Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Nyugdíjbiztosítások

Utolsó módosítás: 2014.05.15.

2014.01.01-tól indíthatunk magunknak államilag támogatott nyugdíjbiztosítást, ha időskorunkra szeretnénk megtakarítani. Az adókedvezmény azonban nem teszi egyformává a nyugdíjbiztosításokat, ezért megmutatjuk, hogy milyen lényeges különbségek lehetnek a nyugdíjbiztosítások között. Nem mindegy, hogy melyiket választja a pénzpiac több mint 50 nyugdíjbiztosítás közül.

Mi is az a nyugdíjbiztosítás?

A nyugdíjbiztosítás egy olyan nyugdíj megtakarítási forma, ami 2014.01.01-jén jött létre. Gyakorlatilag ez egy biztosítónál vezetett nyugdíj megtakarítási számla, amire 20%-os, évente legfeljebb 130.000 forintos adó visszatérítéssel élhetünk.

Törvényileg 4 életszituációban is térítést kell, hogy nyújtson a lejáratkor, halál esetén, rokkantság bekövetkeztekor, illetve ha a nyugdíjkorhatár előtt vonulunk nyugdíjba. A lejárat akkor van, ha betöltjük a szerződés indításakor aktuális nyugdíjkorhatárt, ami jelenleg a 65. születésnapunk, a rokkantság pedig a TB szerinti legalább 40%-os rokkantságot jelenti.

A nyugdíjbiztosítás, és az adókedvezmény

Ahogy fent is írtuk az adókedvezmény mértéke a befizetéseink 20%-a, maximum 130.000 forint évente. Azt is fontos tudni, hogy az adókedvezmény az eseti befizetéseinkre is vonatkozhat, nemcsak a rendszeres díjakra.

Az adókedvezmény a nyugdíjbiztosítás eseti számlájára fog érkezni, és a szolgáltatásig itt termeli számunkra az extra hozamokat. Amennyiben megtörjük a nyugdíj megtakarításunkat, akkor az igényelt adókedvezmények 120%-át kell az államhoz visszajuttatni.

A nyugdíjbiztosítás és nyugdíjbiztosítás közötti különbség  

Most nézzük meg, hogy miben térnek el egymástól a különböző nyugdíjbiztosítások.

Vannak olyan biztosítók, akik új terméket készítettek (Uniqa, Metlife), és vannak olyanok is, akik az eddig is ismert befektetéses életbiztosításokat látták el egy speciális záradékkal. (Generali, Allianz)

A biztosítók különböző eseti számlákat hoztak létre a nyugdíjbiztosításhoz, így választhatunk olyan megtakarítást, ahol használjuk az eseti számlát, és szabadon kivehetünk belőle pénzt, anélkül, hogy az adókedvezmények 120%-t az államhoz kéne fizetni, de ebben az esetben adókedvezményt sem vehetünk rá igénybe.

Létezik olyan nyugdíjbiztosítás, ahol az eseti számláról tudjuk rendezni a rendszeres díjakat, de van ahol ez szintén nem lehetséges, csak a sokat emlegetett 120%-os büntetéssel.

Van olyan biztosító, ahol 10 évnél kevesebb futamidőre is lehet nyugdíjbiztosítást kötni, de a törvény szabályozza, hogy ha a biztosító bármilyen oknál fogva 10 évnél korábban térít, akkor csak egy 10 éves nem csökkenő járadék formájában teheti meg, egy összegben nem.

Egy nagyon lényeges különbség, hogy nem mindenhol rendelkezhetünk arról, hogy hova fektessék be az adókedvezményt, márpedig nem mindegy, hogy évente átlagosan 3-4%-ot hoz pluszban, vagy 7-8%-ot.

A nyugdíjbiztosítás kiválasztása

Ebben a cikkben részletesebben megismertük a 2014-ben életre hívott nyugdíjbiztosítást, és azt is megmutattuk, hogy milyen jelentős eltérések, tulajdonságbeli különbségek vannak köztük. Egy rossza választás akár több millió forintjába kerülhet, ezért inkább töltse ki ezt a rövid űrlapot, és nyugdíjbiztosítási szakértőnk felkeresi Önt, és amint megismerte az igényeit, együtt megtalálják a legmegfelelőbb nyugdíjbiztosítást!

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Nyugdíj előtakarékosság kalkulátor
 • Nyugdíj előtakarékosság törvény
 • Hogyan örökölhetőek nyugdíj megtakarításaink?
 • Nyugdíj megtakarítás 2014
 • Magánnyugdíj előtakarékosság 2012


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu