók nyugdíja és ezáltal jövője kerülhet igen komoly veszélybe.

önnek mekkora nyugdíja lesz? - nyugdíj előtakarékosság KALKULÁTOR 2017

Nyugdíj kalkulátorunk segítségével Ön is meggyőzödhet róla, hogy milyen nevetségesen kevés öregségi nyugdíjra számíthat ha a tisztán állami- vagy a magánnyugdíjpénztári rendszer tagja maradt! Nyugdíj előtakarékosság kalkulátorunkkal azt a havi összeget is megismerheti, amelyet félre kell raknia egy tisztességes nyugdíj eléréséhez!

A nyugdíjreform / nyugdíjszámlák miatt tényleg veszélybe került a nyugdíjam?

nyugdíj előtakarékosságAlegtöbb ügyfelünk azt kérdezi tőlünk, hogy a nyugdíjreform és a az egyéni nyugdíjszámlák által, ténylegesen veszélybe került a nyugdíja?

A lehangoló válasz úgy hangzik, hogy a nyugdíja eddig is veszélyben volt, ez a helyzet a nyugdíjtörvény hatályba lépésével csak még kritikusabbá vált. Eddig ugyanis adott volt egy poltikailag hosszútávon bizonytalan és folyamatosan csökkenő állami TB nyugdíjszolgáltatás valamint egy a várakozásokhoz képest igencsak alul teljesítő magánnyugdíj rendszer kombinációja. A kettő együtt sem volt alkalmas egy akár a megélhetéshez is elegendő öregségi nyugdíj felhalmozásához, így hát kérdem én hogy külön-külön mennyi erre az esély?

A fájdalmas igazság az, hogy aki kizárólag csak az államtól vagy csak a magánnyugdíjpénztáraktól várja a gondtalan időskori éveket az éhen fog halni. Az állami nyugdíj 10-15 éven belül ugyanis a jelenlegi átlagfizetés felét sem fogja elérni és ez még optimális becslés. De hogy ne menjünk ilyen messzire egy már megszavazott és hatályban lévő nyugdíjszámítási törvénynek köszönhetően az öregsélgi nyugdíj 2013 után az átlagkereset 60%-a körül fog mozogni.

ön meg tudna élni a jelenlegi fizetése feléből?

A 2013.mas elemzések szerint a mai minimálbéresek havi 31.600 forint állami nyugdíjra számíthatnak, ami messze elmarad a jelenkor átlagnyugdíjától. De legyen Ön magánnyugdíjpénztár tag vagy tartozzon a tisztán állami nyugdíjrendszerhez ha legalább a fizetésével megegyező nyugdíjat szeretne kapni időskorában, gondoskodnia kell saját magáról! Jobb oldali nyugdíj kalkulátorunk segítségével számolja ki, hogy milyen döbbenetesen alacsony öregségi nyugdíjra számíthat és hogy mennyit kell félretennie ahhoz havonta hogy nyugodtan nézhessen pihenő évei elé. Nyugdíj előtakarékosság díjszámolónk teljesen díjmentes és az ajánlatkérésért sem kell semmit fizetnie!

A nyugdíj előtakarékosság fontossága

A tudatos és optimális nyugdíj előtakarékossággal nem csak a bizonytalan állami nyugdíjrendszer hibái alól tudjuk magunkat felmenteni, de akár azt is elérhetjük, hogy a majd éppen törvényben lévő hivatalos nyugdíj korhatár előtt inthessünk búcsút a munkának! Minél előbb kezd neki az ember az előtakarékosságnak annál kisebb lesz a havonta szükségesen erre szánt összeg illetve annál hamarabb kezdhetőek el a pihenéssel töltött évek.

melyik nyugdíj előtakarékosságot válasszam?

Szerencsére hazánkban már 3 féle államilag támogatott nyugdíj előtakarékossági forma is elérhető a megtakarítani kívánók számára, így élet- és anyagi helyzetétől függően mindenki találhat számára megfelelőt. Célszerű elsőként azt mérlegelni, hogy milyen állam által nyújtott adókedvezményekre és támogatásokra vagyunk jogosultak a nyugdíjcélú megtakarításokkal kapcsolatban.

Ennek alapján ha a munkáltatónk béren kívüli juttatásként lehetőséget kínál a tagdíj átvállalására, vagy kiegészítésére akkor mindenképpen célszerű egy önkéntes nyugdíjpénztári tagság elindítása, valamint érdemes lehet a saját befizetéseket egy Nyugdíj Előtakarékossági Számlával (NYESZ) is kiegészíteni a maximális mértékű adókedvezmény kihasználása érdekében. E kettő termék kombinációjával ugyanis akár évente 260.000 Ft adóvisszatérítést is igénybe vehetünk, azonban ne feledkezzünk meg róla, hogy az önkéntes nyugdíjpénztár esetében csak a saját befizetésekre jár az adókedvezmény a munkáltatói hozzájárulásokra nem! Ezen nyugdíj előtakarékosság hátránya azonban hogy a befektetési lehetőségek és ezáltal az elérhető hozam is korlátozva van, valamint a felgyülemlett megtakarításhoz is csak közvetlenül a nyugdíjba menetel előtt férhetünk hozzá.

Erre a problémára kínál megoldást a Tartós Befektetési Számla (TBSZ), amely esetében a tőke és a hozamok már akár a 3. év letelte után hozzáférhetőek, azonban erre a szerződésre nem jár visszaigényelhető adókedvezmény, illetve kizárólag a kamatadó fizetés mérséklésére vagy teljes elhagyására nyújt lehetőséget. A fájóbb hátránya viszont, hogy elindítása a magas költségek miatt csak viszonylag nagyobb összegnél válik kifizetődővé (legalább 1.000.000 Ft), valamint hogy pénz befizetésére csak a legelső évben van lehetőség. Az emberek viszont csak nagyon elenyésző hányadának van egy összegű nyugdíjcélra szánt megtakarítása, a legtöbben érthető módon inkább havonta történő nyugdíj előtakarékossággal szeretnék majdani nyugdíjukat megteremteni és az előttük álló éveket, évtizedeket kihasználni.

Létezik azonban egy olyan nyugdíj előtakarékosság forma amely az alacsony költségszerkezete és magas hozamtermelő képessége mellett rugalmas hozzáférést és fokozott befektetési szabadságot is biztosít, így a a legtöbb nyugdíjra gyűjtő embernek az optimális takarékossági alternatívát kínálja. 

unit-linked típusú NYUGDÍJbiztosítás

nyugdíj előtakarékosságA 2014-ben bevezetett új államilag támogatott nyugdíjbiztosításokra évente 20% de maximum 130.000 Ft adkóedvezmény vehető igénybe, amellyel rövid távon a legnépszerűbb nyugdíj megtakarítási formává lépnek majd elő.

A befektetéshez kötött életbiztosítások a gyakorlatban piaci értékpapír kereskedést jelentenek valamely nagy és biztonságos biztosító "szárnyai alatt". Ezek segítségével már havi tízezer forint ráfordításával lehetővé válik a fent említett nyugdíj előtakarékosságoknál szabadabb befektetési lehetőség és ezáltal kiemelkedőbb hozamtermelési lehetőség.

A havi díj fizetésével különböző befektetési alapokból ún. befektetési egységeket vásárolhatunk így ezáltal az azok által elért hozamokból is részesülhet.ünk Választhatunk előre összeállított portfóliók közül, de akár saját magunk is összerakhatjuk az általunk optimálisnak vélt befektetési allokációt. Magyarországon jelenleg több mint 10 biztosító több mint 50 unit-linked nyugdíjbiztosítása érhető el, így, hogy mibe fektetjük a pénzünket csak a fantáziánkon múlik.

A kamatos kamat ereje

A kamatos kamat lényege, hogy a nyugdíj előtakarékosságon elért hozam is kamatozik, azaz a bent lévő összegünk exponenciálisan, tehát az évek előrehaladtával egyre nagyobb mértékben nő. Ennek a növekedésnek az értékét egy példán keresztül lehet szemléltetni:
Az egyszerűség kedvéért aa 30 éven keresztül évi 100 000 Ft-ot megtakarítunk nyugdíjas korunkra 30 millió forintunk lesz. Ha ugyanezt az összeget 10 évvel a nyugdíj előtt kezdenénk el összegyűjteni akkor évente 1.500.000 Ft-ot kellene félretennünk! Ebből a példából két dolog következik. Minél előbb kezdünk el megtakarítani ugyanabból a havi befizetett összegből annál nagyobb összegű nyugdíjunk lesz, illetve ugyanazért a kitűzött nyugdíjért annál kevesebbet kell féraraknunk! 

nyugdíjbiztosítás díjfizetés

A unit-linked típusú nyugdíjbiztosítás egy rendszeres díjú konstrukció, a fizetés üteme megválaszható havi, negyedéves, féléves vagy éves rendszerességgel ezen kívül fizethető csekken, átutalással, vagy beszedési megbízással is. A megfelelő rendszeres díj összegének kiválasztásához használhatja ingyenes kalkulátorunkat azonban ne feledje, hogy a díjfizetés hosszú távon fenntartható kell, hogy legyen így ebben az esetben is érvényes a kevesebb néha több elv. Adíjfizetés a futamidő alatt bármikor megváltoztatható és bizonyos szerződések esetében korlátozott számban szüneteltethető is, a szerződés pedig 10. év után veszteség nélkül díjmentesíthető.

hozzáférhetőség a nyugdíjbiztosításban

A nyugdíjbiztosítás ellentétben a NYESZ-szel és az önkéntes nyugdíjpénztárral, már akár a 3. évtől hozzáférhető, ilyenkor azonban az igénybevett adókedvezményt levonják az egyenlegkünkből. Léteznek azonban olyan nyugdíjbiztosítások, ahol az az eseti számlák anélkül is hozzáférhetőek, hogy "sérülne" az adókedvezményünk így kaphatunk egy likvid számlát is a nyugdíj előtakarékosságunkra.

A nyugdíjbiztosítás Adókedvezménye

nyugdíj előtakarékosságA nyugdíjbiztosításra, az éves befizetésünk 20%-át, de legfeljebb 130.000 Ft-ot minden évben visszaigényelhetünk adójóváírás formájában.  Ez az adókedvezmény jogilag egy adóról való rendelkezési jogot jelent, azaz nem kézbe kapjuk a plusz pénzt, hanem a nyugdíjbiztosításunk egyenlegén írják jóvá az összeget.

A maximális adókedvezményt éves 650.000 Ft-os díj mellett tudjuk kihasználni, amelybe a rendszeres- és az eseti számla díjai is beletartoznak. Nem jár adójóváírás viszont a különböző kockázati kiegészítpk díjaira.

Az adókedvezményt az éves adóbevallásunkban kell feltüntetnünk az életbiztosítási rész alatt, az alapján az igazolás alapján, amelyet a biztosító társaság állít ki nekünk a szerződésünkre.

hozam és költségek

Dacára a rengeteg féle terméknek és ezáltal költségnek, az évek alatt elérhető hozamot a legnagyobb részben mégis a megfelelő befektetési portfólió kiválasztása és folyamatos kezelése határozza meg. A portfólió kezelés alapvető feladata ugyanis, hogy a pénzünk mindig a legjobban teljesítő alapokban legyen, a befektetési egységeket pedig a legalacsonyabb árfolyamon vásároljuk és a legmagasabbon adjuk el. Nagyon nagy előny, hogy mivel nyugdíj célra takarékoskodunk, a hosszú időtáv miatt a pénzünk nagy részét fektethetjük részvényalapokba ezáltal a legkedvezőbb hozamokat érhetjük el. Egy részvény hozamának maximumát ugyanis átlagosan 14 év alatt éri el, és a valóban magasabb időtávra gondolkodók nyugodt szívvel számolhatnak minimális évi 9-11% -os hozammal.

Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy milyen eszközalapba vagy eszközalapokba, milyen rendszerességgel és milyen átirányítások meleltt fizetünk ezért a nyugdíjbiztosítás portfólió menedzselését a kockázatok minimalizálása érdekében minden esetben érdemes szakemberekre bízni! 

nyugdíjbiztosítás biztosítási védelem

Mivel a nevéből adódóan mégiscsak egy életbiztosításról beszélünk, a nyugdíjbiztosításokba lehetőség van a különböző biztosítási fedezetek igénybevételére is. Már havi néhány ezer foritból megoldható egy több millió forintos haláleseti, baleseti vagy rokkantsági biztosítási összeg felvétele, de lehetőség van a nyugdíj előtakarékossági szerződésbe műtéti-,keresőképtelenségi- vagy kórházi napi térítést is belefoglaltatni.

örökölhetőség

A unit-linked alapú nyugdíjbiztosítási szerződés megkötésekor módunk van tetszőleges számú örököst megjelölni akik a biztosított halála esetén mindenféle adó és illeték megfizetési kötelezettség nélkül jogosultak a teljes összeg és a hozamok felvételére, vagy akár dönthetnek úgy is, hogy folytatják a szerződést.

Összefoglalva tehát a unit-linked típusú nyugdíj előtakarékosságok kiválóan alkalmasak egy kielégítő összegű öregségi nyugdíj megteremtésére. valamint a bizonytalan és nem kielégítő állami nyugdíjszolgáltatás miatti kiszolgáltatottság megszűntetésére. A rengeteg választható eszközalap és a rugalmas hozzáférés lehetővé teszi, hogy a tervezett nyugdíjba vonulásunkat mi saját magunknak határozzuk meg és az öregségi nyugdíjunk összegéről is mi döntsünk. A bevett gyakorlat szerint érdemes a nettó fizetésünk legalább 10-15%-át havonta nyugdíj előtakarékosságban megtakarítani, de természetesen erről mindenki maga határoz, mindenesetre nyugdíj kalkulátrunk segítséget nyújthat önnek a megfelelő díj megállapításában.

Ha pedig eldöntötte, hogy nem nézi tétlenül, hogy az állam egyre csökkenő nyugdíjjal szúrja ki a szemét és tenni kíván saját nyugodt jövője érdekében ide kattintva kéheti díjmentes ajánlatunkat és ügyfeleinkhez hasonlóan Ön is rendelkezni fog a piacon a számára legkedvezőbb nyugdíj előtakarékosság megoldással!

Ajánlatkérése után, Ön nem csak egy szerződést kap, hanem egy olyan személyre szabott nyugdíj tervezetetet, amely egyenes utat kínál Önnek a gondtalan idős évekhez! Töltse ki az alábbi űrlapot és mi 1 munkanapon belül megkeressük Önt!

Személy
 

 

Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

Kapcsolódó bejegyzések:

Nyugdíjbiztosítások a gyakorlatban

Utolsó módosítás: 2014.05.20.

2014.01.01-től lehet kötni államilag támogatott nyugdíjbiztosítást, ami egy ideális nyugdíj előtakarékosság lehet sokunk számára. Arra azonban figyeljünk,hogy az állami támogatás nem teszi egyformává a nyugdíjbiztosításokat, ugyanolyan különbségek vannak közöttük, mint a sima befektetéses életbiztosítások között. Íme, erre érdemes odafigyelni:


Hozzászólás (0)

A nyugdíj előtakarékosság állami támogatása

Utolsó módosítás: 2014.05.20.

Nehéz magunknak megfelelő nyugdíjbiztosítást választani, hiszen sok opciót kell megvizsgálnunk. Ilyenkor az elsődleges szempont, hogy igényelehtünk-e rá adókedvezményt, vagy sem. Nálunk azok a nyugdíj előtakarékosságok kerültek bele ebbe a cikkbe, amelyekre igen:


Hozzászólás (0)

A legjobb nyugdíj megtakarítás

Utolsó módosítás: 2014.05.19.

2014 a pénzügyi szektorban egyenlőre a nyugdíjról szól., ezért megversenyeztettük a nyugdíj megtakarításokat. Sikerült is 3 versenyzúre szűkíteni a kört, de inne  már szükség lesz az Ön segítségére is:


Hozzászólás (0)

Nyugdíjbiztosítás adókedvezmény

Utolsó módosítás: 2014.05.16.

Gondoltunk egy nagyot, és teljesen elemeire bontottuk a nyugdíjbiztosítást és az adókedvezményt. Így még alaposabban meg tudtuk vizsgálni, hogy milyen is valójában. A nyugdíjbiztosítási puzzle csak Önre vár:


Hozzászólás (0)

Nyugdíjbiztosítás adókedvezmény 2014

Utolsó módosítás: 2014.05.15.

A nyugdíj megtakarítást soha nem lehet elég korán kezdeni, de 2014 egy olyan év, amikor tényleg minden a megtakarítás mellett szól. Egy ilyan megtakarítás lehet a nyugdíjbiztosítás, amire 20%-os adókedvezmény is jár. Ezt az új nyugdíj előtakarékosságot mutatjuk be ebben a cikkben. 


Hozzászólás (0)

Nyugdíjbiztosítások

Utolsó módosítás: 2014.05.15.

2014.01.01-től lehet kötni nyugdíjbiztosítás, amire akár 130.000 forint adókedvezményt is igénybe vehetünk. Nagyon nem mindegy azonban, hogy melyiket választjuk a pénzpiacról, mert vannak jelentős különbségek köztük. Erről szól ez a bejegyzés.


Hozzászólás (0)

Nyugdíj előtakarékosság adókedvezménye

Utolsó módosítás: 2014.05.13.

2014-től 3 különböző nyugdíj előtakarékosság is élvezi az állam támogatását. Válasszuk is bármelyiket nem árt tudni egy-két fontos dolgot erről a bizonyos adókedvezményről. Ebben a cikkben minden fontos információt megtalál.


Hozzászólás (0)

Nyugdíj előtakarékosság biztosítás

Utolsó módosítás: 2014.05.08.

Ebben a cikkben megtalálja hogy múködik együtt a nyugdíj előtakarékosság, és a biztosítás. A kettő ötvezetét úgy nevezzük, hogy nyugdíjbiztosítás, amely rendelkezik mindkét összetevő előnyével, sőt még annál is többel. Részletekért olvassa el a cikket! 


Hozzászólás (0)

Nyugdíj megtakarítás 2014

Utolsó módosítás: 2014.05.07.

Szerencsére a 2014.01.01-jén életre hívott nyugdíjbiztosítás miatt nagyobb figyelem irányul a nyugdíj megtakarítások felé. Viszont hiába a sok reklám, még mindig érdemes a tényekre, és a szakértőkre támaszkodni egy ilyen fontos döntés meghozatalakor. Ez a cikk a tényeken alapszik.


Hozzászólás (0)

Nyugdíjbiztosítás 2014

Utolsó módosítás: 2014.05.07.

Egyre nehezebb a választás, ha nyugdíj megtakarítást akarunk választani magunknak. 2014.01.01-től ugyanis már van államilag támogatott biztosítői megoldás is, a nyugdíjbiztosítás. Nézzük meg, hogy mit tud, és hogy miért lehet potenciális megoldás számunkra!


Hozzászólás (0)