Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Öregségi előtakarékosság

Utolsó módosítás: 2012.10.15.

A magyar nyugdíjrendszer válsága
A szakértők már évek óta hangsúlyozzák, hogy a hazai nyugdíjrendszer válságban van. Ennek oka az, hogy egyre kevesebb gyermek születik, és az idősek tovább élnek, így  a mostani állapot szerint nem lesz elég munkavállaló, aki a nyugdíjasok életszínvonalát fenntartja. A jelenlegi nyugdíjrendszer ugyanis felosztó-kirovó rendszerben működik, ami azt jelenti, hogy az adott hónapban a munkavállalóktól levont nyugdíjjárulékot kapják meg az erre jogosultak nyugdíj formájában. Másik nagy probléma, hogy rengetegen nem a valós bérükre vannak bejelente, így a járulékot sem tudják majd érdemben kitől levonni a rendszer finanszírozhatósága érdekében.

Nyugdíj öngondoskodás fontossága
Amennyiben, Ön idős korára nem szeretne jelentős életszínvonal csökkenéssel szembenézni, jobban teszi ha még időben elkezd némi pénzt a nyugdíjas korára felhalmozni. Minél hamarabb belevág az előtakarékosságba, annál kisebbi havi összeg elegendő a gondtalan nyugdíjas évei biztosításához. Nézzük meg mit tehet ennek érdekében:
Nyugdíj előtakarékossági lehetőségek

 • Nyugdíj Előtakarékossági Számla

A NYESZ már 2006 óta, a nyugdíjrendszer egyik alapját képezi, igaz akkor még kiegészítőként jelent meg, mára teljesen öngondoskodási formává vált. A nyugdíj előtakarékossági számla már 5 ezer forint befizetésével megnyitható egy tetszőlegesen kiválasztott pénzügyi szolgáltatónál. Lehetőség nyíilik pénz és értékpapír számla nyitására is. A két számlatípus nem átjárható. Maga a számla tőkefedezeti alapon nyugszik, ami azt jelenti, hogy a számlatulajdonos befizetéseit a szolgáltató névre szólóan nyilvántartja. A befizetés sajnos nem kötelező, így csak kellően tudatos nyugdíj célra takarékoskodóknak ajánljuk. A NYESZ-re történő éves befizetések 20%-a, legfeljebb évi 100-130 ezer forint a SZJA-ból visszaigényelhető.

 • Tartós Befektetési Szerződés

Tartós Befektetési Szerződés nem kifejezetten nyugdíj célú megtakarítási forma, hiszen nem kötött, és az időtartama is csak rövidtávra szól. Mégis nyugdíj előtakarékossági megoldásként tartjuk számon, hiszen a nyugdíj korhatárhoz közel állóknak kiválóan alkalmas kamatadó mentes jövedelem képzésére. A TBSZ megnyitása, minimum 25 ezer forint befizetésével történik. A számla érdekessége- és ezt gyakran elfelejtik -, hogy befizetni csak a szerződéskötés naptári évében lehet, utána már nem. A megtakarított vagyonunkhoz, kamatadó kedvezménnyel a 3. év után, kamatadó mentesen pedig az 5. év után férhetünk hozzá.

 • Önkéntes nyugdíjpénztár

A magánnyugdíjpénztárak kvázi eltűnésével, az önkéntes pénztárak szerepe is felértékelődött. Ennek egyik oka, hogy a pénztárba való tagdíjfizetést a munkáltató is magára vállalhatja. Az egyéni befizetések 20 %-a -hasonlóan a NYESZ-hez – a személyi jövedelemadóból leírható, sőt a két kedvezmény igénybevétele is lehetséges, így akár évente 260 ezer forintot is visszakaphatunk megtakarításunk után. Az önkéntes nyugdíjpénztárak portfóliós rendszerben működnek, így a tag belátása szerint dönthet befektetése összetételéről.

 • Befektetéses biztosítás

Nyugdíj célú megtakarítás felhalmozására kiválóan alkalmas a befektetési egységekhez kötött megtakarítás. Maga a megtakarítás jogilag életbiztosításnak minősül,így a felhalmozozott vagyon nem perelhető, nem is végrehajtható. Ráadásul a befektetéses biztosítás öröklése a hagyatéki tárgyalás keretén kívül zajlik, így egy váratlan tragédia esetén szerettei sem maradnak anyagi segítség nélkül. A megtakarítás hozamát nagyban befolyásolja a portfólió összeállítása, mely a szerződő feladata asszerint, hogy az adott időtávon mekkora kockázatot hajlandó magára vállalni.

Ha szeretne Ön is megismerkedni személyre szabott nyugdíj megtakarítási lehetőségeivel, forduljon hozzánk bizalommal, hiszen munkatársaink a pénzügyek terén, az egész országban baráti kezet nyújtanak.
Kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogy az adott időtartam alatt, mekkora nyugdíjtartalékra tehet szert.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Nyugdíjbiztosítás 20% adókedvezmény
 • Az önkéntes nyugdíjpénztár előnyei
 • Miből fog megélni egy átlag magyar nyugdíjas?
 • Nyugdíj előtakarékossági számla: Miért nem ajánljuk?
 • Nyugdíj előtakarékosságok adókedvezménye 2014


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu