Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!A NYESZ Nyugdíj Előtakarékossági Számla

Utolsó frissítés: 2017-11-23

Nyugdíj Előtakarékossági SzámlaAz állami nyugdíj a megélhetéshez sem lesz elég!Önnek mekkora nyugdíja lesz? - Nyugdíj kalkulátor 2018A NYESZ vagy Nyugdíj Előtakarékossági SzámlaA Tartós Befektetési Számla és a Nyugdíj Előtakarékossági Számlák közötti kapcsolatA TBSZ és a NYESZ öröklésérőlA TBSZ és a NYESZ összehasonlítása, konklúzió

az állami nyugdíj a megélhetéshez sem lesz elég!

ÖNMAGÁBAN EGYIK SEM ELÉG!

Sem az önkéntes nyugdíjpénztár sem a magánnyugdíj pénztár önmagában nem elég egy elégséges nyugdíj felhalmozására. Ha Ön is azok közé tartozik akik tisztességes nyugdíjat szeretnének idős korukra, célszerű Öngondoskodnia! 

Magyarországon a nyugdíjhelyzet a 2010. év végi nyugdíjreformnak köszönhetően a 3 pilléresből 2 pilléressé alakult. A magánnyugdíjpénztárak államosításának köszönhetően az öngondoskodás már nem választás kérdése, hanem kötelező annak, aki nyugdíjas korára nem szeretne éhenhalni.

Ugyanis a TB nyugdíjszolgáltatás nem alkalmas arra, hogy az állampolgároknak egy elégséges, akár csak a megélhetésükhöz elegendő nyugdíjat is kitermeljen. Aki pusztán ettől a rendszertől várja az időskori nyugodt éveket, az nyuodtan mondjon le a biztos megélhetésről, illetve barátkozzon meg a mostani bejelentett fizetésének a csak töredékével megegyező összegű nyugdíjjal.

A nyugdíjreform bevezetésével mindenki számára világgossá vált a magyar nyugdíjrendszer instabilitása és kiszámíthatatlansága, így az egyetlen megoldásként az öngondoskodás maradt. Ezt az állam is már régóta tudja pontosan ezért 3 olyan megtakarítást is támogat az előtakarékoskodók részére, amelyek kifejezetten a nyugdíjcélú megtakarításra és tőkeképzésre alkalmasak.

önnek mekkora nyugdíja lesz? - nyugdíj KALKULÁTOR 2018

Nyugdíj kalkulátorunk segítségével Ön is meggyőzödhet róla, hogy milyen nevetségesen kevés öregségi nyugdíjra számíthat ha a tisztán állami- vagy a magánnyugdíjpénztári rendszer tagja maradt.

 

a nyesz vagy nyugdíj előtakarékossági számla

A nyugdíj előtakarékossági számla 2006-ban került bevezetésre, a nyugdíjreform előtt a nyugdíjrendszer negyedik pillérének is nevezték. A NYESZ egy speciálisan nyugdíjra használható értékpapír alapú, de szintén tőkefedezeti alapon működő számlatípus. A számlán nyilvántartott összegből a számlatulajdonos értékpapírokat tud vásárolni és eladni, amelyek értékét és mennyiségét a számlán folyamatosan nyilván tartják.

A megtakarításért cserébe az állam 20% adókedvezményt biztosít a befizetések értékéből, amelynek maximális értéke 2020-at megelőző nyugdíjba vonulás esetén 130.000 Ft és minden egyéb esetben pedig 100.000 Ft.

Az előtakarékoskodó a nyugdíjba vonulásakor veheti fel a választott befektetés tőkéjét, annak hozamait, valamint az ehhez kapcsolódó támogatásokat és azoknak a hozamait is. Amennyiben a nyugdíj korhatár előtt szeretne viszont a pénzéhez jutni az adókedvezményt 120%-os értéken vissza kell fizetnie valamint a pénzkivétet szja is terheli, így ez a fajta megtakarítás csak hosszútávon válik kifizetődővé!

A NYESZ-nek a többi bankszámlához kapcsolódóan számlavezetési díja van, illetve egységesen meg van határozva egy 5000 forintos minimális összeg, amely szükséges az elindításához. Egyedülállósága abban is megmutatkozik, hogy sem a díjfizetés gyakorisága sem a mértéke nincsen szabályozva, ezekről az ügyfél szabadon dönt. Ugyanakkor ezt az előnyt lehetne a hátrányaként is megfogalmazni, hiszen ha valami nem kötelező, akkor arról szeret „megfeledkezni” az ember.

Az önkéntes nyugdíjpénztár és a NYESZ adókedvezménye nem vonódik össze, mindkettőt igénybe vehetjük, így akár 260.000 Ft-os adómegtakarítást is elérhetünk.

Fontos megemlíteni, hogy ez a fajta megtakarítás is kamatadó-, valamint nyereségadó mentes! Mivel a NYESZ esetében tulajdonképpen egy teljes szabadságú értékpapír kereskedelemről van szó, ennek a fajta öngondoskodásnak a kezelése igényli a legtöbb szakértelmet. Bankonként és pénzintézetenként más vagyonkezelő, ezáltal más értékpapír portfólió érhető el, amelyek között lényeges különbségek lehetnek! 

a tbsz és nyesz számlák közötti kapcsolat

A Tbsz és NYESZ összehasonlítása

A törvény lehetővé teszi, hogy a Nyugdíj Előtakarékossági Számlán nyilvántartott követelések átvezethetőek legyenek a Tartós Befektetési Számlára, amelynek feltétele, hogy az ügyfél a NYESZ-t megszüntesse.

A Nyugdíj Előtakarékossági számlán nyilvántartott követelések és pénzügyi eszközök átvezetése, lekötött pénzösszeggé alakítása a TBSZ szempontjából szokványos befizetésnek minősül.

A lekötött pénzösszeg a NYESZ-en nyilvántartott követelés értékének az átalakítás napján irányadó szokásos piaci értéke lesz, a befizetés naptári évének pedig az átalakítás napjának éve számít.

Fontos azonban megemlíteni, hogy NYESZ-ről való átvezetés esetén is visszafizetendő a 20% adókedvezmény így ez a tranzakció csak indokolt esetben alkalmazandó!

a tbsz és a nyesz örökléséről

Mind a Nyugdíj Előtakarékossági Számlán mind pedig a Tartós Befektetési Számlán lévő tőke és hozamok adó- illetve illetékmentesen a szerződésben megjelölt kedvezményezettek számára örökölhetőek, ezek hiányában pedig a törvényes örökösre szállnak át.

a tbsz és a nyesz összehasonlítása és konklúzió

Tartós befektetési számlát azoknak érdemes kötni, akik középtávra (3-5 év) gondolkodnak és szeretnének kamatadó mentességet igénybe venni, de megelégednek a forint alapú befizetéssel és kereskedelemmel. Ezzel szemben a NYESZ a hosszú távú nyugdíj célú megtakarítók eszköze lehet, akik a nyugdíjkorhatár eléréséig nem szeretnének a pénzükhoz hozzáférni, és cserébe 20%-os adókedvezményt kapnak.

Segítünk kiválasztani Önnek a legnagyobb hozamot termelő Nyugdíj Előtakarékossági Számlát vagy TBSZ-t és személyre szabott nyugdíjtervét is ingyenesen elkészítjük. 1 kérdőív, 1 perc és 1 munkanapos visszajelzési határidő!

Személy
 

 

Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

Kapcsolódó bejegyzések:

Nyugdíj előtakarékosság 2014

Utolsó módosítás: 2014.04.24.

2014-ben a média is rendkívül nagy hangsúlyt fektet a nyugdíj előtakarékosságokra, számtalan plakát és cikk jelenik meg a nyomtatott sajtóban is ezzel a témával kapcsolatban. De mi is az a nyugdíj előtakarékosság? Mit várhatunk el tőle? Ezeket a kérdéeseket válaszoljuk meg ebben a cikkben.


Hozzászólás (0)

Nyugdíj előtakarékosság adókedvezménye 2014

Utolsó módosítás: 2014.04.23.

Amikor nyugdíj előtakarékosságot választunk, akkor mindig fontos szempont az adókedvezmény. Írtunk egy olyan cikket, ami kimondottan az adókedvezményen van a hangsúly, és mindent megtaalál egy helyen a témával kapcsolatban.


Hozzászólás (0)

Nyugdíj előtakarékosság kalkuláció

Utolsó módosítás: 2014.04.17.

Amikor nyugdíj előtakarékosságról beszélünk, akkor általában a számoknak kell, hogy domináljanak. Feleslegesen ne verjük át magunkat, hogy elindítunk egy havi 10.000 forintos megtakarítást 15 évre és azt vérjuk, hogy havi 85.000 forint nyugdíjunk legyen belőle. Most megmutatjuk, hogyan érdemes kalkulálni.


Hozzászólás (0)

Nyugdíjbiztosítás adóvisszatérítés

Utolsó módosítás: 2014.04.15.

A megtakarításos életbiztosítások felé még nagyobb figyelem fordul, mióta újra igénybe lehet rá venni adókedvezményt. Az új nyugdíjbiztosításnál akár 130.000 forintot is van lehetőség az államtól visszaszerezni, nézzük meg a részleteket.


Hozzászólás (0)

Nyugdíjbiztosítások 2014

Utolsó módosítás: 2014.04.15.

Ön belegondolt abba, hogy mit fog csinálni nyugdíjas korában? Mi most megmutatunk egy eszközt, amivel elérheti, hogy ezek ne csak álmok maradjanak, hanem legyen reális esélye elérni ezeket a célokat.


Hozzászólás (0)

Nyugdíj előtakarékosság adókedvezmény

Utolsó módosítás: 2014.04.15.

Amikor valamelyik nyugdíj előtakarékosságról beszélünk, akkor nekünk mindig az ajándék jut az eszünkbe. A nyugdíj előtakarékosságokra igénybe vehető adókedvezmény ugyanis egyfajta ajándék. Mi most konkrét számításokkal megmutatjuk, hogy mekkora is ez az ajándék.


Hozzászólás (0)

Nyugdíj előtakarékosság, cafeteria

Utolsó módosítás: 2014.04.11.

Manapság már nehezen lehet olyan munkahyelet találni, ahol ne lenne valamilyen cafeteria rendszer. Mi most végigvettük azt, hogy a cafeteria, hogyan tudja támogatni a nyugdíj előtakarékosságunkat. Több lehetőség közül is választhatunk, ez a cikkből is kiderül.


Hozzászólás (0)

Nyugdíj előtakarékosság, állami támogatás

Utolsó módosítás: 2014.04.11.

Biztos Ön is hallotta, hogy 2014.01.01-től az állam már 3 különböző típusó nyugdíj előtakarékosságot támogat. Ez miért alakulhatott ki? Érdekes kérdés, és ezt a kérédst válaszoljuk meg a cikkben. Sőt, még egy új szemléletet is bemutatunk Önnek, amely hasznára válik.


Hozzászólás (0)

Nyugdíjcélú megtakarítás

Utolsó módosítás: 2014.04.10.

Sokszor beszélünk róla, hogy a nyugdíj megtakarítás millyen fontos. Most a jelenlegi kiadásaink, és a várható kiadásaink alapján megnéztük, hogy szökség van-e nyugdíj megtakarításra, és ha igen, akkor mekkorára. Gyakorlatias és sok konkrét számot tartalmazó cikk, ami biztosan elnyeri az Ön tetszését.


Hozzászólás (0)

Nyugdíj megtakarítási lehetőségek

Utolsó módosítás: 2014.04.09.

Amikor a nyugdíjunkról beszélünk, akkor mindig egy kicsit rossz érzés fog el minket. Ez nem csak azért van, mert megöregszünk, hanem azért is, mert érezzük, tudjuk, hogy nem lesz elegendő nyugdíjunk. Képzelje el, szerencséje van! 2014-től már 3 államilag támogatott nyugdíj előtakarékosság közül is választhat. Már területen nem találhatunk ilyen széles támogatottságot.


Hozzászólás (0)