Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Nyugdíjbiztosítás adókedvezmény 2014

Utolsó módosítás: 2014.05.15.

2014-ben, már nyugdíjbiztosítást is köthetünk, ha az időskorunkról szeretnénk gondoskodni. Ettől az évtől évente legfeljebb 130.000 forinttal az állam is támogatja az új nyugdíjbiztosítást. Mit kell tudni az új nyugdíj előtakarékoságról, és az adókedvezményről? Ez a cikk megadja a kérdésekre a választ.

Milyen lesz a nyugdíjas korunk?

A tények jelenlegi állása szerint jelentős változások állnak be, amikor nyugdíjba vonulunk és itt nemcsak arra kell gondolni, hogy reggelente nem kell dolgozni mennünk. Kedvezményesen utazhatunk, és mehetünk különböző helyekre, de ugyanakkor növekednek a költségeink (gyógyszerek, új ruha, orvosi kiadások). Az anyagiakat tekintve két jövőkép áll előttünk, az első, hogy megpróbálunk az állam által adott pénzből megélni (a keresetünk 60-70%-a), vagy még aktív korunkban tudatosan készülünk a nyugdíjra, amire ideális választás lehet a nyugdíjbiztosítás.

Mit tud a nyugdíjbiztosítás?

Az nyugdíjbiztosítás egy olyan befektetéses életbiztosítás, aminek kiszélesítették a szolgáltatását, és még adókedvezményt is igénybe tudunk venni rá. Az elsődleges célunk, hogy a nyugdíjbiztosításban összegyűjtött tőkével elérjük, hogy ne csökkenjen drasztikusan az életszínvonalunk idős korunkban.

A nyugdíjbiztosítás nem kizárólag a lejáratkor (a szerződéskötéskor aktuális nyugdíjkorhatár) fizet, hanem halál esetén, rokkantság esetén (TB szerint legalább 40%), és ha a nyugdíjkorhatár előtt hivatalosan nyugdíjba vonulunk.

Befektetésnek is jó megoldás, hiszen mi magunk állíthatjuk össze a portfóliónkat, ahol választhatunk magyar és külföldi eszközalapokat is. Miután kész a befektetési portfóliónk szakemberek dolgoznak azért, hogy a lehető legmagasabb hozamot megtermeljék nekünk, többnyire sikerrel.

A nyugdíjbiztosítás extra hozama, az adókedvezmény

Az adókedvezmény mértéke a befizetéseink 20%-a, évente legfeljebb 130.000 forint. Fontos tudni, hogy az eseti befizetéseinkre is vonatkozhat az adókedvezmény, a rendszeres díjakon felül.

A 20%-os adókedvezmény további hozamokat fog termelni számunkra, hiszen a nyugdíjbiztosításunk eseti számlájára fogja utalni az állam.

Az éves maximum 130.000 forintos adókedvezményért cserébe az állam azt várja el, hogy a szolgáltatásig ne nyúljunk hozzá a megtakarításunkhoz, ha mégis megtennénk, akkor az összes igényelt adókedvezményt, 20%-kal növelten vissza kell utalnunk az állam részére.

Használjuk ki az adókedvezményt, válasszunk nyugdíjbiztosítást!

Az állam a nyugdíjbiztosításon keresztül támogatja az időskorunkat, hiszen nyugdíjas korunkban erre nem lest kapacitása. A nyugdíjbiztosítási előnyei közül pedig csak egy az állami támogatás. Előzetes kalkuláció nélkül azonban nem érdemes találomra kiválasztani egy nyugdíjbiztosítást, mert jelentős anyagi különbségek is kialakulhatnak, ezért töltse ki ezt a rövid űrlapot, és nyugdíjbiztosítási szakértőnk felkeresi Önt, és elvégzi a megfelelő számításokat, hogy a leginkább testhez illő nyugdíjbiztosítás tulajdonosa lehessen!   

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Nyugdíj előtakarékosság 2012-ben
 • Nyugdíj előtakarékosság havi járadék
 • Nyugdíj előtakarékossági számla 2013
 • Unit-linked biztosítás, vagy NYESZ?
 • Megtakarítás nyugdíjas évekre


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu