Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!A NYESZ Nyugdíj Előtakarékossági Számla

Utolsó frissítés: 2017-11-23

Nyugdíj Előtakarékossági SzámlaAz állami nyugdíj a megélhetéshez sem lesz elég!Önnek mekkora nyugdíja lesz? - Nyugdíj kalkulátor 2018A NYESZ vagy Nyugdíj Előtakarékossági SzámlaA Tartós Befektetési Számla és a Nyugdíj Előtakarékossági Számlák közötti kapcsolatA TBSZ és a NYESZ öröklésérőlA TBSZ és a NYESZ összehasonlítása, konklúzió

az állami nyugdíj a megélhetéshez sem lesz elég!

ÖNMAGÁBAN EGYIK SEM ELÉG!

Sem az önkéntes nyugdíjpénztár sem a magánnyugdíj pénztár önmagában nem elég egy elégséges nyugdíj felhalmozására. Ha Ön is azok közé tartozik akik tisztességes nyugdíjat szeretnének idős korukra, célszerű Öngondoskodnia! 

Magyarországon a nyugdíjhelyzet a 2010. év végi nyugdíjreformnak köszönhetően a 3 pilléresből 2 pilléressé alakult. A magánnyugdíjpénztárak államosításának köszönhetően az öngondoskodás már nem választás kérdése, hanem kötelező annak, aki nyugdíjas korára nem szeretne éhenhalni.

Ugyanis a TB nyugdíjszolgáltatás nem alkalmas arra, hogy az állampolgároknak egy elégséges, akár csak a megélhetésükhöz elegendő nyugdíjat is kitermeljen. Aki pusztán ettől a rendszertől várja az időskori nyugodt éveket, az nyuodtan mondjon le a biztos megélhetésről, illetve barátkozzon meg a mostani bejelentett fizetésének a csak töredékével megegyező összegű nyugdíjjal.

A nyugdíjreform bevezetésével mindenki számára világgossá vált a magyar nyugdíjrendszer instabilitása és kiszámíthatatlansága, így az egyetlen megoldásként az öngondoskodás maradt. Ezt az állam is már régóta tudja pontosan ezért 3 olyan megtakarítást is támogat az előtakarékoskodók részére, amelyek kifejezetten a nyugdíjcélú megtakarításra és tőkeképzésre alkalmasak.

önnek mekkora nyugdíja lesz? - nyugdíj KALKULÁTOR 2018

Nyugdíj kalkulátorunk segítségével Ön is meggyőzödhet róla, hogy milyen nevetségesen kevés öregségi nyugdíjra számíthat ha a tisztán állami- vagy a magánnyugdíjpénztári rendszer tagja maradt.

 

a nyesz vagy nyugdíj előtakarékossági számla

A nyugdíj előtakarékossági számla 2006-ban került bevezetésre, a nyugdíjreform előtt a nyugdíjrendszer negyedik pillérének is nevezték. A NYESZ egy speciálisan nyugdíjra használható értékpapír alapú, de szintén tőkefedezeti alapon működő számlatípus. A számlán nyilvántartott összegből a számlatulajdonos értékpapírokat tud vásárolni és eladni, amelyek értékét és mennyiségét a számlán folyamatosan nyilván tartják.

A megtakarításért cserébe az állam 20% adókedvezményt biztosít a befizetések értékéből, amelynek maximális értéke 2020-at megelőző nyugdíjba vonulás esetén 130.000 Ft és minden egyéb esetben pedig 100.000 Ft.

Az előtakarékoskodó a nyugdíjba vonulásakor veheti fel a választott befektetés tőkéjét, annak hozamait, valamint az ehhez kapcsolódó támogatásokat és azoknak a hozamait is. Amennyiben a nyugdíj korhatár előtt szeretne viszont a pénzéhez jutni az adókedvezményt 120%-os értéken vissza kell fizetnie valamint a pénzkivétet szja is terheli, így ez a fajta megtakarítás csak hosszútávon válik kifizetődővé!

A NYESZ-nek a többi bankszámlához kapcsolódóan számlavezetési díja van, illetve egységesen meg van határozva egy 5000 forintos minimális összeg, amely szükséges az elindításához. Egyedülállósága abban is megmutatkozik, hogy sem a díjfizetés gyakorisága sem a mértéke nincsen szabályozva, ezekről az ügyfél szabadon dönt. Ugyanakkor ezt az előnyt lehetne a hátrányaként is megfogalmazni, hiszen ha valami nem kötelező, akkor arról szeret „megfeledkezni” az ember.

Az önkéntes nyugdíjpénztár és a NYESZ adókedvezménye nem vonódik össze, mindkettőt igénybe vehetjük, így akár 260.000 Ft-os adómegtakarítást is elérhetünk.

Fontos megemlíteni, hogy ez a fajta megtakarítás is kamatadó-, valamint nyereségadó mentes! Mivel a NYESZ esetében tulajdonképpen egy teljes szabadságú értékpapír kereskedelemről van szó, ennek a fajta öngondoskodásnak a kezelése igényli a legtöbb szakértelmet. Bankonként és pénzintézetenként más vagyonkezelő, ezáltal más értékpapír portfólió érhető el, amelyek között lényeges különbségek lehetnek! 

a tbsz és nyesz számlák közötti kapcsolat

A Tbsz és NYESZ összehasonlítása

A törvény lehetővé teszi, hogy a Nyugdíj Előtakarékossági Számlán nyilvántartott követelések átvezethetőek legyenek a Tartós Befektetési Számlára, amelynek feltétele, hogy az ügyfél a NYESZ-t megszüntesse.

A Nyugdíj Előtakarékossági számlán nyilvántartott követelések és pénzügyi eszközök átvezetése, lekötött pénzösszeggé alakítása a TBSZ szempontjából szokványos befizetésnek minősül.

A lekötött pénzösszeg a NYESZ-en nyilvántartott követelés értékének az átalakítás napján irányadó szokásos piaci értéke lesz, a befizetés naptári évének pedig az átalakítás napjának éve számít.

Fontos azonban megemlíteni, hogy NYESZ-ről való átvezetés esetén is visszafizetendő a 20% adókedvezmény így ez a tranzakció csak indokolt esetben alkalmazandó!

a tbsz és a nyesz örökléséről

Mind a Nyugdíj Előtakarékossági Számlán mind pedig a Tartós Befektetési Számlán lévő tőke és hozamok adó- illetve illetékmentesen a szerződésben megjelölt kedvezményezettek számára örökölhetőek, ezek hiányában pedig a törvényes örökösre szállnak át.

a tbsz és a nyesz összehasonlítása és konklúzió

Tartós befektetési számlát azoknak érdemes kötni, akik középtávra (3-5 év) gondolkodnak és szeretnének kamatadó mentességet igénybe venni, de megelégednek a forint alapú befizetéssel és kereskedelemmel. Ezzel szemben a NYESZ a hosszú távú nyugdíj célú megtakarítók eszköze lehet, akik a nyugdíjkorhatár eléréséig nem szeretnének a pénzükhoz hozzáférni, és cserébe 20%-os adókedvezményt kapnak.

Segítünk kiválasztani Önnek a legnagyobb hozamot termelő Nyugdíj Előtakarékossági Számlát vagy TBSZ-t és személyre szabott nyugdíjtervét is ingyenesen elkészítjük. 1 kérdőív, 1 perc és 1 munkanapos visszajelzési határidő!

Személy
 

 

Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

Kapcsolódó bejegyzések:

Adójóváírás életbiztosításra

Utolsó módosítás: 2014.02.27.

Ez a bejegyzés egyértelműen megmutatja számunkra, hogy ki tud adójóváírást eszközölni egy életbiztosításra, sőt azt is, hogy milyen életbiztosításra. Egy kihagyhatatlan lehetőség előtt állunk, a cikk segít benne, hogy élni is rudjunk vele.


Hozzászólás (0)

Adókedvezmény életbiztosításra

Utolsó módosítás: 2014.02.27.

20% az 20%, vagy talán egy kicsit még több is. Ez a cikk megmutatja, hogy a 20% adókedvezmény igénybevétele után hogyan nyerhetünk még többet, mint 20%. Bővebben értekezünk a cikkben a 2014.01.01-től választható nyugdíjbiztosításról. Ne maradjon le Ön sem!


Hozzászólás (0)

2014: Nyugdíjbiztosítás, egy új kor kezdete

Utolsó módosítás: 2014.02.06.

Egy kis történelmi felvezetés után, megmutatjuk, hogyan változik át a nyugdíjrendszer. Konkrét számításokkal mutatjuk meg, hogy az új üzleti alapú nyugdíjrendszer még előnyösebb lesz számunkra, mint a jelenlegi felosztó-kirovó rendszer, Konkrét számításokért vegye fel a kapcsolatot szakértőnkkel, de előbb érdemes a cikket végigolvasni. :)


Hozzászólás (0)

Nyugdíj előtakarékossági lehetőségek

Utolsó módosítás: 2014.01.17.

Kiszámoltuk, hogy a lehető legoptimistább lehetőség szerint is minimum mekkora összeget kell elkülönítsünk nyugdíj célú megtakarításra. Konkrét táblázattal is készültünk, hogy még szemléletesebben meg tudjuk mutatni, ennek a fontosságát. A részletekért olvassa el rövid, lényegretörő cikkünket.


Hozzászólás (0)

Nyugdíjcélú életbiztosítás

Utolsó módosítás: 2014.01.13.

Megnéztük milyen biztosítások alkalmasak nyugdíjcélra, és az 5 leggyakrabban flmerülú kérdést meg is válaszoltuk. Amennyiben az Önben felmerőlú kérdést nem sikerült megválaszolni, akkor keresse meg szakértpnket, aki készséggel áll az Ön rendelkezésére.


Hozzászólás (0)

A nyugdíjbiztosítás adókedvezménye számokban

Utolsó módosítás: 2014.01.09.

Konkrétan megnéztük, hogy mennyivel járunk anyagilag jobban egy nyugdíjbiztosítással, mint egy befektetési alapokhoz kötött életbiztosítással. A számok minket is megdöbbentettek. Kinek nem kell plusz 9 millió forint?


Hozzászólás (0)

Nyugdíj előtakarékosság törvény

Utolsó módosítás: 2014.01.09.

Kielemeztük, hogy milyen törvényi szabályzásra kell figyelni az állami nyugdíjjal, a NYESZ-szel és az új nyugdíjbizosítással kapcsolatban, az aktuális változások szerint. Komoly és életünket nagy mértékben befolyásoló döntések születtek, a részletekért olvassa el cikkünket.


Hozzászólás (0)

Nyugdíj előtakarékosság hozama

Utolsó módosítás: 2014.01.09.

Megnéztük, hogy a 3 államilag támogatott nyugdíj megtakarítási forma és a TBSZ számla várhatóan mekkora nyereséget érhet el számunkra. Illetve mindegyikhez atunk is egy-egy ajánlást, hogy mikor javasoljuk. Bővebben a cikkben megtalál minden fontos információt


Hozzászólás (0)

Nyugdíj tanácsadás

Utolsó módosítás: 2014.01.06.

Megnéztünk 3 élethelyzetetben lévú embertípust és azt, hogy ezekben a különböző élethelyzetekben kinek milyen nyugdíj előtakarékosságot, vagy előtakarékosságokat érdemes választania. Így írunk mind a NYESZ-ről, mind az önkénted nyugdíjpénztárról és még a nyugdíjbiztosításról is.


Hozzászólás (0)

Életbiztosítás adókedvezménye 2014: Mire figyeljünk?

Utolsó módosítás: 2013.12.19.

Ebben a cikkben felhívjuk a figyelmét arra, hogy milyen szempontokat kell mérlegelnie, amikor megkeresik Önt az új nyugdíjbiztosítással kapcsolatban. Nem szeretnénk ha veszteségesen felmondaná már a meglévő életbiztosítását a lehetséges adókedvezmény miatt.


Hozzászólás (0)