Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Nyugdíjbiztosítások adókedvezménye 2014

Utolsó módosítás: 2014.05.05.

A nyugdíj megtakarítások egyik legjelesebb képviselője a nyugdíjbiztosítás. A legnagyobb előny a rá igényelhető adókedvezmény, ami egy átlagos mértékű megtakarításnál a lejáratkor akár 6,6 millió forintot is elérhet simán. Ismerkedjünk meg az adókedvezménnyel, és ha szimpatikusnak találjuk, akkor használjuk is!

Mit nevezünk nyugdíjbiztosításnak?

A nyugdíjbiztosítás egy olyan befektetéses életbiztosítás, ami abban a kiváltságban részesült, hogy 20%-os adókedvezményt tudunk rá igénybe venni. Ehhez mindössze az alábbi esetekben kell, hogy térítsen:

 1. ha lejár a szerződésünk jelenleg a 65. születésnapunkon, egyébként pedig a szerződés indításakor aktuális nyugdíjkorhatár elérésekor.
 2. ha nyugdíjba vonulunk, akár korengedménnyel, akár a hölgyek 40 év munkaviszony után.
 3. ha megrokkanunk, a TB szerint legalább 40%-osan.
 4. ha meghalunk.

A nyugdíjbiztosítások között jelentős eltérések is lehetnek, amikről itt olvashat.

Az általános feltételekben viszont nincs jelentős különbség a sima befektetéses életbiztosítások és a nyugdíjbiztosítások között. Ami lényeges, hogyha pénzt szeretnénk kivenni a nyugdíjbiztosításunkból, akkor az addig igénybe vett adókedvezményeket plusz 20%-os büntetéssel az állam visszakéri tőlünk, azonban van egy-két olyan nyugdíjbiztosítás, ahol ezt ki lehet védeni. Ha érdekli ilyen nyugdíjbiztosítás, akkor vegye fel a kapcsolatot nyugdíjbiztosítási szakértőnkkel.

Amit az adókedvezményről tudni kell

Az adókedvezmény mértéke az általunk befizetett éves díjak 20%-a, évente legfeljebb 130.000 forint. Az adókedvezmény alapját azonban nem csak a rendszeres díjaink képezik, hanem az eseti befizetések is, ha úgy rendelkezünk róla.

Minden évben a személyes adóbevallásunkban rendelkeznünk kell az adó visszatérítési igényünket, mert ha ezt elmulasztanánk, akkor abban az évben nem fogja az állam a megtakarítási számlánkra utalni a pénzt.

Az adókedvezmény nem a bankszámlánkra fog érkezni, hanem a nyugdíjbiztosításunk külön erre a célra elkülönített alszámlájára. Ennek az előnye számunkra az, hogy nem kell visszautalni a nyugdíjbiztosításunkra, és nem is költjük el, ebben a formában pedig további nyereséget termel számunkra.

Javaslat: Válasszon olyan nyugdíjbiztosítást, ahol szabadon rendelkezhet arról, hogy az adókedvezményt milyen befektetési alapokba fektetik, hiszen így érhet el vele magasabb hozamokat.

Az adókedvezmény számokban

Számoljunk együtt egy kicsit! Tegyük fel, hogy idén indítunk egy nyugdíjbiztosítást, a 38. születésnapunkon, havi 26.000 forinttal. Azért 26.000 forinttal, mert jelenleg 170.000 forint a nettó bérünk, és így nagyjából 80-81.000 forint állami nyugdíjra számíthatunk. Évente mindig 3%-os indexálást vállalunk, hogy megmaradjon a befektetésünk vásárlói értéke. Így összesen 27 év alatt 2.149.469 forint adókedvezményt vehetünk igénybe, egy átlagos 8%-os éves hozammal ez az összeg a lejáratkor 6.645.587 forintra duzzad. (ezért fontos, hogy olyan adókedvezményt válasszunk, ahol mi rendelkezünk róla, hogy milyen befektetési alapba fektetik). A mai vásárlói értéken így összesen havonta 89-90.000 forinttal ki tudjuk egészíteni az állami nyugdíjat, és így elértük, hogy anyagilag szinten tartsuk az életünket.

Az adókedvezmény a miénk, ne hagyjuk az államnál!

A 2014 január elsejétől életre hívott nyugdíjbiztosítás, egy újabb lehetőséget nyújt számunkra. Újabb lehetőséget arra, hogy gondoskodjunk a saját nyugdíjunkról, és újabb lehetőséget arra, hogy éljünk az adó visszatérítésben rejlő lehetőséggel. Mindössze egyetlen fontos tulajdonságát nem emeltük ki eddig az adókedvezményeknek, az pedig az, hogy a 0 20%-a is 0, vagyis ha nem indítunk például egy nyugdíjbiztosítást, akkor se megfelelő nyugdíjunk, sem adókedvezményünk nem lesz. Töltse ki ez a rövid adatlapot, és nyugdíjbiztosítási szakértőnk felkeresi Önt, hogy a megfelelő nyugdíjbiztosításra tudjon adókedvezményt igényelni.

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Hol nyissak nyugdíj előtakarékossági számlát?
 • Nyugdíjbiztosítás adókedvezmény
 • Nyugdíj előtakarékosság kamata
 • Nyugdíjbiztosítás adójóváírás: Minél előbb, annál több
 • Nyugdíjbiztosítások a gyakorlatban


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu