Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Nyugdíjbiztosítás adókedvezménnyel

Utolsó módosítás: 2014.04.30.

2014-ben sokat lehet hallani a különböző sajtóorgánumokból a „nyugdíjbiztosítás” és az „adókedvezmény” szót, ráadásuk a leggyakrabban együtt hangzanak el. De mi is az a nyugdíjbiztosítás? Mekkora adókedvezmény jár rá? Egyáltalán jó ez a megtakarítási forma? Mi most tiszta vizet öntünk a pohárba, és bemutatjuk Önnek a nyugdíjbiztosítást az adókedvezménnyel együtt.

Miért jó a nyugdíjbiztosítás?

A nyugdíjbiztosítás egy speciális befektetéses életbiztosítás, tehát rendelkezik a unit linked típusú életbiztosítások előnyeivel. Konkrétan itt a szabad befektetési alap kombinációra gondolunk, továbbá, hogy nem csak magyar, hanem külföldi eszközalapokat is választhatunk, a profi befektetési alapkezelőkre.

Amiben több egy nyugdíjbiztosítás, mint egy átlagos megtakarításos életbiztosítás az a széleskörűbb szolgáltatás. Mindkét életbiztosítás adómentesen térít a kedvezményezettünk részére, ha elhaláloznánk, és mindkét életbiztosítás kifizet bennünket a szerződés lejártakor. (nyugdíjbiztosításnál a lejáratot az állam határozza meg, hiszen a szerződés indításkor aktuális nyugdíjkorhatár a lejárat időpontja, ami jelenleg a 65. születésnapunk) Ezen felül azonban a nyugdíjbiztosítás térít még:

 1. ha korengedménnyel nyugdíjba megyünk, vagy 40 év munkaviszony után. (hölgyek)
 2. ha a TB szerint minimum 40%-os rokkantságot szenvedünk.

Miért jó az adókedvezmény?

Az adókedvezmény, vagy másik nevén adójóváírás, egy olyan rendelkezési jog, amit sajnos sokan elfelejtenek. Amikor adóbevallást készít, vagy készítenek Önnek, akkor mindig rendelkezhet az SZJA 1%-áról. Ön szokott rendelkezni vele? Erről általában a könyvelők nem szólnak, hanem maguknak utaltatják. Hátha azonban jobban odafigyelünk, ha valamilyen pénztári, vagy megtakarítási konstrukció után saját magunknak utaltathatjuk a pénzt. Egy adófizető, egy naptári évben akár 280.000 forint adókedvezményt is igénybe vehet.

Milyen a nyugdíjbiztosítás adókedvezménye?

A nyugdíjbiztosításunk befizetései után 20%, legfeljebb éves szinten 130.000 forint adókedvezményre vagyunk jogosultak, a korunktól, a díjfizetési gyakoriságtól függetlenül.

Az itt igénybe vett adókedvezményt az állam a nyugdíjbiztosítási számlánkra fogja utalni, ahonnan nem érdemes a megtakarítási időszak alatt kivenni, erről az állam ugyanis gondoskodott. Ugyanis törvényileg szabályozta, hogyha szolgáltatás előtt (lásd fent) akár 5 forintot is kivennénk a nyugdíjbiztosításból, akkor az összes adókedvezményt, és még 20% büntetőkamatot el kell utalnunk az állam részére.

Ezzel azonban nincs is semmi probléma, hiszen így legalább az adókedvezmény is hozamokat fial, és növeli azt a tőkét, amelyből nyugdíjas korunkban szándékozunk megélni.

Tudjunk meg többet a nyugdíjbiztosításokról!

Most, hogy Ön is megismerte a nyugdíjbiztosítás lényegét és előnyeit, majd az adókedvezményről is ejtettünk pár szót, abban megállapodhatunk, hogy ez egy versenyképes nyugdíj megtakarítás. Ha még nem rendelkezik nyugdíj előtakarékossággal, vagy esetleg nem elégedett a jelenlegivel, akkor érdemes a nyugdíjbiztosításban együtt gondolkodnunk. Töltse ki ezt a rövid adatlapot, és szakértőnk felkeresi Önt, és maximálisan kiszolgálja a nyugdíj megtakarítással kapcsolatban felmerülő igényeit!

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Nyugdíj előtakarékosságok adókedvezménye 2014
 • Nyugdíj előtakarékossági lehetőségek
 • Nyugdíj megtakarítási lehetőségek
 • Nyugdíj előtakarékossági számla adókedvezmény
 • NYESZ OTP


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu