Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!A NYESZ Nyugdíj Előtakarékossági Számla

Utolsó frissítés: 2017-11-23

Nyugdíj Előtakarékossági SzámlaAz állami nyugdíj a megélhetéshez sem lesz elég!Önnek mekkora nyugdíja lesz? - Nyugdíj kalkulátor 2018A NYESZ vagy Nyugdíj Előtakarékossági SzámlaA Tartós Befektetési Számla és a Nyugdíj Előtakarékossági Számlák közötti kapcsolatA TBSZ és a NYESZ öröklésérőlA TBSZ és a NYESZ összehasonlítása, konklúzió

az állami nyugdíj a megélhetéshez sem lesz elég!

ÖNMAGÁBAN EGYIK SEM ELÉG!

Sem az önkéntes nyugdíjpénztár sem a magánnyugdíj pénztár önmagában nem elég egy elégséges nyugdíj felhalmozására. Ha Ön is azok közé tartozik akik tisztességes nyugdíjat szeretnének idős korukra, célszerű Öngondoskodnia! 

Magyarországon a nyugdíjhelyzet a 2010. év végi nyugdíjreformnak köszönhetően a 3 pilléresből 2 pilléressé alakult. A magánnyugdíjpénztárak államosításának köszönhetően az öngondoskodás már nem választás kérdése, hanem kötelező annak, aki nyugdíjas korára nem szeretne éhenhalni.

Ugyanis a TB nyugdíjszolgáltatás nem alkalmas arra, hogy az állampolgároknak egy elégséges, akár csak a megélhetésükhöz elegendő nyugdíjat is kitermeljen. Aki pusztán ettől a rendszertől várja az időskori nyugodt éveket, az nyuodtan mondjon le a biztos megélhetésről, illetve barátkozzon meg a mostani bejelentett fizetésének a csak töredékével megegyező összegű nyugdíjjal.

A nyugdíjreform bevezetésével mindenki számára világgossá vált a magyar nyugdíjrendszer instabilitása és kiszámíthatatlansága, így az egyetlen megoldásként az öngondoskodás maradt. Ezt az állam is már régóta tudja pontosan ezért 3 olyan megtakarítást is támogat az előtakarékoskodók részére, amelyek kifejezetten a nyugdíjcélú megtakarításra és tőkeképzésre alkalmasak.

önnek mekkora nyugdíja lesz? - nyugdíj KALKULÁTOR 2018

Nyugdíj kalkulátorunk segítségével Ön is meggyőzödhet róla, hogy milyen nevetségesen kevés öregségi nyugdíjra számíthat ha a tisztán állami- vagy a magánnyugdíjpénztári rendszer tagja maradt.

 

a nyesz vagy nyugdíj előtakarékossági számla

A nyugdíj előtakarékossági számla 2006-ban került bevezetésre, a nyugdíjreform előtt a nyugdíjrendszer negyedik pillérének is nevezték. A NYESZ egy speciálisan nyugdíjra használható értékpapír alapú, de szintén tőkefedezeti alapon működő számlatípus. A számlán nyilvántartott összegből a számlatulajdonos értékpapírokat tud vásárolni és eladni, amelyek értékét és mennyiségét a számlán folyamatosan nyilván tartják.

A megtakarításért cserébe az állam 20% adókedvezményt biztosít a befizetések értékéből, amelynek maximális értéke 2020-at megelőző nyugdíjba vonulás esetén 130.000 Ft és minden egyéb esetben pedig 100.000 Ft.

Az előtakarékoskodó a nyugdíjba vonulásakor veheti fel a választott befektetés tőkéjét, annak hozamait, valamint az ehhez kapcsolódó támogatásokat és azoknak a hozamait is. Amennyiben a nyugdíj korhatár előtt szeretne viszont a pénzéhez jutni az adókedvezményt 120%-os értéken vissza kell fizetnie valamint a pénzkivétet szja is terheli, így ez a fajta megtakarítás csak hosszútávon válik kifizetődővé!

A NYESZ-nek a többi bankszámlához kapcsolódóan számlavezetési díja van, illetve egységesen meg van határozva egy 5000 forintos minimális összeg, amely szükséges az elindításához. Egyedülállósága abban is megmutatkozik, hogy sem a díjfizetés gyakorisága sem a mértéke nincsen szabályozva, ezekről az ügyfél szabadon dönt. Ugyanakkor ezt az előnyt lehetne a hátrányaként is megfogalmazni, hiszen ha valami nem kötelező, akkor arról szeret „megfeledkezni” az ember.

Az önkéntes nyugdíjpénztár és a NYESZ adókedvezménye nem vonódik össze, mindkettőt igénybe vehetjük, így akár 260.000 Ft-os adómegtakarítást is elérhetünk.

Fontos megemlíteni, hogy ez a fajta megtakarítás is kamatadó-, valamint nyereségadó mentes! Mivel a NYESZ esetében tulajdonképpen egy teljes szabadságú értékpapír kereskedelemről van szó, ennek a fajta öngondoskodásnak a kezelése igényli a legtöbb szakértelmet. Bankonként és pénzintézetenként más vagyonkezelő, ezáltal más értékpapír portfólió érhető el, amelyek között lényeges különbségek lehetnek! 

a tbsz és nyesz számlák közötti kapcsolat

A Tbsz és NYESZ összehasonlítása

A törvény lehetővé teszi, hogy a Nyugdíj Előtakarékossági Számlán nyilvántartott követelések átvezethetőek legyenek a Tartós Befektetési Számlára, amelynek feltétele, hogy az ügyfél a NYESZ-t megszüntesse.

A Nyugdíj Előtakarékossági számlán nyilvántartott követelések és pénzügyi eszközök átvezetése, lekötött pénzösszeggé alakítása a TBSZ szempontjából szokványos befizetésnek minősül.

A lekötött pénzösszeg a NYESZ-en nyilvántartott követelés értékének az átalakítás napján irányadó szokásos piaci értéke lesz, a befizetés naptári évének pedig az átalakítás napjának éve számít.

Fontos azonban megemlíteni, hogy NYESZ-ről való átvezetés esetén is visszafizetendő a 20% adókedvezmény így ez a tranzakció csak indokolt esetben alkalmazandó!

a tbsz és a nyesz örökléséről

Mind a Nyugdíj Előtakarékossági Számlán mind pedig a Tartós Befektetési Számlán lévő tőke és hozamok adó- illetve illetékmentesen a szerződésben megjelölt kedvezményezettek számára örökölhetőek, ezek hiányában pedig a törvényes örökösre szállnak át.

a tbsz és a nyesz összehasonlítása és konklúzió

Tartós befektetési számlát azoknak érdemes kötni, akik középtávra (3-5 év) gondolkodnak és szeretnének kamatadó mentességet igénybe venni, de megelégednek a forint alapú befizetéssel és kereskedelemmel. Ezzel szemben a NYESZ a hosszú távú nyugdíj célú megtakarítók eszköze lehet, akik a nyugdíjkorhatár eléréséig nem szeretnének a pénzükhoz hozzáférni, és cserébe 20%-os adókedvezményt kapnak.

Segítünk kiválasztani Önnek a legnagyobb hozamot termelő Nyugdíj Előtakarékossági Számlát vagy TBSZ-t és személyre szabott nyugdíjtervét is ingyenesen elkészítjük. 1 kérdőív, 1 perc és 1 munkanapos visszajelzési határidő!

Személy
 

 

Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

Kapcsolódó bejegyzések:

Nyugdíjbiztosítás adójóváírás

Utolsó módosítás: 2014.04.07.

Egy igázan előnyös üzletről esik szó ebben a bejegyzésben. Tudta, hogy szerezhet akár 20% többletet is egy nyugdíjbiztosítás elindításával? És azt tudta, hogy egy a 20%, inkább 30,22%. Higyjen nekünk ez pusztán matematika, és a megfejtésért csak ezt a rövid cikket kell elolvasnia.


Hozzászólás (0)

Önkéntes nyugdíj megtakarítás

Utolsó módosítás: 2014.04.03.

Azzal, hogy a magánnyugdíjpénztárak gyakorlatilag megszűntek létezni, gyakorlatilag csak az államra támaszkodhatunk a leendő nyugdíjunkkal kapcsolatabn. Ez pedig meglehetősen rizikós vállalkozás. A jelenlegi nyugdíjrendszer nem sokáig tud ilyen formában fennmaradni, ezért itt az ideje megismerkedni az önkéntes nyugdíj megtakarításokkal.


Hozzászólás (0)

Megtakarítás nyugdíjas évekre 2014

Utolsó módosítás: 2014.04.02.

Sokan mondogatják, hogy nyugdíjas korunkra érdemes megtakarítani, de miért? Mit kell tudni a nyugdíj előtakarékosságokról? Mi alapján válasszunk közülük? Ha csak az egyik kérdés is felmerült Önben, akkor jó helyen jár. Ez a cikk megadja a választ az Önben felmerült kérédsekre.


Hozzászólás (0)

Nyugdíj megtakarítás adókedvezmény

Utolsó módosítás: 2014.04.02.

Tudja hogy miért érdemes államilag támogatott nyugdíj megtakarítást választania? Az adókedvezményekben nagy lehetőség rejlik, de csak akkor érdemes egy ilyen megtakarításba belevágni, ha tisztában vagyunk minden feltétellel, és előnnyel. Nos ez után a cikk után belevághat bátran.


Hozzászólás (0)

Nyugdíjbiztosítás kötés: 5 jó indok

Utolsó módosítás: 2014.03.31.

Lesz állami nyugdíjunk? Sokak szerint nem, van akik szerint igen, de ez most mindegy is. Összegyűjtöttünk 5 olyan indokot, amit hogyha elolvasunk már csak az fog a fejünkben járni, hogy mikor és, hogy melyik nyugdíjbiztosítást indítsuk el. Tudja a nyugdíj nem kor hanem pénz kérdése. 


Hozzászólás (0)

A nyugdíjbiztosítás feltételei

Utolsó módosítás: 2014.03.31.

Ebben a bejegyzésben igyekeztünk számos olyan kérdést megválaszolni, ami felmerülhet Önben. Megnéztük a szolgáltatásokat, azt hogy mikor vagyunk jogosultak az adókedvezményre, és hogy mit vár el tőlünk az állam az adókedvezményért cserébe. Ha végigolvassa ezt a cikket, szinte szakértővé válik. :)


Hozzászólás (0)

Nyugdíjbiztosítás 20 % adókedvezménnyel

Utolsó módosítás: 2014.03.31.

Az adókedvezmény, amit a nyugdíjbiztosítás után igényelhetünk vissza egy garantált nyereség számunkra. És azt tudta, hogy ez az adókedvezmény a nyugdíjbiztosítási számlára kerül, és így további nyereséget termel nekünk? Nem is keveset, így mi most utánajártunk, hogy pontosan mennyi az az annyi...


Hozzászólás (0)

Nyugdíj előtakarékosság hozamai

Utolsó módosítás: 2014.03.28.

Szerencsés hyelzetben vagyunk, hiszen ha nyugdíj előtakarékosságon törjük a fejünket, akkor 3 lehetőség is jó megoldásnak kínálkozik. Így több szempontot is meg kell vizsgálni, meilőtt választunk. Az első ilyen tényező a hozam. Szóval ebben a cikkben a hozamok alapján hasonlítottuk össze az államilag támogatott nyugdíj előtakarékosságokat.


Hozzászólás (0)

A legjobb nyugdíj előtakarékosság

Utolsó módosítás: 2014.03.26.

Minden tudásunkat igyekeztünk felhasználni, hogy meg tudjuk talűlni a legjobb nyugdíj előtakarékosságot. Sikerként könyveltük el, hogy szinte sikerült. Kiválasztottuk a legfontosabb szempontokat és ezek alapján értekeztünk. Az eredményt a cikkben találja.


Hozzászólás (0)

Nyugdíj előtakarékosság SZJA kedvezménye

Utolsó módosítás: 2014.03.26.

Az SZJA kedvezmény alatt ugyanazt értjük, mint az adókedvezményt? Többek közt ezt a kérdést is tisztázzuk ebben a bejegyzésben, és összehasonlítjuk a nyugdíj előtakarékossági formákat. Igyekszünk megtalálni a választ, hogy melyik lesz a hozzánk legjobban illő nyugdíj megtakarítás.


Hozzászólás (0)