Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!A NYESZ Nyugdíj Előtakarékossági Számla

Utolsó frissítés: 2017-11-23

Nyugdíj Előtakarékossági SzámlaAz állami nyugdíj a megélhetéshez sem lesz elég!Önnek mekkora nyugdíja lesz? - Nyugdíj kalkulátor 2018A NYESZ vagy Nyugdíj Előtakarékossági SzámlaA Tartós Befektetési Számla és a Nyugdíj Előtakarékossági Számlák közötti kapcsolatA TBSZ és a NYESZ öröklésérőlA TBSZ és a NYESZ összehasonlítása, konklúzió

az állami nyugdíj a megélhetéshez sem lesz elég!

ÖNMAGÁBAN EGYIK SEM ELÉG!

Sem az önkéntes nyugdíjpénztár sem a magánnyugdíj pénztár önmagában nem elég egy elégséges nyugdíj felhalmozására. Ha Ön is azok közé tartozik akik tisztességes nyugdíjat szeretnének idős korukra, célszerű Öngondoskodnia! 

Magyarországon a nyugdíjhelyzet a 2010. év végi nyugdíjreformnak köszönhetően a 3 pilléresből 2 pilléressé alakult. A magánnyugdíjpénztárak államosításának köszönhetően az öngondoskodás már nem választás kérdése, hanem kötelező annak, aki nyugdíjas korára nem szeretne éhenhalni.

Ugyanis a TB nyugdíjszolgáltatás nem alkalmas arra, hogy az állampolgároknak egy elégséges, akár csak a megélhetésükhöz elegendő nyugdíjat is kitermeljen. Aki pusztán ettől a rendszertől várja az időskori nyugodt éveket, az nyuodtan mondjon le a biztos megélhetésről, illetve barátkozzon meg a mostani bejelentett fizetésének a csak töredékével megegyező összegű nyugdíjjal.

A nyugdíjreform bevezetésével mindenki számára világgossá vált a magyar nyugdíjrendszer instabilitása és kiszámíthatatlansága, így az egyetlen megoldásként az öngondoskodás maradt. Ezt az állam is már régóta tudja pontosan ezért 3 olyan megtakarítást is támogat az előtakarékoskodók részére, amelyek kifejezetten a nyugdíjcélú megtakarításra és tőkeképzésre alkalmasak.

önnek mekkora nyugdíja lesz? - nyugdíj KALKULÁTOR 2018

Nyugdíj kalkulátorunk segítségével Ön is meggyőzödhet róla, hogy milyen nevetségesen kevés öregségi nyugdíjra számíthat ha a tisztán állami- vagy a magánnyugdíjpénztári rendszer tagja maradt.

 

a nyesz vagy nyugdíj előtakarékossági számla

A nyugdíj előtakarékossági számla 2006-ban került bevezetésre, a nyugdíjreform előtt a nyugdíjrendszer negyedik pillérének is nevezték. A NYESZ egy speciálisan nyugdíjra használható értékpapír alapú, de szintén tőkefedezeti alapon működő számlatípus. A számlán nyilvántartott összegből a számlatulajdonos értékpapírokat tud vásárolni és eladni, amelyek értékét és mennyiségét a számlán folyamatosan nyilván tartják.

A megtakarításért cserébe az állam 20% adókedvezményt biztosít a befizetések értékéből, amelynek maximális értéke 2020-at megelőző nyugdíjba vonulás esetén 130.000 Ft és minden egyéb esetben pedig 100.000 Ft.

Az előtakarékoskodó a nyugdíjba vonulásakor veheti fel a választott befektetés tőkéjét, annak hozamait, valamint az ehhez kapcsolódó támogatásokat és azoknak a hozamait is. Amennyiben a nyugdíj korhatár előtt szeretne viszont a pénzéhez jutni az adókedvezményt 120%-os értéken vissza kell fizetnie valamint a pénzkivétet szja is terheli, így ez a fajta megtakarítás csak hosszútávon válik kifizetődővé!

A NYESZ-nek a többi bankszámlához kapcsolódóan számlavezetési díja van, illetve egységesen meg van határozva egy 5000 forintos minimális összeg, amely szükséges az elindításához. Egyedülállósága abban is megmutatkozik, hogy sem a díjfizetés gyakorisága sem a mértéke nincsen szabályozva, ezekről az ügyfél szabadon dönt. Ugyanakkor ezt az előnyt lehetne a hátrányaként is megfogalmazni, hiszen ha valami nem kötelező, akkor arról szeret „megfeledkezni” az ember.

Az önkéntes nyugdíjpénztár és a NYESZ adókedvezménye nem vonódik össze, mindkettőt igénybe vehetjük, így akár 260.000 Ft-os adómegtakarítást is elérhetünk.

Fontos megemlíteni, hogy ez a fajta megtakarítás is kamatadó-, valamint nyereségadó mentes! Mivel a NYESZ esetében tulajdonképpen egy teljes szabadságú értékpapír kereskedelemről van szó, ennek a fajta öngondoskodásnak a kezelése igényli a legtöbb szakértelmet. Bankonként és pénzintézetenként más vagyonkezelő, ezáltal más értékpapír portfólió érhető el, amelyek között lényeges különbségek lehetnek! 

a tbsz és nyesz számlák közötti kapcsolat

A Tbsz és NYESZ összehasonlítása

A törvény lehetővé teszi, hogy a Nyugdíj Előtakarékossági Számlán nyilvántartott követelések átvezethetőek legyenek a Tartós Befektetési Számlára, amelynek feltétele, hogy az ügyfél a NYESZ-t megszüntesse.

A Nyugdíj Előtakarékossági számlán nyilvántartott követelések és pénzügyi eszközök átvezetése, lekötött pénzösszeggé alakítása a TBSZ szempontjából szokványos befizetésnek minősül.

A lekötött pénzösszeg a NYESZ-en nyilvántartott követelés értékének az átalakítás napján irányadó szokásos piaci értéke lesz, a befizetés naptári évének pedig az átalakítás napjának éve számít.

Fontos azonban megemlíteni, hogy NYESZ-ről való átvezetés esetén is visszafizetendő a 20% adókedvezmény így ez a tranzakció csak indokolt esetben alkalmazandó!

a tbsz és a nyesz örökléséről

Mind a Nyugdíj Előtakarékossági Számlán mind pedig a Tartós Befektetési Számlán lévő tőke és hozamok adó- illetve illetékmentesen a szerződésben megjelölt kedvezményezettek számára örökölhetőek, ezek hiányában pedig a törvényes örökösre szállnak át.

a tbsz és a nyesz összehasonlítása és konklúzió

Tartós befektetési számlát azoknak érdemes kötni, akik középtávra (3-5 év) gondolkodnak és szeretnének kamatadó mentességet igénybe venni, de megelégednek a forint alapú befizetéssel és kereskedelemmel. Ezzel szemben a NYESZ a hosszú távú nyugdíj célú megtakarítók eszköze lehet, akik a nyugdíjkorhatár eléréséig nem szeretnének a pénzükhoz hozzáférni, és cserébe 20%-os adókedvezményt kapnak.

Segítünk kiválasztani Önnek a legnagyobb hozamot termelő Nyugdíj Előtakarékossági Számlát vagy TBSZ-t és személyre szabott nyugdíjtervét is ingyenesen elkészítjük. 1 kérdőív, 1 perc és 1 munkanapos visszajelzési határidő!

Személy
 

 

Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

Kapcsolódó bejegyzések:

Nyugdíj előtakarékosság: Mikor kezdjek neki?

Utolsó módosítás: 2013.04.26.

Ön már elgondolkodott, hogy miből fog megélni nyugdíjas korában? Ha nem kezd bele időben a nyugdíjcélú öngondoskodásba, komoly anyagi hátránnyal indulhat el idős korában.


Hozzászólás (0)

NYESZ összehasonlítás

Utolsó módosítás: 2013.02.27.

A nyugdíj előtakarékossági számla, 2006-os bevezetésekor még a nyugdíjrendszer negyedik pillérének számított. Mára egy a bankok által kínált előtakarékossági formaként tartjuk számon.


Hozzászólás (0)

Hol érdemes NYESZ számlát nyitni?

Utolsó módosítás: 2013.02.27.

A nyugdíj előtakarékossági számla nyitásának feltételeit törvényileg szabályozták ugyan, de a bankok és takarékszövetkezetek más befektetési opciókat kínálnak a megtakarítani szándékozó ügyfeleknek.


Hozzászólás (0)

Nyugdíj előtakarékosság biztosítással

Utolsó módosítás: 2013.02.27.

Mivel, állami nyugdíjrendszerünk igen csak instabil lábakon áll, ezért a megfelelő nyugdíjkiegészítés érdekében, még időben neki kell kezdenünk az öngondoskodásnak.


Hozzászólás (0)

Nyugdíj előtakarékosság

Utolsó módosítás: 2013.02.27.

A megfelelő nyugdíj célú öngondoskodási forma kiválasztása kellő odafigyelést, és pénzügyi tudatosságot igényel. Számtalan előtakarékossági lehetőség közül, saját, egyéni szempontjaink alapján, döntsük el, hogy melyik az optimális számunkra.


Hozzászólás (0)

Nyugdíj előtakarékosság kalkulátor

Utolsó módosítás: 2013.02.27.

Nyugdíj előtakarékossági kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogy milyen mértékben egészítheti ki állami nyugdíját, amennyiben még időben nekikezd az anygagi tartaléka felhalmozásához.


Hozzászólás (0)

Tartós Befektetési Számla

Utolsó módosítás: 2013.02.27.

Amennyiben, Ön rendelkezik befektethető vagyontömeggel, az állam, megtakarítási hajlandóságát, kamatadókedvezménnyel honorálja, ha pénzét legalább 5 évig a számlán tartja.


Hozzászólás (0)

Öngondoskodás nyugdíj

Utolsó módosítás: 2013.02.27.

A nyugdíjas évekre való anyagi felkészülést, érdemes még időben elkezdeni. Számos öngondoskodási lehetőség közül választhatunk, attól függően is akár, hogy a befektetésért cserébe milyen mértékű kockázatot vagyunk hajlandóak bevállalni.


Hozzászólás (0)

Öregségi öngondoskodás

Utolsó módosítás: 2013.02.27.

Az időskori megtakarítást még időben érdemes elkezdeni, annak érdekében, hogy megfelelő mértékű anyagi tartalékot legyünk képesek, az évek folyamán felhalmozni.


Hozzászólás (0)

Nyugdíj előtakarékosság havi járadék

Utolsó módosítás: 2013.02.27.

Nyugdíj előtakarékossági kalkulátorunk segítségével kiszámíthatja, hogy rendszeres megtakarítással hogyan képes nyugdíjas éveit anyagi szempontból megalapozni. Megtakarított pénzét pedig, a megtakarítási megoldás függvényében nem csak egy összegben veheti fel, hanem igényelheti a havi járadék formájában történő folyósítását is.


Hozzászólás (0)