Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!A NYESZ Nyugdíj Előtakarékossági Számla

Utolsó frissítés: 2017-11-23

Nyugdíj Előtakarékossági SzámlaAz állami nyugdíj a megélhetéshez sem lesz elég!Önnek mekkora nyugdíja lesz? - Nyugdíj kalkulátor 2018A NYESZ vagy Nyugdíj Előtakarékossági SzámlaA Tartós Befektetési Számla és a Nyugdíj Előtakarékossági Számlák közötti kapcsolatA TBSZ és a NYESZ öröklésérőlA TBSZ és a NYESZ összehasonlítása, konklúzió

az állami nyugdíj a megélhetéshez sem lesz elég!

ÖNMAGÁBAN EGYIK SEM ELÉG!

Sem az önkéntes nyugdíjpénztár sem a magánnyugdíj pénztár önmagában nem elég egy elégséges nyugdíj felhalmozására. Ha Ön is azok közé tartozik akik tisztességes nyugdíjat szeretnének idős korukra, célszerű Öngondoskodnia! 

Magyarországon a nyugdíjhelyzet a 2010. év végi nyugdíjreformnak köszönhetően a 3 pilléresből 2 pilléressé alakult. A magánnyugdíjpénztárak államosításának köszönhetően az öngondoskodás már nem választás kérdése, hanem kötelező annak, aki nyugdíjas korára nem szeretne éhenhalni.

Ugyanis a TB nyugdíjszolgáltatás nem alkalmas arra, hogy az állampolgároknak egy elégséges, akár csak a megélhetésükhöz elegendő nyugdíjat is kitermeljen. Aki pusztán ettől a rendszertől várja az időskori nyugodt éveket, az nyuodtan mondjon le a biztos megélhetésről, illetve barátkozzon meg a mostani bejelentett fizetésének a csak töredékével megegyező összegű nyugdíjjal.

A nyugdíjreform bevezetésével mindenki számára világgossá vált a magyar nyugdíjrendszer instabilitása és kiszámíthatatlansága, így az egyetlen megoldásként az öngondoskodás maradt. Ezt az állam is már régóta tudja pontosan ezért 3 olyan megtakarítást is támogat az előtakarékoskodók részére, amelyek kifejezetten a nyugdíjcélú megtakarításra és tőkeképzésre alkalmasak.

önnek mekkora nyugdíja lesz? - nyugdíj KALKULÁTOR 2018

Nyugdíj kalkulátorunk segítségével Ön is meggyőzödhet róla, hogy milyen nevetségesen kevés öregségi nyugdíjra számíthat ha a tisztán állami- vagy a magánnyugdíjpénztári rendszer tagja maradt.

 

a nyesz vagy nyugdíj előtakarékossági számla

A nyugdíj előtakarékossági számla 2006-ban került bevezetésre, a nyugdíjreform előtt a nyugdíjrendszer negyedik pillérének is nevezték. A NYESZ egy speciálisan nyugdíjra használható értékpapír alapú, de szintén tőkefedezeti alapon működő számlatípus. A számlán nyilvántartott összegből a számlatulajdonos értékpapírokat tud vásárolni és eladni, amelyek értékét és mennyiségét a számlán folyamatosan nyilván tartják.

A megtakarításért cserébe az állam 20% adókedvezményt biztosít a befizetések értékéből, amelynek maximális értéke 2020-at megelőző nyugdíjba vonulás esetén 130.000 Ft és minden egyéb esetben pedig 100.000 Ft.

Az előtakarékoskodó a nyugdíjba vonulásakor veheti fel a választott befektetés tőkéjét, annak hozamait, valamint az ehhez kapcsolódó támogatásokat és azoknak a hozamait is. Amennyiben a nyugdíj korhatár előtt szeretne viszont a pénzéhez jutni az adókedvezményt 120%-os értéken vissza kell fizetnie valamint a pénzkivétet szja is terheli, így ez a fajta megtakarítás csak hosszútávon válik kifizetődővé!

A NYESZ-nek a többi bankszámlához kapcsolódóan számlavezetési díja van, illetve egységesen meg van határozva egy 5000 forintos minimális összeg, amely szükséges az elindításához. Egyedülállósága abban is megmutatkozik, hogy sem a díjfizetés gyakorisága sem a mértéke nincsen szabályozva, ezekről az ügyfél szabadon dönt. Ugyanakkor ezt az előnyt lehetne a hátrányaként is megfogalmazni, hiszen ha valami nem kötelező, akkor arról szeret „megfeledkezni” az ember.

Az önkéntes nyugdíjpénztár és a NYESZ adókedvezménye nem vonódik össze, mindkettőt igénybe vehetjük, így akár 260.000 Ft-os adómegtakarítást is elérhetünk.

Fontos megemlíteni, hogy ez a fajta megtakarítás is kamatadó-, valamint nyereségadó mentes! Mivel a NYESZ esetében tulajdonképpen egy teljes szabadságú értékpapír kereskedelemről van szó, ennek a fajta öngondoskodásnak a kezelése igényli a legtöbb szakértelmet. Bankonként és pénzintézetenként más vagyonkezelő, ezáltal más értékpapír portfólió érhető el, amelyek között lényeges különbségek lehetnek! 

a tbsz és nyesz számlák közötti kapcsolat

A Tbsz és NYESZ összehasonlítása

A törvény lehetővé teszi, hogy a Nyugdíj Előtakarékossági Számlán nyilvántartott követelések átvezethetőek legyenek a Tartós Befektetési Számlára, amelynek feltétele, hogy az ügyfél a NYESZ-t megszüntesse.

A Nyugdíj Előtakarékossági számlán nyilvántartott követelések és pénzügyi eszközök átvezetése, lekötött pénzösszeggé alakítása a TBSZ szempontjából szokványos befizetésnek minősül.

A lekötött pénzösszeg a NYESZ-en nyilvántartott követelés értékének az átalakítás napján irányadó szokásos piaci értéke lesz, a befizetés naptári évének pedig az átalakítás napjának éve számít.

Fontos azonban megemlíteni, hogy NYESZ-ről való átvezetés esetén is visszafizetendő a 20% adókedvezmény így ez a tranzakció csak indokolt esetben alkalmazandó!

a tbsz és a nyesz örökléséről

Mind a Nyugdíj Előtakarékossági Számlán mind pedig a Tartós Befektetési Számlán lévő tőke és hozamok adó- illetve illetékmentesen a szerződésben megjelölt kedvezményezettek számára örökölhetőek, ezek hiányában pedig a törvényes örökösre szállnak át.

a tbsz és a nyesz összehasonlítása és konklúzió

Tartós befektetési számlát azoknak érdemes kötni, akik középtávra (3-5 év) gondolkodnak és szeretnének kamatadó mentességet igénybe venni, de megelégednek a forint alapú befizetéssel és kereskedelemmel. Ezzel szemben a NYESZ a hosszú távú nyugdíj célú megtakarítók eszköze lehet, akik a nyugdíjkorhatár eléréséig nem szeretnének a pénzükhoz hozzáférni, és cserébe 20%-os adókedvezményt kapnak.

Segítünk kiválasztani Önnek a legnagyobb hozamot termelő Nyugdíj Előtakarékossági Számlát vagy TBSZ-t és személyre szabott nyugdíjtervét is ingyenesen elkészítjük. 1 kérdőív, 1 perc és 1 munkanapos visszajelzési határidő!

Személy
 

 

Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

Kapcsolódó bejegyzések:

Nyugdíjbiztosítás: Igényeljen Ön is adókedvezményt 2014-től!

Utolsó módosítás: 2013.12.18.

2014-től az üzleti Biztosítóknál vezetett nyugdíjbiztosításokra is jár adókedvezmény méghozzá éves 20%, de legfeljebb 130.000 Ft-os plafonig. Ebben a cikkben összeszedtünk minden információt amit a nyugdíjbiztosításokról tudni érdemes, és összehasonlítottuk az új nyugdíjbiztosítást a piacon meglévő másik 2 államilag támogatott lehetőséggel is.


Hozzászólás (0)

Nyugdíjbiztosítás adókedvezménye 2014-ben

Utolsó módosítás: 2013.12.18.

Utánajártunk annak, hogy mit várhatunk el az új, az állam által is támogatott nyugdíjbiztosításról. Mekkora adókedvezményeket vehetünk igénybe, mire kell, hogy szolgáltasson. Ha végigolvassa a cikket, mindent megtud az üzleti Biztosítóknál vezetett nyugdíjbiztosításról.


Hozzászólás (0)

Nyugdíj előtakarékosság kalkulátor

Utolsó módosítás: 2013.12.17.

Végeztünk egy konkrét számítést arra, hogy mekkora összeget érdemes félretenni nyugdíjcélú megtakarításra, és azt vettük észre, hogy elképesztő anyagi ráfordításbeli különbségek lehetnek, ha nem csalakszünk időben. Egyéni számításért vegye fel a kapcsolatot szakértőnkkel.


Hozzászólás (0)

Nyugdíj megtakarítási lehetőségek

Utolsó módosítás: 2013.12.16.

Végignéztünk 4 konkrét életszituációt, és azt, hogy ezekben az életszituációkban kinek melyik nyugdíj előtakarékossági formát javasoljuk. Nem mindegy ki melyiket választja, megoldási javaslatért keresse fel szakértőnket, aki készséggel áll az Ön rendelkezésére.


Hozzászólás (0)

Nyugdíj előtakarékosságok hozamai

Utolsó módosítás: 2013.12.14.

Utánjártunk annak, hogy Önnek mit kell figyelembe vennie akkor, amikor a lehetséges vagy meglévő nyugdíj célú megtakarításainak a hozamait szeretné megvizsgálni. Hasznos tippeket adtunk, és konkrét helyeket is megmutatunk, ahol egy helyen megtalálhatja az összehasonlítsáokat. Segítségért keresse fel tanácsadónkat!


Hozzászólás (0)

Nyugdíj megtakarítások 2014-ben

Utolsó módosítás: 2013.12.13.

Végeztünk egy rövid összehasonlítást a Magyarországon választható 4 nyugdíjcélú megtakarítással kapcsolatban, és megnéztük mikor melyik és kinek lehet alkalmas. Konkrét tanácsért vegye fel szakértőnkkel a kapcsolatot.


Hozzászólás (1)

A nyugdíjbiztosítás / nyugdíj előtakarékosság adókedvezménye 2014-től

Utolsó módosítás: 2013.12.11.

Utána jártunk, hogy 2014-től milyen lesz az új nyugdíjbiztosítás, milyen számos előnyt és minimális negatívumokat tartalmaz számunkra, és megnéztük azt is, hogy miért lehet ez a legkomplexebb, ideális megoldás az összes nyugdíjcélú megtakarítás közül.


Hozzászólás (0)

Önkéntes Nyugdíjpénztárak összehasonlítása

Utolsó módosítás: 2013.12.10.

Megnéztük melyik nyugdíjpénztárak után a legnagyobb az érdeklődés és tételesen minden lehetséges szempont alapján összehasonlítottuk őket. Nevesítve átvilágítottuk az Aegon, az Allianz, az Aranykor, az AXA, a CIB, az Életút, az Erste, a Generali, az ING, a K&H, az MKB, az OTP és a Pannónia önkéntes nyugdíjpénztárt.


Hozzászólás (1)

Nyugdíj megtakarítás: Havi 85 ezret bukhatunk a halogatással!

Utolsó módosítás: 2013.12.03.

Megnéztük Önnek, hogy milyen sokba fog kerülni, ha nem a megfelelő időben kezd el gondoskodni nyugdíjas éveinek a finanszírozásáról. A címben is említett példa nem túlzás, sőt még akár rosszabb is lehet. Itt és most nincs idő várakozni, érdemes a cikket elolvasni, és utána cselekedni.


Hozzászólás (0)

Nyugdíjhelyzet Magyarországon 2014-ben

Utolsó módosítás: 2013.11.25.

Miért nem lesz nyugdíjunk? Mennyi nyugdíj járulékot vonnak le tőlünk? Mi a helyzet a Ratkó gyerekekkel? Hogy néz ki az államháztartás? Hogyan készülhetünk fel a nyugdíjas évekre? Ezekre a kérdésekre keresünk választ legújabb cikkünkben


Hozzászólás (0)