Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Nyugdíjbiztosítás kötés

Utolsó módosítás: 2014.04.29.

Rászánni magunkat arra, hogy egy új megtakarítást elindítsuk, általában nem egyik napról a másikra történik. Ezzel mi is szembesültünk, így írtuk egy olyan cikket, amiben megmutatjuk a nyugdíjbiztosítás elindítása előtt milyen gondolatok járhatnak a fejünkben, és hogy miket érdemes végiggondolni a helyes döntés érdekében.

A nyugdíjbiztosítás fogalma

A nyugdíjbiztosítás egy olyan nyugdíj megtakarítási forma, amelyre 20%, éves szinten legfeljebb 130.000 forint adókedvezményt vissza tudunk igényelni. Ezen felül az alap feltételei nagyjából megegyeznek a már jól ismert befektetéses életbiztosítások feltételeivel. A jelentős különbség, hogy a nyugdíjbiztosításnak 4 különböző esemény bekövetkeztekor a törvényi szabályzás szerint térítenie kell, ezek pedig a következők:

 1. Lejárat, amikor elérjük a nyugdíjkorhatárt, no nem az aktuálisat, hanem azt, ami akkor volt hatályos, amikor elindítottuk a szerződést.
 2. Tényleges nyugdíjba vonuláskor, ugyanis korábban is nyugdíjba mehetünk, akár korengedménnyel, akár 40 év munkaviszony után. (hölgyek)
 3. Ha lerokkanunk, TB szerint legalább 40%-os sérülés esetén
 4. Halálunk esetén, ahogy az életbiztosításokra jellemző, adó-, és illetékmentes kapja meg a kedvezményezett az egyenleget, és/vagy a biztosítási összeget.

Mi a nyugdíjbiztosítási előnye?

Nos, az egyik előnyről már beszéltünk is, ugyanis ilyen széles szolgáltatási körrel semelyik másik nyugdíj megtakarítás nem rendelkezik.

Előny továbbá, hogy korhatár nélkül, mindenki egységesen maximum évente 130.000 forint adókedvezményt vehet igénybe.

Befektetési szempontból ideális választás, hiszen nem csak magyar alapokba van lehetőségünk fektetni a pénzünket, hanem választhatunk külföldi eszközalapokat is, amelyekkel aztán profi befektetési alapkezelők foglalkoznak.  

Évente többször válthatunk díjmentesen befektetési portfóliót, és közben a nyereség után sem kell kamatadó, illetve EHO-t fizetni.

Mire figyeljünk a nyugdíjbiztosításokkal kapcsolatban?

Elsődlegesen az adókedvezményre érdemes odafigyelni, hiszen minden évben igényelnünk kell az adóbevallásunkban, ha elmulasztanánk, akkor utólag ezt nem tudjuk pótolni.

Attól, hogy adókedvezményt veszünk igénybe a nyugdíjbiztosításra, maguk a különböző biztosítások megoldásai között mind költségekben, mind várható hozamokban lényeges eltérések vannak. Nem mindegy, hogy melyik nyugdíjbiztosítást választjuk.

Soha ne csak a TKM mutató, vagy a költségek, esetleg az ígért hozamok alapján válasszunk nyugdíjbiztosítást. Ez egy olyan kérdés, amelyet mindenképpen komplexen érdemes megvizsgálni.

Maradt még kérdése?

Most, hogy tisztáztuk a nyugdíjbiztosítás fogalmát, és képben vagyunk a nyugdíjbiztosítás előnyeivel és fontos tudnivalóival, nem sok kérdést hagytunk megmagyarázatlanul. Ahhoz, hogy az esetleges kérdéseit megválaszoljuk, vagy megtaláljuk az Ön számára megfelelő nyugdíjbiztosítást, töltse ki ezt a rövid űrlapot! Szakértő kollégánk felkeresi Önt záros időn belül, és szakmai tudásával áll az Ön rendelkezésére. 

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Mi kapcsolja össze a NYESZ-t és a TBSZ-t?
 • Nyugdíjbiztosítás adóvisszatérítés
 • Nyugdíj öngondoskodás: miért fontos?
 • Ezért nem számíthatunk állami nyugdíjra
 • Előtakarékosság nyugdíjra


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu