Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Nyugdíjbiztosítás, állami támogatás

Utolsó módosítás: 2014.05.06.

A nyugdíjbiztosítás, és az állami támogatás (adókedvezmény) kézen fogva együtt járnak, hiszen a nyugdíjbiztosítás az állami támogatás miatt jött létre. Magyarországon mindenkinek szüksége van nyugdíjcélú megtakarításra, és 2014.01.01-től ez már lehet olyan befektetéses életbiztosítás is, amire adókedvezményt vehetünk igénybe. Ismerjük meg közelebbről!

Miért takarítsunk meg nyugdíjra?

Azért van égetően szükség egy jó nyugdíj megtakarításra, mert egyébként még az is előfordulhat velünk, hogy a saját ingatlanunkat kell életjáradékra váltanunk. A jelenlegi nyugdíjrendszer hanyatlását mi sem mutatja jobban, minthogy már a jelenlegi nyugdíjasok is panaszkodnak, hogy kevés nyugdíjat kapnak. Ezzel szemben a Ratkó Anna nevével fémjelzett generáció nyugdíjba megy, akkor arányaiban sokkal több nyugdíjast kell eltartania, sokkal kevesebb aktív munkavállalónak.

Miért pont nyugdíjbiztosítás?

A nyugdíjbiztosítás befektetési szempontból az emberek nagy részének a legegyszerűbb és egyben leghatékonyabb nyugdíj megtakarítási formája. Itt szabadon állítjuk össze a saját portfóliónkat, akár külföldi, akár magyar befektetési alapokból anélkül, hogy az állam befolyásolná a portfóliónk összetételét, és befektetési politikáját.

A nyugdíjbiztosítás nyújtja a legszéleskörűbb szolgáltatást. Már a lejáratkori térítésében is van egy nagy előnye, hiszen akkor jár le, ha elérjük a szerződés indításakor (!) aktuális nyugdíjkorhatárt. (jelenleg 65. születésnap) Ez azt jelenti, hogy hiába emelnek közben nyugdíjkorhatárt, mi már hamarabb megkapjuk a pénzünket, így nem feltétlen kell dolgoznunk plusz éveket. Ezen felül szolgáltat:

 1. ha meghalunk. (a kedvezményezettünk adómentesen jut a pénzhez)
 2. ha hivatalosan nyugdíjba megyünk. (korengedmény, 40 év munkaviszony)
 3. ha megrokkanunk. (TB szerint minimum 40%)

A nyugdíjbiztosításra kortól függetlenül az éves befizetéseink 20%-át, legfeljebb 130.000 forint adójóváírást igényelhetünk.

Az állami támogatás, adókedvezmény

Jelen esetben konkrétan adókedvezményről beszélünk, hiszen a befizetéseink után nem jár alanyi jogon, hanem az SZJA-ként befizetett adónkból igényelhetjük vissza. Ezért figyelni kell az alábbiakra:

 1. fizessünk adót, mert a 0 forintból nehéz visszaigényelni adókedvezményt.
 2. ne legyünk KATA-s vállalkozók, ugyanis ilyenkor nincs SZJA típusú adónk.
 3. ha több gyermek után veszünk igénybe családi adókedvezményt, akkor nem biztos, hogy marad annyi, hogy legyen mód visszaigényelni.

Az adókedvezmény minden esetben a nyugdíjbiztosításunk elkülönített eseti számlájára fog kerülni, nem a zsebünkbe, bankszámlánkra. Ezt fogjuk fel pozitívan, hiszen így befektetésre kerül, és extra hozamokat termel.

Ha akár csak 5 forintot is kiveszünk a nyugdíjbiztosításunkból, akkor az igényelt adókedvezmények 120%-át, az állam visszakéri tőlünk.

Tegyünk a nyugdíjunkért!

Összegezve a nyugdíjbiztosítás több szempontból is a többi nyugdíj megtakarítás fölé nő, és ennek csak az egyik része az állami támogatás. A nyugdíjunkért tenni kell, mert ha mi nem teszünk érte, akkor senki nem fog, az államra meg nem érdemes nagymértékben számítani. Az adókedvezmény is csak akkor jár, ha él a nyugdíjbiztosításunk, ezért töltse ki ez a rövid űrlapot, és szakértőnk felkeresi Önt, hogy minél előbb a megfelelő nyugdíjbiztosítás birtokosává váljon, és minél hosszabb ideig tudja kihasználni az adókedvezményt!

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Nyugdíj előtakarékosság Uniqa
 • Nyugdíj előtakarékossággal kombinált életbiztosítás
 • A nyugdíjbiztosítás adókedvezménye számokban
 • Magánnyugdíj előtakarékosság 2012
 • Önkéntes nyugdíj megtakarítás


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu