Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Tartós Befektetési Számla

Utolsó módosítás: 2013.02.27.

A nyugdíj előgondoskodás egyik ismert eleme, a bankok és takarékszövetkezetek által kínált, Tartós Befektetési Számla. A Tartós Befektetési Számla segítségével, értékpapír befektetéseit, már néhány éven belül kamatadókedvezménnyel, vagy akár kamatadómentesen realizálhatja.

A Tartós Befektetési Számla keretén belül, Ön egy olyan számlát nyithat, amely kifejezetten megtakarítási célt szolgál – legyen szó akár a nyugdíjas évekre való felkészülésről.Megtakarítása segítségével pedig, a befektetései kamat-, árfolyamnyereség- és osztalék adó kedvezményben részesülhet.

A Tartós Befektetési Számla megnyitása

Ön számlát nyithat, minimum 25 ezer forint befizetésével, egy az Ön által választott bankban, illetve takarékszövetkezetben.  A számla maga két alszámlából áll. Az egyik alszámla, a Tartós Befektetési Betétszámla, amely kizárólag betétek elhelyezésére szolgál, míg a Tartós Befektetési Értékpapírszámla,  értékpapírok (kötvények, részvények, befektetési alapok, stb) kezelésre hivatott. Egy azonos pénzügyi szolgáltatónál, Ön  csak egy Tartós Befektetési Betétszámlával, illetve Értékpapírszámlával rendelkezhet. Ettől függetlenül, persze egy másik szolgáltatónál akár új számlát is nyithat. Maga, a számla érdekessége azonban, hogy a két alszámla között nincs átjárás, de Ön a számlán lévő megtakarítása felett szabadon rendelkezhet.

Befizetés Tartós Befektetési Számlára

A Tartós Befektetési Számla egyik érdekessége, hogy a számlavezetési időszakot két részre oszthatjuk. A számlanyitás naptári évének végéig tart az úgynevezett felhalmozási időszak. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a számlára befizetni, csak ezen időszak végéig lehet, utána már nem. A számlára történő befizetéseket, és ezek hozamait, a szolgáltató természetesen névreszólóan nyilvántartja, hiszen maga számla is tőkefedezeti elven működik. Mint már erről szó volt, hogy magához a számla nyitásához minimálisan 25 ezer forint befizetése szükséges, de természetesen érdemes minél nagyobb összeget a számlán elhelyezni.

Kifizetés a Tartós Befektetési Számláról

A Tartós Befektetési Számláról pénzt kivonni részleteiben nem lehetséges, hiszen ez a számla megszűnését vonja maga után. A 3. lekötési év után nyílik először lehetőség a megtakarítás egy részéhez hozzáférni, de minimálisan 25 ezer forintot a számlán kell hagyni. A kivont pénzhez mindössze 10%-os kamatadó fizetés után férhetünk hozzá. Az 5. megtakarítási év után,viszont mindez már kamatadómentesen megtörténhet. Ha ezzel nem élünk, még mindig választhatjuk azt, hogy a pénzünk további 3+2 évig a számlán marad.  

Amennyiben, szeretne megismerkedni, más, az államtól független, nyugdíj előtakarékossági lehetőségekkel, forduljon bizalommal tanácsadóinkhoz, akik akár házhoz is visszik a legjobb ajánlatot az Ön számára.

Kalkulátorunk segítségével kiszámíthatja, hogy a rendszeres megtakarítással milyen pénzügyi eredményt érhet el nyugdíjas korában.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • A Nyugdíj Előtakarékossági Számla
 • NYESZ OTP
 • A demográfiai válság hatása a nyugdíjakra
 • Megtakarítás nyugdíjra
 • Így szeretnénk élni nyugdíjasként


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu