Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 10-12% 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Nyugdíjbiztosítás adókedvezmény

Utolsó módosítás: 2014.05.16.

Mivel az újdonságokat általában kétkedve fogadjuk, ezért úgy gondoltuk érdemes lenne a nyugdíjbiztosítás és az adókedvezményt is apró darabokra szétszedni, és kielemezni. Ezt meg is tettük, sőt a cikkből az is kiderül, hogy ezekből az apró darabokból, mit tudunk kirakni.

A nyugdíjbiztosítás alapja

2013-ban végre meghallgatást nyert a biztosítói szektor régi kérése, történetesen az, hogy ne csak banki, és pénztári államilag támogatott nyugdíj előtakarékosság legyen, hanem biztosítói is. 2013 év végén meg is született a nyugdíjbiztosítás, amit 2014.01.01-től lehet indítani, államilag támogatott nyugdíj előtakarékosságként.

A nyugdíjbiztosítás szolgáltatásai

A törvény a nyugdíjbiztosítást tette a legszélesebb körű nyugdíj megtakarítássá, hiszen az alábbi 4 esetben kell szolgáltatnia:

 1. lejáratkor (a szerződés indulásakor aktuális nyugdíjkorhatár betöltése)
 2. hivatalos nyugdíjba vonuláskor (a nyugdíjkorhatár elérése előtt)
 3. rokkantság esetén (TB szerint legalább 40%-os sérülés)
 4. halál esetén (a kedvezményezett adómentesen kapja meg a pénzt)

Nincs még egy ilyen széles körrel rendelkező államilag támogatott nyugdíj előtakarékosság.

A nyugdíjbiztosítás szabályai

Csak akkor tudunk adókedvezményt igénybe venni, ha van (és nem használtuk el másra) az SZJA-ként befizetett adónk, ebből is következik, hogy a szerződő csak magánszemély lehet. (a cégeknek nincs SZJA adóneme)

A nyugdíjbiztosításnak, ha 10 éven belül szolgáltatnia, akkor azt csak egy 10 éves nem csökkenő járadék formájában teheti meg, egy összegben nem.

Ha pénzt vennénk ki, vagy megszűntetnénk a nyugdíjbiztosítást, akkor az összes addig igénybe vett adókedvezményt vissza kell az államnak fizetni, egy 20%-os büntetéssel együtt.

A nyugdíjbiztosítás adókedvezménye

A legfontosabb, hogy az adókedvezmény mértéke a befizetéseink (rendszeres és eseti) 20%-a, évente legfeljebb 130.000 forint.

Az adókedvezmény további hozamokat termel számunkra, hiszen a nyugdíjbiztosítás eseti számlájára utalja az állam.

A nyugdíjbiztosítás, mint befektetés

A nyugdíjbiztosítások nagy többségében befektetéses életbiztosítások, így az ott megszokott szabályok vonatkoznak rá. Magyarul szabadon állítjuk össze a befektetési portfóliónkat, mind külföldi, mind magyar eszközalapokból. Ezután profi alapkezelők kezelik a befektetéseinket, de ha nem tetszenének még így sem az eredmények, akkor évente többször ingyen változtathatunk a befektetési portfóliónkon.

A nyugdíjbiztosítás kiválasztása

Ahogy fent is írtuk, a nyugdíjbiztosítás egy széleskörű, és befektetésében szabad, államilag támogatott nyugdíj előtakarékosság. Arra azonban nagy hangsúlyt kell fektetni, hogy melyik biztosító nyugdíjbiztosítását válasszuk, hiszen ugyanolyan különbségek vannak köztük, mint a sima befektetéses életbiztosítások között. Számszerűsítve akár több millió forintot is veszíthetünk, ha nem megfelelő nyugdíjbiztosításra esik a választásunk. Töltse ki ezt a rövid űrlapot, és szakértőnk felkeresi, és így az Önhöz leginkább passzoló nyugdíjbiztosítás tulajdonosa lesz! 

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • NYESZ kalkulátor
 • 2014: Nyugdíjbiztosítás, egy új kor kezdete
 • Nyugdíj előtakarékosság adókedvezménnyel
 • Miből fog megélni egy átlag magyar nyugdíjas?
 • Önkéntes nyugdíjpénztár vagy unit-linked?


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu